“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ την πριν πεσούσαν ανάστησων εικόνα τίνων Αρχιερέων

Η μοίρα της επισκοπικής μήτρας είναι να την φορεί το πιο ΑΓΙΟ ΚΕΦΑΛΙ. Και η μοίρα του ΙΕΡΟΥ ΕΠΙΤΡΑΧΗΛΙΟΥ είναι να την φορεί ο πιο άξιος αυχένας.
Επίσκοποι και Ιερείς να γίνονται για την Πίστη, την Ευσέβεια, την Αγάπη, την ικανότητα και την καταλληλότητα. Γίνονται όμως για όλα αυτά; Αν ναι… ΕΥΓΕ. Αν όχι... κρίμα

"Aφιλοσόφητα Χριστούγεννα"

Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη,
Θεολόγου – Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών
Φθάσαμε στο όριο να εορτάζουμε Χριστούγεννα μακράν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού! Αγγίξαμε την πλάνη, εγκολπωθήκαμε την απατηλή ψευδαίσθηση, ανδρωθήκαμε σφαλερά και εσφαλμένα στην αδιαντροπιά, στην κοινωνική, και στην ουσία χωρίς περιεχόμενο, συνύπαρξη, στην αμόναχη κοινοτικότητα του ¨μέρους¨, στην ολόφωτη, ένεκα των ημερών, μοναχικότητα του ¨όλου¨. 

ΝΕΟ «ΚΑΥΤΟ» ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΜΟΣΧΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Καινούργια εστία θερμής αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας δημιουργούν οι Ρώσοι στα σύνορα Τουρκίας Αρμενίας σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.
Όπως έγινε γνωστό από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων İnterfax και από τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την μεγάλη συγκέντρωση χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα Αρμενίας Τουρκίας οι Ρώσοι συγκεντρώνουν τώρα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Αρμενίας Ερεβάν επιθετικά πολεμικά ελικόπτερα τύπου Mi-24 και Mi-8.

«Μπορεί να ξεράθηκε η ελιά, αλλά θα πετάξη νέα βλαστάρια»

«Σύγχυση μεγάλη υπάρχει. Μύλος γίνεται είναι ζαλισμένοι οι άνθρωποι. Ο κόσμος είναι όπως οι μέλισσες. Αν χτυπήσης την κυψέλη, οι μέλισσες βγαίνουν έξω και αρχίζουν «βούου ...» και γυρίζουν γύρω από την κυψέλη αναστατωμένες. Ύστερα η κατεύθυνσή τους θα εξαρτηθή από τον άνεμο που θα φυσήξη. Αν φυσήξη βοριάς, θα πάνε μέσα. Έτσι και τον κόσμο τον φυσάει ... «Εθνικός Βοριάς», «Εθνικός Νοτιάς», και είναι ο καημένος ζαλισμένος. Όμως, αν και γίνεται τέτοιο βράσιμο, νιώθω μέσα μου μια παρηγοριά, μια σιγουριά. Μπορεί να ξεράθηκε η ελιά, αλλά θα πετάξη νέα βλαστάρια. Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, στους οποίους αναπαύεται ο Θεός.

ΕΔΩ ΡΩΣΙΑ: αντί για μελομακάρονα ετοιμάζουμε κόλλυβα

Φώτο από tass.ru 
Τι να τους πεις και αυτούς τέτοιες χρονιάρες μέρες; Αλλά είναι σφόδρα αγανακτισμένοι με τους πρώην φίλους τους.