“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

«ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΛΟΥ» Άγιος Νείλος ο Μυροβλήτης - ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Γέροντας Γρηγόριος της Ι.Μ. ΔΟΧΕΙΑΡΊΟΥ: «Οἱ φιέστες μέσα στήν Ἐκκλησία εἶναι σημεῖο τῆς συντέλειας τοῦ κόσμου»

ΟΙ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΕΣ
Ἀπὸ παλιὰ χρόνια ὑπῆρχε μιὰ μυστικὴ ἀντίθεση τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος μὲ τὸ Ἅγιον Ὄρος (καὶ ὄχι μόνο). Τὸ ἅγιο αὐτὸ βουνὸ μὲ διάφορους τρόπους ἀπωθεῖται καὶ ἐπισκιάζεται, ὅσο γίνεται περισσότερο, ἀπὸ τὸ κλίμα τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας, ἐνῶ οἱ σλαυϊκοὶ λαοὶ τὸ ὑπερυψώνουν, τὸ εὐλαβοῦνται, τὸ θεωροῦν τὸ δεύτερο μεγάλο προσκύνημα μετὰ τὰ Ἱεροσόλυμα. Ρίξε-ρίξε μαυροσέντονα, κοντεύει νὰ μὴ φαίνεται, ἐνῶ οἱ περισσότεροι διαβιοῦντες καὶ διακονοῦντες τὸν ἱερὸ αὐτὸν τόπο εἶναι γεννήματα καὶ θρέμματα τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας, ἀφοῦ πιὰ οἱ σκλαβωμένες πατρίδες δὲν ἔχουν δυναμικὸ νὰ προσφέρουν.

Από την Καταλονία στην ΘΡΑΚΗ και από εκεί στα Δαρδανέλια. Το γλυκό δένει.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από την Καταλονία στην Δυτική Θράκη. Από την  Τουρκική Ένωση Ξάνθης στην  «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» η σημειολογία στο κόκκινο.
Θέτουμε το ερώτημα σχηματικά: Είναι δυνατόν  με μια απλή αίτηση για δημοψήφισμα να επιτευχθεί  «αλλαγή φύλου»- ονομασίας από μουσουλμανική σε τουρκική μειονότητα;

Όταν ο Θεός θέλει...

Κάποτε υπήρχε μια φτωχή γυναίκα, η οποία όλη την ώρα, ό, τι καλό και να της συνέβαινε κοίταζε τον ουρανό και έλεγε "Δόξα τω Θεώ" και αισθανόταν πολύ ευγνώμων για το οτιδήποτε.
Κάπου εκεί κοντά της όμως έμενε ένας πλούσιος άνθρωπος. Κάθε φορά λοιπόν περνούσε μπροστά από τό σπίτι της γυναίκας την άκουγε να λέει "Δόξα τω Θεώ, Ευχαριστώ Κύριε"

Αργεί πολύ να ξημερώσει;

Είναι αργά. Πολύ αργά τη νύχτα. Ακόμη ένα βράδι που δεν με πιάνει ο ύπνος. Σκέψεις. Πολλές σκέψεις για όσα έγιναν, για όσα γίνονται. Δεν υπάρχει χώρος στο μυαλό μου για να μπορέσω να δω αυτά που έρχονται. Κάποιες φορές ρίχνω φευγαλέες ματιές στο αύριο και φοβάμαι. Όχι. Δεν φοβάμαι για εμένα. Φοβάμαι εμένα.
Στη ζωή μου έκανα πολλά άσχημα και λίγα καλά. Πιό πολλά όμως είναι εκείνα που δεν έκανα. Φοβάμαι όλα αυτά που δεν θα κάνω και που θα μου καταστρέψουν το τελευταίο μου καταφύγιο, την ελπίδα.

