“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία 2016 «ποδαρικό με το αριστερό»;

Φώτο από www.liveleak.com
Όλα στραβά βλέπουν ότι θα τους πάνε… ΕΝΑΣ Κουρδικός διάδρομος στην Συρία   ΠΥΡΗΝΑΣ του ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους.
¨Ο κορυφαίος στρατηγός των ΗΠΑ, Τζόζεφ Ντάνφορντ (Joseph F. Dunford) επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας αφίχθη εχθές (Τετάρτη)  το πρωί  στην Άγκυρα.

Ρωσική Εκκλησία προς Τουρκία: «Προσέξτε πάρα πολύ με τη ΝΟΤΑΜ που περικλείει το Άγιον Όρος»!!!

Ανάστατη  είναι η ρωσική εκκλησία μετά  την έκδοση της προκλητικότατης  τουρκικής ΝΟΤΑΜ η οποία περιλαμβάνει την θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, λόγω της ιερότητας της περιοχής για την Ορθοδοξία και λόγω υπάρξεως ρωσικής Μονής, αναφέρει σήμερα ο ρωσικός τύπος.

Θεοφάνεια στη Σμύρνη για πρώτη φορά από την καταστροφή του 1922 (βίντεο)

Θ.Π.: ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΕΠΕΦΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΤΕΔΩΣΑΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ†ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ†
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και την δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια επισήμως για πρώτη φορά στη Σμύρνη, 94 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή..
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και την δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια επισήμως για πρώτη φορά στη Σμύρνη, 94 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή.
Ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε στην ιστορική προκυμαία «Quai» της Σμύρνης απέναντι από το υπό ανακαίνιση παλιό ελληνικό προξενείο, χοροστατούντος του πρώτου ορθόδοξου ιερέα της Σμύρνης πατήρ Κύριλλου.

ΡΩΣΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Γράφει Νίκος Χειλαδάκης
Μια είδηση που κυκλοφόρησε την Δευτέρα το βράδυ έχει αναστατώσει την Άγκυρα καθώς διαφαίνεται πως οι Ρώσοι θα προχωρήσουν σε μια κίνηση που πολύ πιθανό θα ανάψει για τα καλά την φωτιά με την Τουρκία.
Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι ένεκα των εξελίξεων και των προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας σε εδάφη εκτός Τουρκίας, στην ρωσική βουλή κυκλοφορεί η πρόταση να δοθεί εντολή για επιχειρήσεις μέσα στο έδαφος τη Τουρκίας, έτσι ώστε να σταματήσει μια και καλή η τουρκική προκλητικότητα!