“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης - Μνήμη θανάτου

Αγιορείτης μοναχός δοκιμάζει τον τάφο του 
-Γέροντα, τι πρέπει να σκέφτεται κανείς την ημέρα που γεννήθηκε;
-Να σκέφτεται την ημέρα που θα πεθάνη και να ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι.
- Γέροντα, όταν κατά την εκταφή βρεθή άλειωτο το σώμα του νεκρού, αυτό οφείλεται σε κάποια αμαρτία για την οποία δεν μετάνοιωσε ο άνθρωπος;
- Όχι, δεν είναι πάντα αιτία κάποια αμαρτία. Μπορεί να οφείλεται και σε φάρμακα που έπαιρνε ή στο χώμα του νεκροταφείου. Όπως και νάναι όμως, όταν κάποιος βγη άλειωτος, εξιλεώνεται κάπως με το ρεζίλεμα που παθαίνει μετά τον θάνατό του.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ!

Της ιατρού κ. Λαμπρινής Πρωτονοταρίου-Παρασκευαϊδου
Υπάρχουν κάτι σοφές κουβέντες, που βγαίνουν από το άγιο στόμα των ταπεινών της γης.
Θυμάμαι λοιπόν την προσευχή της μανούλας μου, όταν βρισκόταν βαριά άρρωστη από καρκίνο και ζητούσε κάθε πρωί από τον Κύριο:

Τί είναι η Παλαιά Διαθήκη; (δ)

Η ΙΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
π. Δημητρίου Μπόκου
Λένε μερικοί: Τί μας ενδιαφέρει η εβραϊκή μυθολογία; Δεν έχουμε δική μας ιστορία και μυθολογία και μάλιστα πολύ ανώτερη από την εβραϊκή;
Όλα τα γεγονότα του σχεδίου της Θείας Οικονομίας, οι παρεμβάσεις δηλαδή του Θεού για την αναδημιουργία και σωτηρία του ανθρώπου και του κόσμου, πραγματοποιούνται εν τόπω και χρόνω. Λαμβάνουν χώρα μέσα στην ανθρώπινη ιστορία. Η Παλαιά Διαθήκη είναι «της σωτηρίας ημών η προκήρυξις». Εμφανίζει μεθοδικά τη σταδιακή φανέρωση «του απ’ αιώνος μυστηρίου» του Θεού. Καταγράφει διαχρονικά την ιερά ιστορία, δηλαδή την απ’ αρχής κόσμου βαθμιαία αποκάλυψη του Θεού και όλων των επί μέρους ενεργειών του κατά την διά μέσου των αιώνων εξέλιξη του σχεδίου της Θείας Οικονομίας.

ΕΞΑΜΙΛΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σκάζουν μαζί, ο Ουρανός βιάζεται να τους τελειώσει.

Το έφεραν με μαεστρία το πράγμα. Τις επόμενες μέρες να ακούμε από τα ΜΜΕ  για Σκοπιανό – Γεώτρηση τούρκων και επέκταση μιλίων. Όλα τα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για να μην μας πιάσουν στον ύπνο.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΔΕΝ μπαίνουμε στην λογική των αντιπαροχών που θα παιχτεί τις επόμενες μέρες αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
«ευέλικτοι στην ονομασία , ευέλικτοι  στην επέκταση,  την στιγμή που κάποιοι μυστικά έδωσαν αντιπαροχή στον τούρκο εξ αιτίας του κουρδικού;»