“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ο "ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ" Κ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΣΕ ΣΟΥΙΤΑ ΤΩΝ 5.400 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟΥΣ


Ιδιαίτερα παραγωγικός στην κατανάλωση σαμπάνιας, αστακού, καραβίδων και φουαγκρά αποδεικνύεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αφού επί δέκα ημέρες και ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες από τα παραπάνω εδέσματα και φιλοξενήθηκε σε σουίτα των 5.400 ευρώ στο "hype" ξενοδοχείο του Συντάγματος «King George Palace». Μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα Χριστοφάκη, πέρασε την βραδιά στην πιο ακριβή σουίτα η οποία καταλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο ενός εκ των ακριβότερων και πολυτελέστερων ξενοδοχείων των Αθηνών.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος συκοφάντησε συλλήβδην τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων χαρακτηρίζοντάς τους ως "αντιπαραγωγικούς" απόλαυσε και το λουκούλειο πρωτοχρονιάτικο δείπνο κόστους 380 ευρώ ανά άτομο, γιορτάζοντας την αλλαγή του χρόνου με ποταμίσιες καραβίδες, χαβιάρι και αστακό! Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε check in στο ξενοδοχείο στις 21/12/2010, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από τη φόρμα κρατήσεων του ξενοδοχείου της συγκεκριμένης ημερομηνίας που δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», αλλά και τους υπαλλήλους που εξυπηρέτησαν τον κ. Πάγκαλο και την οικογένειά του. Στη φόρμα των κρατήσεων που δημοσιεύει η εφημερίδα, στο σημείο όπου αναγράφεται το όνομα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σημειώνεται ότι η διαμονή ήταν «complimentary» δηλαδή δωρεάν. Την ίδια στιγμή χιλιάδες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ μη έχοντας να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους λόγω μη καταβολής του δώρου των Χριστουγένων, πέρασαν "μαύρες" εορτές μη ξέροντας πως θα πληρώσουν δόσεις στις τράπεζες, τα δίδακτρα φροντιστηρίων, τα ρούχα των παιδιών του, τα ενοίκια των σπιτιών τους κλπ.
Αλλά ας πρόσεχαν. Ας ήταν πιο "παραγωγικοί", όπως είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για το ΚΥΣΕΑ, δηλαδή για το όργανο που αποφασίζει την πολιτική ασφάλειας της χώρας...

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: "ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ"

 

Ένας αλαζονικός Νταβούτογλου, προειδοποίησε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς ότι οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις θα συνεχιστούν. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Παπανδρέου για τις υπερπτήσεις είπε χαρακτηριστικά:  «Δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει μία θέση στην άλλη πλευρά, και κυρίως στην Τουρκία". «Είναι η γνωστή άποψη της Ελλάδας» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον των Τούρκων πρέσβεων για εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου. «Οι δικές μας απόψεις μας στα θέματα αυτά είναι γνωστές, και ο πρωθυπουργός μας τις έθεσε με σαφήνεια». Είναι αμοιβαίως γνωστές οι θέσεις μας» πρόσθεσε. Επισήμανε πάντως πως «τα μηνύματα του κ. Παπανδρέου σε γενικές γραμμές αποτελούσαν μηνύματα φιλίας και συνεργασίας».
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου στη συνάντηση των Τούρκων Πρέσβεων, σημείωσε ότι «αποδεικνύει σε πόσο σωστό δρόμο βρίσκονται οι σχέσεις μας». «Έτσι θα ξεπεράσουμε ψυχολογικά εμπόδια» συνέχισε και συμπλήρωσε ότι η Τουρκία έχει τη θέληση να οδηγήσει τις σχέσεις της με γειτονικές χώρες στο υψηλότατο επίπεδο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

“30 ΔΙΣ. Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΑΣ”


