“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Γ.Φίσερ: "Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη η Ρωσία θα κυριαρχήσει στην Βαλκανική"

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα σημάνει και το τέλος της ενσωμάτωσης των Βαλκανικών Χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ'αυτό τον τρόπο ανοίγει το δρόμο στην ισχυρή οικονομικά και στρατιωτικά Ρωσία, η οποία έχει και ισχυρούς θρησκευτικούς (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία) ή πολιτικούς (Σερβία) δεσμούς να κυριαρχήσει στην Βαλκανική! Σύμφωνα με τον Φίσερ,  η ευρωζώνη αποτελεί έναν πολιτικό σχεδιασμό και αν η Ελλάδα αποφασίσει να τον αφήσει, τότε θα προκληθούν μείζονα προβλήματα  εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Τι νομίζετε ότι θα κάνει η Ελλάδα μετά την έξοδό της από τη ευρωζώνη; Η Αθήνα είναι έτοιμη να αναζητήσει άλλους εταίρους, στην προκείμενη περίπτωση είναι η Ρωσία η οποία δείχνει ετοιμότητα για αυτό, μια ετοιμότητα για την οποία δεν ομιλεί κανείς.

Καλλιέργεια έντασης από την Τουρκία

Έντονη στρατιωτική κινητικότητα αναμένεται το προσεχές διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα πραγματοποιήσει κοινή άσκηση με την Αεροπορία των Αραβικών Εμιράτων το διάστημα 4-8 Ιουνίου σε περιοχές στα όρια του εναέριου χώρου ανατολικά της Ρόδου αλλά και νοτίως του Καστελόριζου. Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία θα πραγματοποιήσει άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού νοτίως του Λασιθίου και νοτίως του Καστελόριζου (4-7 Ιουνίου), ενώ η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με παράνομη αναγγελία από το ψευδοκράτος δέσμευσε περιοχές ανοιχτά της Αμμόχωστου (12-13 Ιουνίου) για άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Εξαιρετικά αιχμηρός ο Μόντι κατά της Μέρκελ…

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επέκρινε ανοικτά τη Γερμανία υποστηρίζοντας πως δεν επέδειξε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, αλλά και επέβαλε πολιτικές αναποτελεσματικές, με μεγάλο ανθρώπινο κόστος, οι οποίες δεν οδηγούν και σε λύση. «Είναι φανερό ότι θα υπάρξει αργά ή γρήγορα αντίδραση εναντίον της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πειθαρχίας που επιβάλλουν», δήλωσε, ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Μήπως να κατέβει υποψήφιος στη Γερμανία ο κ.Τζήμερος;

Δείτε τι είπε στο ΣΚΑΙ και στο Ν.Ευαγγελάτο
Το γύρο του internet κάνει η επιστολή που έστειλε τον περασμένο Οκτώβριο ο πρόεδρος του κόμματος "Δημιουργία Ξανά" Θάνος Τζήμερος προς τη γερμανίδα καγκελάριο. Στην επιστολή του αποκαλεί την Αγκελα Μέρκελ "εξοχότατη" και λέει ότι στη θέση της θα έλεγε "να πάει στο διάβολο αυτή η χώρα". Την ευχαριστεί για τις προσπάθειες να "προσφέρει αίμα" στην Ελλάδα και κάνει εκτενή αναφορά στην διαφθορά και την σαπίλα του πολιτικού συστήματος. Αναφέρεται μέχρι και στον Ακη Τσοχατζόπουλο και η επιστολή του κλείνει ως εξής: Εξοχότατη, αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα "να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα". Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Μιλώντας στην εκπομπή "ΣΚΑΙ με τον Νίκο Ευαγγελάτο" ο κ. Τζήμερος είπε οτι στόχος της ανοιχτής επιστολής ήταν να φανεί στο εξωτερικό οτι υπάρχουν Ελληνες που δεν συντάσσονται με το διεφθαρμένο σύστημα αλλά και οτι είχε ως αποδέκτη και το εσωτερικό της Ελλάδας.

Σε πλήρη ετοιμότητα Οι Ελληνικές ΕΔ

«Θαλάσσιος Γρύπας 1/12»,ήταν η ονομασία της άσκησης στο Πεδίο Βολής Κρήτης κατά την διάρκεια της οποίας εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία οι παρακάτω βολές κατευθυνόμενων βλημάτων, σε σενάρια υψηλής δυσκολίας (High Risk):
  • Βλήματος επιφανείας - επιφανείας ΜΜ-38 EXOCET από την ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ εναντίον πλωτού στόχου.
  • Βλήματος επιφανείας - αέρος NSSM από τη Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ για την αναχαίτιση του ανωτέρω βλήματος ΜΜ-38 EXOCET.
  • Δύο βλημάτων επιφανείας - επιφανείας PENGUIN από την ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ εναντίον πλωτού στόχου.
  • Βλήματος αέρος - επιφανείας ΑΜ-39Μk2 EXOCET από αεροσκάφος Μirage2000 εναντίον πλωτού στόχου.
  • Δύο βλημάτων αέρος - επιφανείας AGM 114 K1 HELLFIRE από δύο ελικόπτερα AH-64DHA LONGBOW (APACHE) εναντίον πλωτού στόχου.
  • Επιπλέον η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΟΤΗΣ και η ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ και ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ εκτέλεσαν βολές πυροβόλων κατά πλωτού στόχου.

Πλησιάζει το τέλος τους;

Του Jagdish Keshav 
για την εφημερίδα Pravda
Καθώς γράφεται αυτό το άρθρο, πολλά πράγματα συμβαίνουν γύρω μας. Κάποια από αυτά είναι ορατά και κάποια όχι. Κάτι αναπάντεχο συνέβη πρόσφατα και μας θύμισε άλλες εποχές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να παραστεί στην σύνοδο κορυφής του G8 στο Καμπ Ντέιβιντ και αντ' αυτού έστειλε τον φίλο και δεξί του χέρι, τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, να αναλάβει να εκπροσωπήσει τη Ρωσία. Μας θύμισε κάπως την ψυχροπολεμική εποχή και πιστεύω πως δεν κάνουμε λάθος. Το μήνυμα που πέρασε στην σύνοδο είναι: "Η Ρωσία είναι ισχυρή, γίνεται συνεχώς ισχυρότερη και καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσετε". Είχε αποτέλεσμα αυτό; Μάλλον. Ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε με την ανακοίνωση της απουσίας του από τη σύνοδο του APEC που θα πραγματοποιηθεί στο Βλαδιβοστόκ. Πού οδηγούμαστε, επομένως;