“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

☦ Όταν λες: ''Κύριε Ιησού Χριστέ'' τρέμει όλη η κόλαση, μόνο να την λες από την καρδιά σου!

«Δεν μπορεί να σε αλλάξει κανείς, όταν στην καρδιά σου έχεις τον Χριστό. Αλλά πρέπει να είσαι σε κάποιο βαθμό της εσωτερικής προσευχής. Όταν λες: ''Κύριε Ιησού Χριστέ'' τρέμει όλη η κόλαση, μόνο να την λες από την καρδιά σου!»

Γέροντας Κλεόπας Ιλίε

☦ Γιατί η αγάπη προς το Θεό δεν ανέχεται διόλου το μίσος κατά του ανθρώπου

''Εκείνος που βλέπει και ίχνος μόνο μίσους μέσα στην καρδιά του, προς οποιονδήποτε άνθρωπο για οποιοδήποτε φταίξιμό του, είναι εντελώς ξένος από την αγάπη προς τον Θεό. Γιατί η αγάπη προς το Θεό δεν ανέχεται διόλου το μίσος κατά του ανθρώπου''.

Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής.

☦ Γιατί κλαίει η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ επί 15 μήνες αδιάλειπτα; Έγινε Πόλεμος; Έγινε Σεισμός ; ή για κάποιο άλλο λόγο κλαίει η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ;

Πράγματι αν σήμερα είχαμε αγίους θα μας  ερμήνευαν το ΠΡΏΤΟΓΝΩΡΟ αυτό ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ που μαζί με την Μυροβλησία της Εφέστειας αυτής Εικόνος αναφέρεται όχι μόνο στα στενά πλαίσια της Ελλάδος , αλλά η  μυρίπνοος αυτή δακρυρροή αγκαλιάζει όλη την ανθρωπότητα.

Σήμερα το  απόγευμα της Κυριακής 12 - 12 - 2021 στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα  σε μια σεμνή και ιεροπρεπή τελετή μετά το Ευχέλαιο έγινε η ενθρόνιση της Εικόνος της Παρηγορήτριας από το κουβούκλιο της λιτάνευσης ΤΗΣ  όπου παρέμεινε προς προσκύνηση από την ημέρα της εορτής του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον ΘΡΟΝΙ της , στο καλαίσθητο ξύλινο κουβούκλιο της.

☦ Δια πρεσβειών της Υπεραγίας Μητρός σου Κύριε, της Πορταϊτίσσης.

Θεράπευσον τῆς ψυχῆς μου τὰ τραύματα, Κύριε, καὶ ὅλον ἁγίασον καὶ καταξίωσον, Δέσποτα, ὅπως κοινωνήσω σου τοῦ μυστικοῦ Θείου Δείπνου ὁ ταλαίπωρος.

Αμήν.

☦ "ξέρεις γιατί στα Κυκλαδονήσια η ΠΑΝΑΓΙΑ μιλάει; μας ρώτησε ένας ασκητής και απάντησε ο ίδιος" γιατί είναι ο ενδιάμεσος σταθμός ΤΗΣ όταν ανεβοκατεβαίνει από τα Ιεροσόλυμα προς το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ "

ΦΩΤΟ - Την πρώτη του Θεία Λειτουργία στην Αμοργό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος.

Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας Αμοργού όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, με την συμμετοχή των Αμοργίνων κληρικών.

https://www.romfea.gr/

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

☦ Πληροφορίες λένε ότι αυτό το βίντεο με την ΕΜΦΆΝΙΣΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ τραβήχτηκε στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ από Μοναχό (όλα αξιολογούνται)

(ευχαριστούμε τον ΘΗΒΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ για την λήψη της εικόνας αυτής)

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ - βίντεο  βλ.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3066008330393184&id=100009521416055

και στον Σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=eH6Olw_A7iw&t=1s

☦ Η Θεία Χάρις φεύγει από κατάκριση, θυμό, υπερηφάνεια και αισχρούς λογισμούς.

Όταν αυτά τα προσέξει ο άνθρωπος, η Θεία Χάρις είναι μέσα στην ψυχή του ανθρώπου.  «Αγία Γερόντισσα Μακρίνα»

Πάτερ Στυλιανός Στυλιανού