“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Μακαριστός Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας: “αν ένα τάγμα αγγέλων έγιναν δαίμονες και κάνουν τόση ζημιά, τι βοήθεια μας προσφέρουν τα εννέα τάγματα των αγγέλων”

Διαισθανόμαστε ότι θα γίνουν καταστροφικά πράγματα και γίνονται καθημερινά, Γι’ αυτό τρέχουμε στα μοναστήρια και στις εκκλησίες, αλλά δεν πρέπει να έχουμε φόβο.
Για σκεφτείτε, αν ένα τάγμα αγγέλων έγιναν δαίμονες και κάνουν τόση ζημιά, τι βοήθεια μας προσφέρουν τα εννέα τάγματα των αγγέλων.
Μια φορά είδα τον Χριστό στο θρόνο του και δίπλα την Παναγία μας και τα τάγματα των αγγέλων και των αγίων. Περιμένανε το νεύμα του Χριστού μας για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα στη νέα κατάσταση.
Όταν γεμίζουμε συνεχώς την καρδιά μας με τον Χριστό καθημερινά δυναμώνει η πίστη μας και όλα τα αντιμετωπίζουμε. Η Παναγία μας, παρακαλεί για μας και δέεται συνεχώς, να έχουμε δύναμη και αισιοδοξία.  (Το περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στην Δρομολαξιά)

Τι απέγινε ο Λάζαρος μετά το θαύμα της ανάστασής του

Όλοι γνωρίζουμε το θαύμα της Ανάστασης του Λαζάρου, όμως πόσοι από εμάς γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λάζαρος μετά από αυτό; Πώς έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, πού και πότε τελικά πέθανε;
Ο Λάζαρος, ο επονομαζόμενος Δίκαιος και Τετραήμερος, ήταν αδελφός της Μάρθας και της Μαρία, με τις οποίες ζούσε στη Βηθανία, κοντά στα Ιεροσόλυμα. Στο σπίτι τους είχε φιλοξενηθεί επανειλημμένα ο Χριστός, όταν περνούσε από την περιοχή, με κατεύθυνση προς την Ιερουσαλήμ.

Θα έρθουν μεγάλες ευλογίες για την Ελλάδα μας..

Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος είχε πει:"Πιστός δεν είναι εκείνος, που νομίζει ότι ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά αυτός, που πιστεύει ότι θα πάρει από Αυτόν ό, τι θα Του ζητήσει". Οι πρόγονοί μας είχαν αυτήν την Πίστη και την Εμπειρία μέσα τους και ήταν βίωμά τους καθημερινό η Πίστη και η Εμπιστοσύνη στην Αγάπη και την Πρόνοια του Θεού.
 Να μη φοβηθούμε τίποτε από όσα βιώνουμε τώρα και από όσα θα έρθουν το επόμενο διάστημα. Δεν θα κρατήσουν πολύ. Ο καλός Θεός, μέσα από τους Αγίους της Εκκλησίας μας, μέσα από τις Προφητείες που μας χάρισε η Αγάπη Του, μας έδωσε την Ελπίδα και το Κουράγιο για τα επερχόμενα.

Το 1959 η ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ λέει λόγω της αμετανοησίας μας: «Να περιμένετε να ρθεί η Τρίτη Kαταστροφή» Δηλ. ο Γ΄ΠΠ (1η δημοσίευση 28/9/17)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η Γη μυρίζει ΘΑΝΑΤΟ και ο Θάνατος οσμίζεται την ΓΗ. Στις ΗΠΑ ετοιμάζονται οι πλούσιοι για τον Γ΄ΠΠ και διαφημίζουν πολυτελή πυρηνικά καταφύγια.
«Billionaire bunkers: How the 1% are preparing for the apocalypse» edition.cnn.com   27 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;
Ποια είναι αυτή η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΝΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ που θηλάζει το παιδί της… την Ελλάδα με το γάλα των αύλων δωρεών της; Γιατί το¨ παιδί¨ της η Ελλάδα αντί να πίνει το γάλα αυτό, το χύνει; Ας μεταφερθούμε στο τέλος της δεκαετίας του 50 και δη στο 1959 στις ημέρες της εκφαντορικής αποκάλυψης των Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο λόφο των Καρυών της Θερμής Λέσβου στο καινοφανές συναξάρι εκείνων των στιγμών όπως περιγράφεται  μέσα από εμπεριστατωμένες εκδόσεις.

