“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

☦ Αγία Μαρία η Μαγδαληνή

Βίος της Αγίας ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής

Η αγία ένδοξος και πανεύφημος Μαρία η Μα­γδαληνή υπήρξε η πιστή και αφοσιωμένη Μαθήτρια του Υιού και Λόγου του Θεού, η ακόλουθος της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Διακόνισσα του Κυρίου και των Αποστόλων, η εκλεκτή Μυροφόρος, η Ευαγγελίστρια της Αναστάσεως, η Ισαπόστολος και κήρυκας της πί­στεως. Σ' αυτήν δόθηκε η χάρις να δη πρώτη μετά την Ανάσταση, μαζί με την Θεοτόκο, τον Αναστάντα Ιη­σού. Αυτή ευαγγελίσθηκε στους Αποστόλους την Α­νάσταση του Κυρίου. Μέσα στα ιερά Ευαγγέλια δοξά­ζεται από τους αγίους τέσσερις Ευαγγελιστές, ως πρώ­τη μετά την Θεοτόκον, Μαθήτρια και Μυροφόρος.

☦ Τα ιερά λείψανα της αγίας Μαρκέλλης

Βασίλειος Γ. Βοξάκης, Θεολόγος καθηγητής

22 Ιουλίου. Μια ημερομηνία που υπενθυμίζει μια εορτή που γνωρίζει και τιμάει κάθε Χιώτης, είτε αυτός βρίσκεται στο νησί είτε σε οποιοδήποτε σημείο της υφηλίου. Και όχι μόνο κάθε Χιώτης, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί ευλαβούνται την εορτή αυτή, καθώς το όνομα της αθλοφόρου μάρτυρος Αγίας Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος έχει γίνει παντού γνωστό, γιατί καθώς λέει και το τροπάριό της «πηγή θαυμάτων άφθονος δείκνυσι».

☦ -Γέροντα, αὐτὸ τὸ διάστημα ποὺ τὰ πράγματα εἶναι δύσκολα γιὰ τὴν Ἑλλάδα, κάνω πολὺ κομποσχοίνι, ἀλλὰ σκέφτομαι καὶ ὅτι ἡ σωτηρία τῆς Ἑλλάδας δὲν κρέμεται ἀπὸ τὸ κομποσχοίνι μου

-Δὲν εἶναι ὅτι σωτηρία τῆς Ἑλλάδας κρεμάστηκε ἀπὸ τὸ κομποσχοίνι σου, ἀλλὰ τὸ νὰ σκέφτεσαι συνέχεια τὴν δυσκολία ποὺ περνάει Ἑλλάδα σημαίνει ὅτι πονᾶς τὴν πατρίδα καὶ ζητᾶς τὴν ἐπέμβαση τοῦ Θεοῦ, Ὁποῖος εἶναι μόνος ποὺ μπορεῖ νὰ βοηθήσει.

☦ "στριμώχνουν τα δωδεκάχρονα και αναλαμβάνει ο δωδεκαετής Κύριος;" αναφώνησε

Αναλαμβάνει ο δωδεκαετής Κύριος, ο Εμμανουήλ που σημαίνει "ο ΘΕΟΣ μεθ ημών"

Να λοιπόν που επιβεβαιώνεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ , που έλεγε πριν δεκαετίες "θα στριμώξουν τα πράγματα"

Έλεγε όμως και κάτι άλλο "η Ελλάδα δεν θα πάθει για τα αίματα των προγόνων της και γιατί θα λυπηθεί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ τα μικρά παιδιά" μας είπε μια  ψυχούλα και  ζήτησε περισσότερο προσευχή και καθαρή πνευματική ζωή γιατί φτάσαμε στο απροχώρητο , μετά από αυτό χάσκει ο πλανήτης " κόλαση".

☦ Λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ λίγο πιο εκεί στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στον Βύρωνα τα μάτια της έτρεχαν κρουνηδόν δάκρυα.

Αυτό μας είπαν και αποτύπωσαν προσκυνητές που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο ΕΥΧΕΛΑΙΟ που έγινε στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στον Βύρωνα και μας έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ στέκει αυτές τις δύσκολες στιγμές δίπλα μας και παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ δεν θα μας αφήσει και ειδικά τα μικρά παιδιά στις ορέξεις του κάθε δυσκολεμένου στο μυαλό και την ψυχή.

☦ Έχουμε να κάνουμε με τύπους που παίζουν σκάκι με τον πονηρό και τους αφήνει να τον κερδίζουν.

Και αυτό το κάνει για να τους δώσει τον αέρα της δήθεν νίκης για να ταλαιπωρούν τα αθώα πλάσματα με ψέματα και πλεκτάνες.

Πολύτιμοι επιζώντες όσοι αφήσουν απείραχτο το DNA τους (αυτές τις κουβέντες τις είπαν άγιοι και αυτοί γνωρίζουν καλά , οι  άλλοι « άγιοι» γνωρίζουν μόνο από πακέτα διευκολύνσεων και δημόσιες σχέσεις  με τον Καίσαρα που τους κρατάει από…)