“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Η ΑΠΟΡΙΑ λύθηκε: να γιατί οι Ρώσοι δεν θα κάνουν τίποτε όταν μας πειράξουν σε πρώτη φάση σοβαρά οι τούρκοι.

-Γέροντα, με τον πόλεμο, εμείς δεν θα πάθουμε κακό;
-Ε, το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν αυτοί... Θα τα δείτε! Θα τα δείτε! ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ»
Και αναρωτιόμασταν το 1995 όταν διαβάζαμε αυτά: Μα τι θα κάνουν οι Ρώσοι , θα αδιαφορήσουν όπως μας  άφησαν στην  Κύπρο το 1974;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μετά την σημερινή  επιδείνωση και διπλωματική εμπλοκή με τους Ρώσους επεξηγούνται πολλά πράγματα. Όταν χθες τα μεσάνυχτα γίναμε  πρώτοι μάρτυρες της αρθρογραφίας της κυβερνητικής pravdareport  με ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού και βαρείς χαρακτηρισμούς, όπως:

Ο Προφήτης Ηλίας στην εποχή του και στα έσχατα

† Π. ΑΘΑΝ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ (Απομαγνητοφωνημένη ομιλία)
«Ως εδοξάσθης, Ηλία, εν τοις θαυμασίοις σου. και τις όμοιός σοι καυχάσθαι; ο εγείρας νεκρόν εκ θανάτου και εξ άδου εν λόγω Υψίστου. ο καταγαγών βασιλείς εις απώλειαν και δεδοξασμένους από κλίνης αυτών. ο ακούων εν Σινά ελεγμόν και εν Χωρήβ κρίματα εκδικήσεως. ο χρίων βασιλείς εις ανταπόδομα και προφήτας διαδόχους μετ' αυτόν. ο αναληφθείς εν λαίλαπι πυρός εν άρματι ίππων πυρίνων. ο καταγραφείς εν ελεγμοίς εις καιρούς κοπάσαι οργήν προ θυμού, επιστρέψαι καρδίαν πατρός προς υιόν και καταστήσαι φυλάς Ιακώβ. Μακάριοι οι ιδόντες σε και οι εν αγαπήσει κεκοσμημένοι, και γαρ ημείς ζωή ζησόμεθα.» (Σ. Σειρ.48,11)

Η μνήμη θανάτου: δώρον Θεού

Οι άγιοι Πατέρες μας διδάσκουν ότι, η μνήμη του θανάτου αφ’ ενός μας συγκρατεί από την αμαρτία, αφ’ ετέρου μας παρακινεί να εργασθούμε τις αρετές. Λέγει σχετικά ο αββάς Ησαΐας: «Τρία πράγματα αποκτά με δυσκολία ο άνθρωπος, και είναι αυτά που συντηρούν όλες τις αρετές: Το πένθος, τα δάκρυα για τις αμαρτίες του και η ενθύμηση του θανάτου του. Διότι όποιος καθημερινά συλλογίζεται τον θάνατο και λέγει στον εαυτό του "Μόνο την σημερινή μέρα έχω να ζήσω σ' αυτόν τον κόσμο", ούτος ποτέ δεν θα αμαρτήσει ενώπιον του Θεού, ενώ εκείνος που ελπίζει να ζήσει πολλά χρόνια, θα μπλεχτή σε πολλές αμαρτίες».

Ο Πύρινος Άγιος: Ηλίας ο Θεσβίτης (Φώτης Κόντογλου)

Σήμερα 20 Ιουλίου είναι η μνήμη του προφήτη Hλία. Aυτός ο άγιος ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους, και με όλο που ήτανε άνθρωπος, φαίνεται σαν κάποιο υπερφυσικό και μυστηριώδες πλάσμα, που έρχεται και ξανάρχεται στον κόσμο. Oι Iουδαίοι περιμένανε να ξανάρθει στον κόσμο, για τούτο θαρρούσανε πως ο άγιος Iωάννης ο Πρόδρομος ήτανε ο Hλίας. Kαι τότε που ρώτησε ο Xριστός τους μαθητές του “Ποιος, λένε, πως είμαι, οι άνθρωποι;”, του απαντήσανε πως λέγανε πως ήτανε ο Hλίας ή κάποιος άλλος από τους προφήτες.

-ΕΚΤΑΚΤΟ- Έσκασε βόμβα από την pravdareport: “Ο σκληροπυρηνικός (militant atheist) Έλληνας άθεος Αλέξης Τσίπρας προδίδει τον λαό του, την Ορθοδοξία και τη Ρωσία.”

Φώτο από pravdareport
Τα πράγματα είναι χειρότερα από αυτά που περιγράφονται. Η αρκούδα θα βγάλει το άχτι των δυτικών κυρώσεων πάνω στην Ελληνική κυβέρνηση. Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για αυτό έχουμε συσκέψεις επί συσκέψεων. Το γεωπολιτικό της ευρύτερης περιοχής πιάνει φωτιά . Έσπασαν ισορροπίες πολλών χρόνων και ο τούρκος καραδοκεί.  Τα άλλο να σας πούμε τα λέει όλα pravdareport
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτά που γράφονται στο παρακάτω άρθρο συνιστούν ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού με βαριές αιχμές.