“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΑΥΤΟ; ΧΙΛΙΑΡΜΕΝΟ;

Ανάπτυξη  και ιρανικού πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο
σ.σ. Έχουμε λοιπόν, Αμερικανούς, Ρώσους, Γάλλους, Βρετανούς, Ισραηλινούς, Τούρκους, Σύριους, Κυπρίους, Έλληνες και Ιρανούς.
Το Ιράν θα αναπτύξει στόλο πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο Θάλασσα, την είδηση μεταδίδει, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RA) επικαλούμενο δήλωση του Αρχηγού Ναυτικού του Ιράν, Υποναυάρχου Habibollah Sayyari. 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΓΚΑΦΑ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !!!

"Έχω στο σπίτι μου τα απόρρητα σχέδια άμυνας της χώρας" είπε για να δικαιολογήσει το USB
Tεράστιο ζήτημα παράβασης στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας της χώρας έθεσε από μόνος του για τον ... εαυτό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, ομολογώντας ότι έχει "δανειστεί" και πιθανότατα έχει υπεξαιρέσει απόρρητα σχέδια άμυνας της χώρας: Είπε συγκεκριμένα ότι στο σπίτι του έχει αντίγραφα των σχεδίων άμυνας της χώρας, όπως είχε αντίγραφο με την λίστα Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος!

«Τα χρήματα, τα κτήματα και όλα τα υλικά αγαθά δεν είναι δικά μας, του Θεού είναι, εμείς έχουμε μόνο τη διαχείριση τους»

Ό Γέροντας Πορφύριος έλεγε: «Το αν θα πάμε στον Παράδεισο ή στην κόλαση, δεν εξαρτάται από το αν έχουμε λίγα ή πολλά χρήματα, αλλά από τον τρόπο πού θα χρησιμοποιήσουμε αυτά πού έχουμε. Τα χρήματα, τα κτήματα και όλα τα υλικά αγαθά δεν είναι δικά μας, του Θεού είναι, εμείς έχουμε μόνο τη διαχείριση τους.

«Σφάχτε τούς Ἕλληνες»! Ἔγγραφο-Ντοκουμέντο ἀποκαλύπτει τὰ χυδαία ψεύδη τῆς Ρεπούση περὶ «συνωστισμοῦ»

Ὅταν στὴ Σμύρνη ἐπικρατοῦσε... συνωστισμὸς (τὰ ἔγγραφα σπᾶνε κόκκαλα). Ἔγγραφο διαταγὴ τοῦ Διοικητῆ Σμύρνης, σὲ Ὀθωμανικὴ γραφή, μεταφρασμένο ἀπὸ Σύλλογο Ἑλλήνων Μικρασιατῶν. Τὸ πρωτότυποφυλάσσεται στὰ Ἱστορικὰ Ἀρχεῖα τῆς Ἄγκυρας. Τὸ παρὸν τρίπτυχο ἀνήκει στὸ Μουσεῖο Τεχνῶν καὶ Ἐπιστημῶν Ἠπείρου. 

Στον Αρειο Πάγο η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στον προϊστάμενο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, διαβίβασαν σήμερα τη δικογραφία για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ» οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται εντός της ημέρας να διαβιβάσει, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη δικογραφία στη Βουλή. Στον φάκελο που οδεύει προς το κοινοβούλιο, οι δύο εισαγγελείς συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το επίμαχο στικάκι, αντίγραφό του αλλά και εικονικό αντίγραφο που, κατόπιν παραγγελίας τους δημιούργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο μπορεί να «αναγνωστεί» αλλά δεν επιδέχεται καμίας παρέμβασης.

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ αναλαμβάνουν ταυτόχρονα και ... εργολαβίες !!!

"Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει" στη ΔΕΗ
Γράφει ο Γιάννης Γεωργίου
Ιστορίες νεοελληνικής τρέλας, που σχετίζονται με τη ΔΕΗ, συνεχίζουν να βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Πλέον πρόσφατο «κρούσμα» η καταγγελία του Ανδρέα Αβραμίδη, μέλους της ΔΣ της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και εργολάβοι, αναλαμβάνοντας εργολαβίες για λογαριασμό της επιχείρησης. 

ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ - Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ (Εορτάζεται στις 17 Ιανουαρίου)
Toυ Πρωτ. π. Γεωργίου Παπαβαρνάβα
Ο άγιος Αντώνιος, ο καθηγητής της ερήμου, είναι από τους λίγους που έλαβαν την προσωνυμία μέγας. Πραγματικά, υπήρξε μέγας αθλητής του πνευματικού στίβου και θριαμβευτής στους αγώνες εναντίον της πλάνης, της αμαρτίας, του διαβόλου και των πολυμόρφων παθών. Ο βίος του, που συνεγράφη από έναν άλλον μέγα, τον σύγχρονό του άγιο Αθανάσιο, Αρχιεπίσκοπο Αλεξανδρείας, είναι υπερθαύμαστος και αξιοζήλευτος. Η μελέτη του πρέπει να αποτελή εντρύφημα όλων εκείνων, οι οποίοι ποθούν να βιώσουν το μεγαλείο της κατά Χριστόν ζωής.