Ιδού αναβαίνομεν…

«Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου»
Αν στο πρώτο μέρος της Μεγάλης Σαρακοστής η προσπάθεια μας αποσκοπούσε στην κάθαρση του νου και της καρδιάς με τη νηστεία, την προσευχή, τη συμμετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κάθαρση δεν είναι αυτοσκοπός. Τώρα όλα πρέπει να μας οδηγήσουν στην οικειοποίησή μας με τον Σταυρικό θάνατο και την Ανάσταση.

Όλος ο Χριστός σε κάθε πιστό!

Μυστήριο μυστηρίων!
Πώς υπό τα είδη του άρτου και του οίνου είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού; Πώς γίνεται η υπερφυσική μεταβολή; Πώς είναι παρών αοράτως ο Χριστός και αυτός προσφέρει τη θυσία της θείας Ευχαριστίας;
Όλα αυτά, παρά τις προσπάθειές μας να τα καταλάβουμε, παραμένουν απρόσιτα και ανεξήγητα. Μυστήρια!
Υπάρχουν όμως και άλλα αξιοπρόσεκτα στοιχεία της σχετικής διδασκαλίας της Εκκλησίας μας, που φανερώνουν ότι ενώπιόν μας έχουμε μυστήριο τρισμέγιστο και φοβερό. 

Η Λιτανεία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στους αιθέρες σώζει την Ρωσία , σκεφτείτε τώρα εμάς; (ΑΡΘΡΟ 3/4/19)

Φώτο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν (αντίγραφο του 1700)  στο ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω.
Ο εχθρός έρχεται, η ΠΑΝΑΓΙΑ τον περιμένει, να κάνουμε αυτό που έκαναν στην Ρωσία επί Στάλιν. Άλλωστε  τόσες θαυματουργές εικόνες ΤΗΣ έχουμε στην πατρίδα μας. Τώρα που περιέζωσαν την Ελλάδα εχθροί κάθε ιερό σέβασμα με την μοναδική ιστορία του μας παρακινεί ευλαβικά να ζητήσουμε την άνωθεν βοήθεια γιατί κάτωθεν βοήθεια από ανθρώπους δεν υφίσταται. ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ στη  ΓΗ και τον ΟΥΡΑΝΟ θα γίνουν πολλές στις μέρες μας γιατί τα γεγονότα θα είναι φρικτά δύσκολα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σκεφτείτε μόνο τι έκανε ένας άθεος και σκληρός ηγέτης όταν κινδύνευε η χώρα του;

αερομεταφερόμενη ΠΑΝΑΓΙΑ που νικά πάντα.
«Η  θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Τίχβιν, με εντολή του ίδιου του Στάλιν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταφέρονταν με ένα αεροπλάνο που πετούσε πάνω από τη Μόσχα και τα ναζιστικά στρατεύματα δεν κατάφεραν ποτέ να καταλάβουν τη ρωσική πρωτεύουσα.»

«βιάζονται με τα χίλια ζόρια να κάνουν τον θεό οι αντίχριστοι και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ γελάει»

«βιάζονται με τα χίλια ζόρια να κάνουν τον θεό οι αντίχριστοι και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ γελάει»

«Φυσικά διάλεξαν και τέτοιες μέρες για να  καούν ευκολότερα από το ΑΓΙΟ ΦΩΣ»

«ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΘΕΑΡΕΣΤΗ ΑΝΑΜΟΝΗ μας πρέπει, γιατί αυτές τις ώρες ενεργεί ο ΘΕΟΣ και δεν μας αφήνει μόνους»