“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τι είναι οι Πατέρες της Εκκλησίας

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε σ'αυτό το άρθρο, ποιοι είναι οι Πατέρες και οι Διδασκάλοι της Εκκλησίας μας και σε ποιες κατηγορίες τους χωρίζουμε.
Θεόδωρος Ρηγινιώτης, Θεολόγος
Πατέρες και πατερικότητα της χριστιανικής θεολογίας
Πατέρες και Διδασκάλους της Εκκλησίας (ή, εν συντομία, απλώς Πατέρες της Εκκλησίας) ονομάζουμε τους χριστιανούς ιερείς όλων των βαθμίδων1 (αλλά και μερικούς που δεν ήταν ιερείς) που αναγνωρίστηκαν ως πνευματικοί διδάσκαλοι και αναδείχθηκαν ως συγγραφείς διατυπώνοντας, οριοθετώντας και υπερασπιζόμενοι το χριστιανικό δόγμα2.

ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ … ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ !!!

Επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λόγω αύξησης κατά 120% του ειδικού τέλους ΑΠΕ από τη ΡΑΕ
Νέα επιβάρυνση για τους καταναλωτές στο λογαριασμό της ΔΕΗ φέρνει η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να αυξήσει το ειδικό τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το ειδικό τέλος επιβάλλεται ανά μεγαβατώρα και αυξάνεται κατά 120%, αφού από τα 9,53 ευρώ, διαμορφώνεται στα 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Οἱ Ἀλεβῆτες πιὸ κοντὰ στὴν Ὀρθοδοξία παρὰ στὸ Ἰσλὰμ

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Τὴν ἀποκαλυπτικὴ ἄποψη ὅτι οἱ Ἀλεβῆτες τῆς Τουρκίας  εἶναι πιὸ κοντὰ στὸν χριστιανισμὸ παρὰ στὸ Ἰσλὰμ κάνει ὁ δημοσιογράφος-ἀρθρογράφος τῆς γνωστῆς τουρκικῆς ἐφημερίδας, Sabah, Sevιlay Yukselir, (haber3 16/7/2013), προκαλώντας γιὰ ἄλλη μία φορὰ ἀτέλειωτες συζητήσεις σχετικὰ μὲ τὴν πραγματικὴ θρησκευτικὴ ταυτότητα τῶν Ἀλεβητῶν ποὺ θεωροῦνται ἀπόγονοι τῶν χριστιανῶν τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, ἕνα θέμα ποὺ κατὰ καιροὺς ἀπασχολεῖ ἔντονα τὴν τουρκικὴ ἐπικαιρότητα μὲ σαφὴς διαλυτικὲς τάσεις γιὰ τὴν ἴδια τὴν Τουρκία.

20 Ἰουλίου 1974 - Ἡ τουρκικὴ εἰσβολὴ στὴν Κύπρο - Δὲν ξεχνῶ!

Σὰν σήμερα ἦταν φοβερὴ ἐκείνη ἡμέρα, ξημερώματα τῆς ὁποίας ἄρχισε Τουρκικὴ Εἰσβολὴ στὴν Κύπρο στὶς 20 Ἰουλίου 1974, μετὰ ἀπὸ σειρὰ ἐγκληματικῶν χειρισμῶν τῆς Ἀμερικανοκίνητης Χούντας τῶν Ἀθηνῶν, ὁποία ἀφοῦ ἐξ ἀρχῆς ἀνακάλεσε τὴν Ἑλλαδικὴ Μεραρχία-Ἀσπίδα τῆς Κύπρου ποὺ εἶχε στείλει ἐκεῖ μυστικὰ Γερὸ-Παπανδρέου (Γεώργιος), στὸ τέλος πραγματοποίησε ὁλόκληρο στρατιωτικὸ Πραξικόπημα κατὰ τοῦ νομίμου Προέδρου τῆς ΚύπρουἈρχιεπισκόπου Μακαρίου, δῆθεν γιὰ νὰ κηρύξει τὴν Ἕνωση, τὴν ὁποία οὐδέποτε φυσικὰ ἐκήρυξε, προκαλώντας θανάσιμη πληγὴ στὸν Ἑλληνισμό, ποὺ ἀπὸ τότε αἱμοραγεῖ ἀκατάσχετα

