“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

☦ Οἱ Κληρικοί καί Μοναχοί στά ἔσχατα χρόνια

Τοῦ Ἰωάννου Ρίζου

Στὰ ἐνταλτήρια γράμματα μὲ τὰ ὁποῖα ἐφοδίαζε ἡ Ἐκκλησία τοὺς χειροτονηθέντες Ἀρχιερεῖς, τὸ πρῶτο καθῆκον ποὺ τοὺς ὑπενθύμιζε ἦταν ἡ φύλαξη τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως.

☦ Άγιος Πορφύριος: «Εκεί θα ανταμώσουμε όλοι… Εδώ δεν ήρθαμε για να μείνουμε αιώνια»

Tι νομίζεις ότι είναι ο θάνατος;

Στενοχωρήθηκες πολύ. Το βλέπω. Όμως, εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να στενοχωρούμεθα, ούτε πρέπει να μας τρομάζει ο θάνατος. Γιατί τι νομίζεις ότι είναι ο θάνατος; Θάνατος είναι το μέσον, είναι η πόρτα που περνάμε στην αιωνιότητα! Αυτός είναι ο θάνατος…

☦ “είναι ευκολότερο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα που ανοίγει η βελόνα, παρά ο πλούσιος να εισέλθει στην Βασιλεία του Θεού”

Το πόσο θα πρέπει να προσέχει ο άνθρωπος τις αδυναμίες του, τις προσκολλήσεις και τα πάθη, φαίνεται πολύ καθαρά από την ευαγγελική περικοπή στην οποία περιγράφεται η δραματική περίπτωση του πλουσίου νεανίσκου.

Τι κι αν στο βάθος της καρδιάς του διψά, όχι απλώς κάτι το ιδανικό, αλλ’ αυτή την ίδια την Ζωή, ερωτώντας «τι ποιήσας ζωήν αιώνιον κληρονομήσω»; Τι κι αν εφάρμοζε τις εντολές; «Ταύτα πάντα εφυλαξάμην εκ νεότητός μου» ομολογεί με ειλικρίνεια στον Ιησού...

☦ Ο Θεός μπορεί όλα να τα τακτοποιήσει.

Πρέπει να βοηθήσουμε με την προσευχή τον κόσμο όλο, να μην κάνει ο διάβολος ό,τι θέλει.

Έχει αποκτήσει δικαιώματα ο διάβολος.

Όχι ότι τον αφήνει ο Θεός, αλλά δεν θέλει να παραβιάσει το αυτεξούσιο.

Γι' αυτό εμείς να βοηθήσουμε με την προσευχή.

☦ Μέγα σημείο: Μυρόβλυσε ο Άγιος Στυλιανός στα Τρίκαλα.

Οι πιστοί έμειναν άναυδοι ενώ μπροστά ήταν και η Γερόντισσα της Μονής η οποία τους μίλησε και για τη διπλανή εικόνα του Αγίου Βλασίου που θεωρείται θαυματουργή, ανοίγει διαρκώς τα μάτια και εμφανίζεται σε όποιον την επικαλεστεί.

Συγκλονιστικό θαύμα σήμερα ανήμερα του Αγίου Στυλιανού, 26 Νοεμβρίου 2021. Μεγάλη εικόνα του Αγίου Στυλιανού μυρόβλυσε σε Εκκλησία.