“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Κάνει...πλάκα με την Ελλάδα υπουργός της Του-ρκίας που ζει ...τ' όνειρο της "οικονομικής φού-σκας" !!!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Μας κοροϊδεύουν οι γείτονες για την οικονομική κρίση στη χώρα μας. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο Υπουργός Εργασίας της γειτονικής χώρας Ομέρ Τσελίκ ο οποίος δηλώνει πως οι πρώην Έλληνες εργοδότες αναζητούν δουλειά ως απλοί εργάτες στην Τουρκία! Ο τούρκος υπουργός σε αναφορά του για τη μείωση της ανεργίας στην Τουρκία , τόνισε πως ακόμη και πολλοί ξένοι αναζητούν δουλειά στην χώρα. « Ακόμη και άνθρωποι που πριν από λίγα χρόνια ήταν αφεντικά στην Ελλάδα, αναζητούν δουλειά ως απλοί εργάτες στη χώρα μας ή ήδη έχουν πιάσει δουλειά. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει με νόμιμο τρόπο αλλά παράνομο» δήλωσε ο Τσελίκ.

Το πρώτο ρωσικό απόσπασμα "πάτησε" Συρία!

Ένα αναγνωριστικό απόσπασμα Ρώσων πεζοναυτών αποβιβάστηκε τις τελευταίες ώρες στην Ταρτούς χωρίς να είναι ξεκάθαρος ο ρόλος τους: Αν δηλαδή είναι ο προπομπός της κύριας δύναμης του Τάγματος πεζοναυτών που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Συρίας ή απλώς θα ενισχύσουν την φύλαξη των ρωσικών αντιαεροπορικών και αντιπλοϊκών συστημάτων. Την ίδια ώρα κορυφώνονται οι προπαρασκευαστικοί βομβαρδισμοί των θέσεων των ανταρτών και των μισθοφόρων (αλλά και των ομάδων ειδικών δυνάμεων δυτικών χωρών, κυρίως Βρετανών και Γάλλων, που εμπλέκονται στην σύγκρουση) στο Χαλέπι από τις κυβερνητικές δυνάμεις και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ώρες ή ημέρες οι κυβερνητικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν την μεγάλη επίθεσή τους για την εκδίωξη τους από την πόλη. Αυτή την στιγμή ελέγχονται από τους αντάρτες περί τις τρεις μεγάλες συνοικίες, ενώ έχουν στήσει οδοφράγματα σε κεντρικούς δρόμους.

Ποιοι πλούτισαν από τα ελληνικά ομόλογα

Το θέμα το αναδείξαμε εδώ: ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ κ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ; Πάντως κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι δύο επερωτήσεις – φωτιά που αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες του σκανδάλου. Και είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση Παυλόπουλου εδώ: Πετάει το γάντι στον Στουρνάρα ο Παυλόπουλος: Πες μας ποιοί θησαύρισαν από τα Ελληνικά ομόλογα… Όλα τα στοιχεία στον Πεπόνη!... Ποιοι πλούτισαν από τα ελληνικά ομόλογα. Ερώτηση-φωτιά στη Βουλή από τον Προκόπη Παυλόπουλο στην οποία δεν τόλμησε να απαντήσει δύο φορές μάλιστα το 2011, ο Ευ. Βενιζέλος Φως στα χρυσοφόρα “παιχνίδια” που έκαναν κάποιοι με τα CDS ίσως ρίξει μια αίτηση κατάθεσης εγγράφων που ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, η οποία αναφέρεται στην ερώτηση φωτιά που είχε καταθέσει δύο φορές ο κ. Παυλόπουλος, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και που δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Πέρασε από εδώ η Παναγία ...

Πήγα στον Γέροντα τον Σεπτέμβριο του 1977, ήμερα Δευτέρα, παραμονή του Τιμίου Σταυρού. Χτύπησα την πόρτα πολύ πρωΐ, ο Γέροντας μου άνοιξε. Ήταν πολύ χαρούμενος και ευδιάθετος. «Α, ευτυχώς πού ήρθες διάκο», μου λέγει, «και έχω πανήγυρη αύριο. Θάρθουν ψάλτες, παρήγγειλα ροφό και έλειπε ένας διάκος. Ήρθες εσύ, εντάξει η πανήγυρη». «Έλεγε και άλλα τέτοια αστεία. Ύστερα μου είπε: «Θα μείνης εδώ απόψε». Ήξερα ότι ο Γέροντας δεν κρατούσε κανέναν τη νύχτα μαζί του. Μόλις μου το είπε πέταξα από την χαρά μου. Πήγαμε στο Εκκλησάκι, με έβαλε και τακτοποίησα την Αγία Τράπεζα, ξεσκόνισα, σκούπισα τον διάδρομο, έκανα διάφορες δουλειές. Μέσα μου αισθανόμουν πολύ μεγάλη χαρά. Το μεσημέρι πήγαμε να φάμε. Έκανε τσάϊ, έφερε παξιμάδι και έβγαλε άγρια λάχανα από τον κήπο του. Μου έκανε εντύπωση όταν κάναμε την προσευχή. Ο Γέροντας είπε το «Πάτερ ημών…» σήκωσε τα χέρια του και το είπε με τόσο πόθο και τόσην ευλάβεια πού ήταν σαν να μιλούσε πραγματικά με τον Θεό. Μετά με πήγε στο Κελλί και ξεκουράστηκα καμμιά ώρα. Ύστερα κάναμε τον μικρό Εσπερινό με κομποσχοίνι. Όταν τελειώσαμε μου είπε ο Γέροντας: «Κοίταξε, διάκο, τώρα θα κάνουμε αγρυπνία με κομποσχοίνι και το πρωΐ θα΄ρθεί ο παπάς να μας λειτουργήση.