Επίθεση Μαξίμου εναντίον Αγιορειτών: «Έδειξαν αχαριστία, το Άγιο Όρος και ειδικά τρία μοναστήρια ναρκοθετούν την αριστερή κυβέρνηση»

Θ.Π.: ΤΑ ΠΙΟ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ  ΘΥΜΑΤΑΙ  ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  ΟΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΔΙΕΠΡΆΧΘΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 15ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ……

“Ανίερα”…. απόνερα έχουμε δυστυχώς τις τελευταίες ώρες με αφορμή την άρνηση των Αγιορειτών να δεχτούν τον πρωθυπουργό στο “περιβόλι της Παναγιάς”.
Στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχαμε σημειώσει από την αρχή τους πραγματικούς λόγους για την ακύρωση του ταξειδιού του κ. Τσίπρα με την ιδιότητα του πρωθυπουργού στο αγιώνυμο όρος μόνο που πλέον πολιτικοί και δυστυχώς και εκκλησιαστικοί κύκλοι επιχειρούν με μια άθλια προπαγάνδα να κάνουν το άσπρο μαύρο πολιτικοποιώντας την άρνηση της Ιεράς Κοινότητας και αποδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες στο όλο συμβάν.

''Ο Θεός κατά κάποιον τρόπο μας δείχνει σημάδια για να ετοιμαστούμε."

''Ο Θεός κατά κάποιον τρόπο μας δείχνει σημάδια για να ετοιμαστούμε. Εμείς όμως δεν δίνουμε σημασία. Αυτό σημαίνει ότι τα πάθη μάς τύφλωσαν τόσο πολύ που δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το καλό από το κακό. Η γενιά αυτή είναι τόσο τυφλωμένη από τα πάθη που ακόμη κι αν δουν βομβαρδισμούς ή οτιδήποτε άλλο δεν πρόκειται να μετανοήσουν...
Όπως λέει και η Γραφή ο καθένας είναι αλυσοδεμένος από κάποιο πάθος. Και όταν θα μας βρει το κακό τότε δεν θα έχουμε τη δύναμη να μετανοήσουμε. Ο καθένας προσπαθεί να ικανοποιήσει το πάθος του. Οι καρδιές έχουν πετρώσει. Αυτός που δεν αγωνίστηκε εναντίον των παθών του δεν θα βρει θεία βοήθεια στον καιρό των διωγμών.

Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου: H Εκκλησία δέχθηκε τις αλλαγές στα Θρησκευτικά

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανέλυσε από την Πάτρα όπου βρέθηκε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γραβρόγλου. Όπως είπε ο υπουργός το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά που πάνε σήμερα στο Δημοτικό, όταν θα φθάσει η στιγμή τους, θα μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 1 Οκτωβρίου 2017 (Η εντολή της αγάπης)

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Ϛ´ 31-36
Καὶ καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως. Καὶ εἰ ἀγαπᾶτε τοὺς ἀγαπῶντας ὑμᾶς, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τοὺς ἀγαπῶντας αὐτοὺς ἀγαπῶσι. Καὶ ἐὰν ἀγαθοποιῆτε τοὺς ἀγαθοποιοῦντας ὑμᾶς, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τὸ αὐτὸ ποιοῦσι. Καὶ ἐὰν δανείζητε παρ’ ὧν ἐλπίζετε ἀπολαβεῖν, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ ἁμαρτωλοὶ ἁμαρτωλοῖς δανείζουσιν ἵνα ἀπολάβωσι τὰ ἴσα. Πλὴν ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν καὶ ἀγαθοποιεῖτε καὶ δανείζετε μηδὲν ἀπελπίζοντες, καὶ ἔσται ὁ μισθὸς ὑμῶν πολύς, καὶ ἔσεσθε υἱοὶ ὑψίστου, ὅτι αὐτὸς χρηστός ἐστιν ἐπὶ τοὺς ἀχαρίστους καὶ πονηρούς. Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες καθὼς καὶ ὁ πατὴρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστί.