“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο Νοέμβριος μπήκε με ΡΩΣΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ μπροστά στο ανδριάντα του ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ στην Αθήνα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και καλά κουράγια Ελληνίδες –Έλληνες .
Για δουλείες στο κέντρο των Αθηνών και τα βήματα μου με οδήγησαν να προσκυνήσω την Κυρά των Αθηνών, την ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ που το σεπτό της σκήνωμα βρίσκεται στη Μητρόπολη των Αθηνών που το καταβασανισμένο σώμα της από τους τότε τζιχαντιστές της εποχής της Τούρκους αναπέμπει  χαριτόβρυτες δωρεές.
Όταν βγήκα μετά στην πλατεία της Μητρόπολης ένα σμάρι Ρώσων αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού με προσπέρασε με γρήγορο στρατιωτικό βηματισμό.
Ο επικεφαλής διοικητής τους έδειχνε με το χέρι του στο βάθος της πλατείας τον ανδριάντα του τελευταίου αυτοκράτορα των Ρωμιών Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο που το τέλος του ενσαρκώνει την αρχή του θρύλου για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά με όσες φυσικά εκδοχές κυκλοφορούν σήμερα.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ … «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ»!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από την Κυριακή το πρωί παρατηρείται έντονη κίνηση στα αεροδρόμια Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας από Αμερικανούς, αλλά και από άλλους Ευρωπαίους, κυρίως υπαλλήλους των διπλωματικών αντιπροσωπειών και όχι μόνο, που εγκαταλείπουν ομαδικά την Τουρκία ενώ οι φήμες οργιάζουν για επικείμενες πολύ σοβαρές εξελίξεις.