Κύκλο επαφών με τους επιστήμονες των Πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων της χώρας μας που έχουν γνώση σε θέματα πετρελαίου ξεκίνησε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενόψει της προετοιμασίας των ερευνών που θα πραγματοποιηθούν, μετά από διαγωνισμούς, στη χώρα μας, αρχής γενομένης από τη Δυτική Ελλάδα.
Αυτά ανέφερε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, την Παρασκευή, στο "Ράδιο 9", τονίζοντας συγκεκριμένα ότι ήδη έχει συναντηθεί με το Τμήμα Μεταλλειολόγων του Μετσόβειου, το τμήμα Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου της Κρήτης και την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους καθηγητές που ασχολούνται με τα πετρέλαια από τρία Γεωλογικά Τμήματα.
Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή εδώ και αρκετό καιρό με τον κ. Σόλωνα Κασσίνη, που χειρίζεται τα θέματα αυτά από την πλευρά της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι "Η Κύπρος και ειδικά ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, ξεκινώντας από το 2002 και βέβαια στη συνέχεια όλη η Κυπριακή ηγεσία, προχώρησαν αυτό που εμείς κάνουμε τώρα με μεγάλη καθυστέρηση και σήμερα έχουν αποτελέσματα". Ο υφυπουργός επανέλαβε εξάλλου ότι οι εκτιμήσεις και ενδείξεις, δείχνουν ότι εάν η χώρα μας αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες που έχει, μπορεί να καλύψει τα επόμενα 20 με 30 χρόνια έως και το ένα τρίτο των ενεργειακών της αναγκών. Οι ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας, πρόσθεσε, σε πετρέλαιο είναι το χρόνο περίπου 120 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο και τα χρήματα που δαπανάμε για να εισάγουμε είναι της τάξης του 4 με 5% του ΑΕΠ, δηλαδή 12 με 14 δισ. ευρώ τον χρόνο.
Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε ότι αφού ψηφισθεί ο νόμος για την ίδρυση Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, θα ακολουθήσουν διεθνείς διαγωνισμοί για έρευνες στη Δυτική Ελλάδα, δεδομένου ότι ,όπως είπε, με την Ιταλία έχουν καθοριστεί τα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Ο κ. Μανιάτης ανέφερε συγκεκριμένα ως υποψήφιες για έρευνα τις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, την Αιτωλοακαρνανία, τα Ιωάννινα και τα Γρεβενά.
Στις περιοχές αυτές, με εξαίρεση τα Γρεβενά, έγιναν έρευνες και το 1997 χωρίς θετικά αποτελέσματα αλλά και χωρίς το βάθος των ερευνών να φθάσει στα απαιτούμενα επίπεδα.
Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ακόμη ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας, κυρίως ο μεταλλευτικός, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΙΓΜΕ, εκτιμάται με τις τρέχουσες τιμές σε 30 δισ. ευρώ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, όπως διευκρίνισε, ότι τα κοιτάσματα είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμα και μπορούν να εξορυχθούν.

http://www.newscode.gr

Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΕΡΖΕΡΟΥΜ!

Τις τελευταίες ημέρες, ακούω και διαβάζω από συναδέλφους αποθεωτικά σχόλια για την "τόλμη του Γιώργου Παπανδρέου" να μιλήσει ανοιχτά στους Τούρκους για την προκλητική παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου μας από τουρκικά αεροσκάφη –ακόμη και την ώρα της συνάντησης στο Ερζερούμ!
Έχουμε φτάσει να αποθεώνουμε το αυτονόητο στην Ελλάδα –αφού ούτε καν αυτό δεν πράττουν οι πολιτικές ηγεσίες τα τελευταία χρόνια! Από αυτήν την άποψη, θα συμφωνήσω ότι ο πρωθυπουργός ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είπε αυτό που εδώ και χρόνια δεν τολμούσε κανείς! Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο μάλιστα, οι παραβιάσεις των Τούρκων παραλίγο να ματαιώσουν την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ, αλλά οι διπλωματικοί ελιγμοί εξαφάνισαν το εμπόδιο!
Αν και αποφεύγω τη νοσταλγία του παρελθόντος, αυτήν τη φορά δεν τα κατάφερα. Βλέποντας τον Γιώργο με το γαλάζιο κασκόλ να παραλαμβάνει τα πέδιλα του σκι από τον τούρκο πρωθυπουργό, μου ήρθε στο μυαλό ο πατέρας του. Ε, λοιπόν είμαι σίγουρος πως ο Αντρέας ΔΕΝ θα πήγαινε στο Ερζερούμ υπό αυτές τις συνθήκες!
Θα προτιμούσε με την απουσία του να στείλει στους Τούρκους το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται Τούρκους πάνω από το κεφάλι της ακόμη και λίγες ώρες πριν από την επίσημη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών. Γιατί ο Αντρέας -τουλάχιστον στο ελληνοτουρκικό- προτιμούσε πάντα τις πράξεις από τα λόγια!
Θα μου πείτε, η ζωή προχωρά και μαζί της αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και οι πολιτικοί και οι τακτικές τους. Συμφωνώ, όμως λυπάμαι που αδυνατώ να γράψω τη λέξη "ευτυχώς"!

