“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ και είπε: “έρχεται μεγάλο ΚΑΚΟ στον κόσμο, η Ελλάδα θα σωθεί, αν μετανοήσει”

Μεταδίδεται αυτή την στιγμή από χείλη σε χείλη μεταξύ  Αγιορειτών πατέρων και προσκυνητών, το έκτακτο αυτό γεγονός της εμφάνισης του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ σε προσκυνητή στο Περιβόλι της Παναγίας. Η είδηση αυτή πρέπει να μεταδοθεί και φυσικά ο οποιοσδήποτε μπορεί να πιστέψει, να αμφιβάλλει και ακόμα να χλευάσει. Οι Πατέρες είναι ανήσυχοι διότι ο ΑΓΙΟΣ ομίλησε για ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ  ΜΕΤΑΝΟΙΑ , τώρα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το γεγονός έχει ως εξής και θα προσπαθήσουμε όπως μας μεταφέρθηκε να το περιγράψουμε, Πριν λίγες μέρες ένας συμπολίτης μας από τα μέρη της Στερεάς Ελλάδος αποφάσισε να πάει για πρώτη φορά να προσκυνήσει στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

Η ψυχή μετά τον θάνατο (Όσιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς)

(Ἀνάλυση τοῦ λόγου περὶ θανάτου τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου Μαξίμοβιτς)

Οἱ πρῶτες δύο ἡμέρες μετὰ τὸ θάνατο

Γιὰ διάστημα δύο ἡμερῶν ἡ ψυχὴ ἀπολαύει σχετικῆς ἐλευθερίας καὶ ἔχει δυνατότητα νὰ ἐπισκεφθεῖ τόπους ποὺ τῆς ἦταν προσφιλεῖς στὸ παρελθόν, ἀλλὰ τὴν Τρίτη ἡμέρα μετακινεῖται σὲ ἄλλες σφαῖρες.
Ἐδῶ ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἰωάννης ἁπλῶς ἐπαναλαμβάνει τὴ διδασκαλία ποὺ ἡ Ἐκκλησία ἤδη γνωρίζει ἀπὸ τὸν 4ο αἰώνα, ὅταν ὁ ἄγγελος ποὺ συνόδευσε τὸν Ἅγ. Μακάριο Ἀλεξανδρείας στὴν ἔρημο, τοῦ εἶπε, θέλοντας νὰ ἑρμηνεύσει τὴν ἐπιμνημόσυνη δέηση τῆς Ἐκκλησίας γιὰ τοὺς νεκροὺς τὴν Τρίτη ἡμέρα μετὰ θάνατο:

Η κατάχρηση του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ τους μπερδεύει άσχημα, η κόντρα Ρωσίας – Τουρκίας θα συνεχιστεί στο ΑΙΓΑΙΟ.

Η κόντρα ξεκίνησε ήδη από την Συρία και  από το διαφορετικό πλάνο στρατηγικής διαχείρισης που έχουν Ρωσία και Τουρκία για τα τεκταινόμενα εκεί  και όσο αναφορά τον πρόεδρο Άσαντ που συνιστά  για τους τούρκους κόκκινο πανί. Η κόντρα συνεχίζεται  με την ονοματολογία των Σκοπιών και επιτάθηκε με το πρόσφατο δημοψήφισμα. Θα έχουμε και συνέχεια λίγο πιο κάτω. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι επίσημες θέσεις Ρωσίας –τουρκίας για τα Σκόπια.
«Ρωσία: Άκυρο το δημοψήφισμα. Η Συμφωνία των Πρεσπών στο Συμβούλιο του ΟΗΕ» http://www.rthess.gr/blog-det?artid=89835