Δημοσίευμα που γκρεμίζει τα παραμύθια για την δήθεν τακτοποίηση του κατοχικού δανείου την δε καετία του ’50… !!!

18-4-1964 KATA ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗΝ 400.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΕΔΑΝΕΙΣΕΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΝ Εάν προσθέσεις τους τόκους όλα αυτά τα χρόνια πόσα αληθινά μας χρωστούν οι Γερμανοί και Ιταλοί; olympia

Αυτά είναι τα εβραϊκά σχέδια για Παγκόσμια Κυριαρχία!

Το πλέον αποκαλυπτικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες στο Μέγκα, λίγο πριν την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας! Ο Εβραίος πολιτικός, μας λέει ξεκάθαρα πως οι εθνικές κυβερνήσεις δεν ελέγχουν την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και πως "αυτό θα πρέπει ν' αλλάξει με νέους κανόνες, που θα πρέπει να σεβαστούν όσες χώρες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα κατάσταση"! Προφανώς, μιλάει για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που είναι προ των πυλών και επισήμως: Μάλιστα, τονίζει πως "είτε δέχεστε να συμμετάσχετε εκεί με τους όρους μας, είτε πεθαίνετε φτωχοί και ασήμαντοι"!!!

O Πούτιν θα επισκεφθεί την Κύπρο έπειτα από πρόσκληση του Χριστόφια

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, την πρόσκληση του Δημήτρη Χριστόφια να επισκεφτεί την Κύπρο. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν ακόμη τους όρους της περαιτέρω οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο Κύπριος πρόεδρος απηύθυνε ευχαριστίες προς τη Ρωσία για το δάνειο ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

ΗΠΑ & Ισραήλ “σπρώχνουν” την Ελλάδα σε επι-κίνδυνα μονοπάτια !!!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του defencenet
Περιπέτειες: Zητάνε ελληνική ναυτική "Task Force" για Α.Μεσόγειο ΗΠΑ-Ισραήλ...
Σε μεγάλες περιπέτειες προσπαθούν να εμπλέξουν ΗΠΑ και Ισραήλ την Ελλάδα, χωρίς οι πρώτες να δίνουν το παραμικρό ουσιαστικό αντάλλαγμα και με τον κίνδυνο πάντα να αφεθεί η Ελλάδα "ξεκρέμαστη" σε περίπτωση που "σφίξουν" τα πράγματα στην περιοχή. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ζητήθηκε από το Ισραήλ και συνηγορούν και οι ΗΠΑ στο αίτημα αυτό, η δημιουργία ειδικής δύναμης εν είδη ναυτικής task force στην Ανατολική Μεσόγειο με τρεις φρεγάτες του ΠΝ, οι οποίες θα παρέχουν ναυτική κάλυψη σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, τις οποίες το αδύναμο ισραηλινό Ναυτικό δεν μπορεί να καλύψει. Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ πρόκειται να σφραγιστεί κατά την επίσημη επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ στην Αθήνα που αρχίζει σήμερα και θα αφορά επίσης και τακτικές στρατιωτικές ασκήσεις κυρίως στη θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. 

Ἡ ΝΕΤ ξεπέρασε τὴν ἀθλιότητα, ἀκολουθώντας τὸ πνεῦμα… Ρεπούση!!!

Κυριακὴ νωρὶς τὸ μεσημέρι, στὴν κρατικὴ τηλεόραση (ΝΕΤ) ἔπαιξε ἱστορικὴ ἐκπομπὴ «Ἀνταλλαγὲς πληθυσμῶν στὸν 20ο αἰώνα». Καὶ αὐτὴ ἀκριβῶς ἡ ἐκπομπή, ἦταν ἕνα ἀκόμη λιθαράκι στὴν λειτουργία τῆς προπαγάνδας ὑπὲρ τῆς Ἑλληνοτουρκικῆς φιλίας, ἀφοῦ ξεδιάντροπα παρουσιάστηκαν «ἀπόψεις» μέσα ἀπὸ τὶς ὁποῖες ἐπιχειρήθηκε ἀκόμη μία στρέβλωση τῆς ἀλήθειας, ἐνῶ ὑλοποιήθηκε ἀκόμη μία ὕβρις γιὰ ὅλους ἐκείνους τοὺς Ἕλληνες τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, ποὺ ἔγιναν διαχρονικὰ θύματα τῆς Ἑλληνοτουρκικῆς προσέγγισης καὶ φιλίας. Ἡ αἰσχρότητα τοῦ γνωστὴ καθηγητὴ Βερέμη, ἀποτυπώθηκε ὅταν στὴν ἐκπομπὴ τῆς κρατικῆς τηλεόρασης, ἰσχυρίσθηκε –μὲ ἀπολύτως φυσιολογικὸ ὕφος- πὼς «τὸ 1923 μὲ βάση τὴ Συνθήκη τῆς Λοζάνης ἔγινε μία ἀνταλλαγὴ πληθυσμῶν, κατὰ τὴν ὁποία 500 χιλιάδες τοῦρκοι τῆς Ἑλλάδας ἀντηλλάγησαν μὲ 1.200.000 περίπου Ἕλληνες τῆς Μικρᾶς Ἀσίας»…!