“Οργιάζουν” τα γερμανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη στην Αθήνα

“Τρελάθηκαν οι Έλληνες” – Ο Σόιμπλε δεν είναι "ο θείος από την Αμερική"
Λάβρος για την χώρα μας ο γερμανικός Τύπος - “Η Γερμανία δεν συναινεί σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους”, επιμένει ο Γερμανός υπ. Οικονομικών που παρέπεμψε και στο αντίστοιχο “όχι” από την Μέρκελ. Η Γερμανία δεν μπορεί να συναινέσει σε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους αν δεν μπορεί να υπολογίζει πως θα της επιστραφούν.

Βίος Προφήτη Ηλία

Ο Προφήτης Ηλίας - Επίγειος άγγελος και επουράνιος άνθρωπος τιμάται στις 20 Ιουλίου
Καταγωγή του προφήτη Ηλία
Ο Προφήτης Ηλίας ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από τη Θέσβη της περιοχής Γαλαάδ, και ανήκε στην φυλή του Ααρών. Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του είδε μία θεία οπτασία: Δυό άνδρες λευκοφορεμένοι τον ονόμαζαν Ηλία, τον σπαργάνωναν με φωτιά και του έδιναν φλόγα να φάει. Τότε ο πατέρας του, πήγε στα Ιεροσόλυμα και αφού περιέγραψε την οπτασία στους ιερείς, εκείνοι του είπαν ερμηνεύοντας την οπτασία, ότι ο γιος του θα γίνει προφήτης και θα κρίνει το Ισραήλ με δίκοπο μαχαίρι και φωτιά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΟΚ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ

"Πάμε σε αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων της Ελλάδας με την Τουρκία"!
Τη σύγκληση, του τρίτου "Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας", στις αρχές της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν η Αθήνα και η Άγκυρα κατά την διάρκεια της συνάντηση διάρκειας περίπου μιάς ώρας στην τουρκική πρωτεύουσα, των υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδος και Τουρκίας, Ευ. Βενιζέλου και Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού, στις δηλώσεις του Ε.Βενιζέλου: Μίλησε για "αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων" και είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά αναφέρεται σε “αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πανικός στην Άγκυρα για τους Κούρδους της Συρίας!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα το ενδεχόμενο της άμεσης ανακήρυξης αυτόνομου Κουρδικού κράτους στη Βόρεια Συρία. Οι αντάρτες του PΥD (παρακλάδι του PKK στη Συρία) κατέλαβαν την πόλη Ρεσουλαϊγν, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών της Συριακής Αντιπολίτευσης στη βόρεια Συρία και έτσι οι Κούρδοι ελέγχουν απόλυτα όλο το βόρειο τμήμα της χώρας. 

"Αποζημιώσεις δεν σας δίνουμε" - Η Μέρκελ "σβήνει" τα "χρέη" και το παρελθόν της Γερμανίας

Mετά τον γερμανό ΥΠΟΙΚ που επισκέφθηκε την Αθήνα, ήρθε η σειρά της Μέρκελ να προσγειώσει την Ελλάδα ανώμαλα για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Με έναν προκλητικό τρόπο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απάντησε στην Ελλάδα και όσα αναφέρονται εδώ αναφορικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. 

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ με τον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΣΝΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
«Ραντεβού σε 18 μήνες» ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς στη κοινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γ. Στουρνάρα για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως οι αποφάσεις για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας θα ληφθούν στα τέλη του 2014 όταν και η τρόϊκα προχωρήσει στις σχετικές εισηγήσεις για την ελληνική οικονομία και υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα και θα έχει προχωρήσει με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.