http://www.newsbomb.gr/

ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΙΣ «ΒΑΛΙΤΣΕΣ» ΤΟΥ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Με το μήνυμα: «δεν είστε πλέον μόνοι σας» φτάνει την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν με σκοπό όχι απλά την ενίσχυση, αλλά τη θεμελίωση μιας νέας συμμαχίας στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, η οποία αναμένεται να φέρει τα «πάνω-κάτω» σε ό,τι αφορά τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές ισορροπίες στην περιοχή.
Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας τι φέρνει στις «βαλίτσες του» ο ηγέτης της ισραηλινής διπλωματίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newscode, ο Α. Λίμπερμαν θα προτείνει στην ελληνική πλευρά τα εξής:
- Τη δημιουργία κοινής υπουργικής επιτροπής μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ στην οποία θα προεδρεύουν εναλλάξ ο έλληνας και ο ισραηλινός πρωθυπουργός και θα συγκαλείται-τουλάχιστον-δύο φορές τον χρόνο.
- Τη δημιουργία συμβουλίου κοινής τουριστικής επιτροπής στην οποία θα προεδρεύουν οι υπουργοί Τουρισμού των δύο κρατών.
- Κατασκευή από ισραηλινές και ελληνικές εταιρίες υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται το φυσικό αέριο από το ισραηλινό και το κυπριακό κοίτασμα προς την Ευρώπη.
- Τεχνολογικά πάρκα όπου ελληνικές και ισραηλινές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας θα μπορούν να αναπτύσσουν κοινά προγράμματα.
- Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία και στον τραπεζικό τομέα.
- Την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου στρατιωτικής συνεργασίας που υπογράφηκε το 1996 μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.
- Την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) τα οποία ως γνωστό ανήκουν στις ΔΕΚΟ προς «πώληση».
- Επίσης θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την εξαγορά ποσοστού της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, με σκοπό την ανάπτυξη από κοινού συστημάτων αυτοπροστασίας για τα ελληνικά μαχητικά και την επισκευή μαχητικών F-16 που διαθέτουν σε μεγάλο αριθμό και οι δύο χώρες.
- Την πώληση πυραύλων αέρος-αέρος Python-3 για τα ελληνικά μαχητικά.
- Την κατασκευή μέσω συμπαραγωγής (ΕΑΣ-Israeli Military Industries), των πυρομαχικών για τα Leopard-2
- Συνεργασία στους τομείς πληροφοριών και εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Όλα τα παραπάνω καθιστούν πασιφανές πως το Ισραήλ επιθυμεί μια στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα, προσπαθώντας να ανακτήσει το «χαμένο έδαφος» από την κατάρρευση της συμμαχίας με την Τουρκία, η οποία πλέον για το Τελ Αβίβ από «μεγάλη φίλη» έγινε «μεγάλος εχθρός». Και φυσικά δεν είναι τυχαίο. Η προσέγγιση αυτή γίνεται με τις «ευλογίες» των ΗΠΑ οι οποίες επιθυμούν την αναπλήρωση του στρατηγικού κενού που άφησε η απόσχιση της Τουρκίας από την λεγόμενη «Ζώνη Ασφαλείας στη Μέση Ανατολή» που για την Ουάσιγκτον αποτελεί μια από τις προτεραιότητες αιχμής του παρόντος αλλά και του μελλοντικού στρατηγικού σχεδιασμού της.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσέγγιση, έπαιξαν όμως και τα ισχυρά λόμπι που διαθέτουν Ελλάδα και Ισραήλ στις ΗΠΑ όπου εκεί ουσιαστικά έγινε η πρώτη προσέγγιση και πάρθηκε η απόφαση να πιεστεί η Ουάσιγκτον, ώστε να φέρουν «πιο κοντά» Αθήνα και Τελ Αβίβ. Πιέσεις οι οποίες όπως φαίνεται τελικά έπιασαν τόπο.
Από τον Ιούνιο του 2010 που έχει ξεκινήσει αυτός ο «μήνας του μέλιτος» μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, έχουν πραγματοποιηθεί (άλλες φανερές άλλες εν κρυπτώ) επισκέψεις αξιωματούχων και ανώτατων αξιωματικών από τις δύο πλευρές, όπου μελετήθηκαν οι τρόποι αλλά και η δομή μιας ενδεχόμενης συνεργασίας σε οικονομικό, στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο.
Σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου λαμβάνονται αποφάσεις που θα επηρεάσουν το μέλλον της περιοχής μας για τις επόμενες δύο δεκαετίες, η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική της. Όλα τα στρατηγικά μοντέλα των τελευταίων δεκαετιών που αφορούν την Ελλάδα, κλείνουν σε ένα αποτέλεσμα: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία χωρίς συμμαχίες. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνη της.
Έτσι λοιπόν μας δίνεται μια ευκαιρία να αυξήσουμε το στρατηγικό μας βάθος και το κυριότερο: να βρεθούμε αφενός στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας στο νότο και αφετέρου να αυξήσουμε την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Φυσικά όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με «μαγικό ραβδί» ούτε από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει από αυτή την προσέγγιση η Ελλάδα να βγει κερδισμένη και όχι χαμένη (ως είθισται). Γιατί, η χθεσινή επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στο Ερζερούμ δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να δείξει στις χώρες της περιοχής πως η Αθήνα αναγνώρισε την Άγκυρα ως τοπική υπερδύναμη στέλνοντας μηνύματα αδυναμίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε φίλους και «υποψήφιους φίλους» κάνοντάς τους να σκεφτούν διπλά πως η Ελλάδα ίσως αποδειχθεί ασταθής σύμμαχος.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποδείχθηκε Εθνάρχης εκτελώντας στρατηγικές και πολιτική που ακόμη και σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο συζητήσεων. Όμως απέδειξε πως τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κερδίζονται. Αρκεί να ξέρεις να τολμάς ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό: real politik…
 
http://www.newscode.gr