“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο μόνος φόρος που καταργήθηκε στην εποχή των μνημονίων...

Και όμως υπάρχει φόρος που στην εποχή του μνημονίου καταργήθηκε. Είναι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που επιβαλλόταν σε ΙΧ υψηλού κυβισμού, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος φόρος είναι μια από τις εφεδρείες του υπουργείου Οικονομικών για την περίπτωση που υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις από τους στόχους του νέου προϋπολογισμού αναφορικά με τα κρατικά έσοδα. 

Γέρων Πορφύριος: "Όλοι πίσω, όλοι πίσω" (Ηχητικό)

Ηχητικό απόσπασμα στο οποίο ο Άγιος Γέρων Πορφύριος περιγράφει με λίγες λέξεις και παραστατικά το σήμερα. «Μπορεί όμως, με το σχέδιο του Θεού, να έρθει, να έρθει ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν μία επίγνωση, να ιδούνε το χάος ολόφωτο, ολοζώντανο μπροστά τους, να πούνε: Έεε! Πέφτουμε στο χάος, χανόμαστε. Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε. Και να έρθουνε πάλι στο δρόμο του Θεού και να λάμψει η Ορθόδοξος πίστις. Αυτό εμείς επιδιώκομε και έτσι θέλομε τα πράγματα σιγά σιγά να γίνουνε με τη Χάρη του Θεού. Ο Θεός εργάζεται μυστικά. Δεν θέλει να επηρεάσει του ανθρώπου την ελευθερία. Τα φέρνει έτσι και σιγά-σιγά, σιγά σιγά πάει ο άνθρωπος εκεί που πρέπει»

Αποκάλυψη.. Ακουμπάνε δύο ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με καταθέσεις που προκαλούν ναυτία!

Δύο ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ως τώρα δεν είχαν απασχολήσει την δικαστική επικαιρότητα- αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για βαθύ πλουτισμό τους- βρίσκονται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών καθώς οι οικονομικές υπηρεσίες της Γαλλίας έπεσαν, από σπόντα, πάνω σε δύο υπεράκτιους λογαριασμούς που τα ποσά τους… προκαλούν ναυτία.

ENA ΧΩΡΙΟ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ... Ελλαδάρα Αθάνατη!

Όλη  η Ελλαδα βρίσκεται κατεχόμενη από την οικονομική κρίση. Όλη ;; ΟΧΙ !
Ένα χωριό ανυπότακτων μένει ανέγγιχτο.!! πηγη

Γέροντας Παΐσιος: Ο Θεός θέλει ο άνθρωπος να βοηθιέται από άνθρωπο για να ταπεινώνεται!

Ο Γέροντας Παΐσιος συνομιλεί με κάποιον άλλο γέροντα…
-Γέροντα, όταν αντιμετωπίζω ένα θέμα και προσεύχωμαι γι’ αυτό, πως θα καταλάβω ποιο είναι το θέλημα του Θεού;
-Το θέλημα του Θεού δεν βρίσκεται έτσι. Καλύτερα να ρωτάς για ένα πρόβλημά σου. Να μη ζητάς πληροφορία από τον Θεό, εφόσον μπορείς να συμβουλευθής κάποιον άνθρωπο, γιατί μπορεί να πλανηθής. Κάποιος πήγαινε σε μια εκκλησία, στεκόταν μπροστά στο εικονοστάσι και έλεγε: «Παναγία μου, να πάρω χρήματα από το κουτί;». Του έλεγε ο λογισμός: «Πάρ’ τα». «Ναι, θα τα πάρω», έλεγε και έπαιρνε τα χρήματα.

Δείτε τον Ιορδάνη να γυρίζει προς τα πίσω μετά τη Ρίψη του Τιμίου Σταυρού

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί από κάμερα κινητού τηλεφώνου την Παραμονή των Θεοφανείων (με το Παλαιό Εορτολόγιο, 18 Ιανουαρίου με το Νέο) του 2006, κατά την Τελετή του Αγιασμού των υδάτων, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα στον Ιορδάνη Ποταμό, στο σημείο που Βαπτίσθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Όσοι έχετε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους ή όσοι πρόκειται να τους...επισκεφθείτε στο μέλλον, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η ροή των υδάτων του Ιορδάνη, όταν βρισκόμαστε στην πλευρά του Ισραήλ πηγαίνει πάντοτε προς τα δεξιά. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας από εμάς, επισκεπτόμενος τον Ιορδάνη οποιαδήποτε στιγμή του έτους.

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…!!!

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ… ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ…!!! ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…!!!
Πριν λίγη ώρα στην τελετή που έγινε στο παλιό Δημαρχείο για την κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας ο Δήμαρχος Καμίνης ΑΡΝΗΘΗΚΕ να κόψει το κομμάτι του Χριστού παρά τις επισημάνσεις και τις παροτρύνσεις Δημοστικών Συμβούλων. Ο Καμίνης όχι μόνο αγνόησε τις φωνές αλλά επικαλέστηκε το πρωτόκολλο το οποίο όπως είπε δεν το λέει πουθενά ότι πρέπει να κόψουμε κομμάτι του Χριστού…

Aυτό είναι το κρυφό μνημόνιο με τις 25 αλλαγές που μας ετοιμάζουν

Το κρυφό μνημόνιο μέσω του οποίου οι δανειστές μας ζητούν, μεταξύ άλλων, λουκέτα σε οργανισμούς και υπουργεία, κατάργηση της... μονιμότητας, νέο ΑΣΕΠ και αποτελεσματικότερο φοροεισπρακτικό μηχανισμό φέρνει στο φως η εφημερίδα Real News.  Σε σύσκεψη που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες υπο την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην οποία συμμετείχαν στελέχη της τρόικας με τον επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ εγινε για πρώτη φορά σαφές πως το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών αποτελεί πλέον μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και θα συνδεθεί στο μέλλον ακόμα πιο δεσμευτικά με τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Η εικόνα των Αγίων Θεοφανείων

Τα Άγια Θεοφάνεια είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Εορτάζεται το γεγονός της Βαπτίσεως του Κυρίου στα Ιορδάνια νάματα και ταυτόχρονα φανερώνεται η Τριαδική Θεότητα στον κόσμο. Η σπουδαιότητα της εορτής φαίνεται από τις ιστορικές μαρτυρίες που αναφέρουν ότι μετά το Πάσχα, η εορτή των Θεοφανίων είναι η αρχαιότερη χριστιανική εορτή. Το γεγονός της Βαπτίσεως έχει τεράστια θεολογική σημασία. Ο αγιογράφος κατάφερε να αποτυπώσει με τα χρώματα αυτό το πλούσιο σε νοήματα γεγονός. Ο Χριστός βρίσκεται μεταξύ ψηλών βράχων, που σμίγουν και σχηματίζουν «κλεισούραν». Τα νερά, που δεν είναι αγιασμένα, μας θυμίζουν την εικόνα του θανάτου – κατακλυσμού. Ο συμβολισμός των βράχων της εικόνας της γεννήσεως συνεχίζεται στην εικόνα των Θεοφανίων και καταλήγει στην εικόνα της καθόδου του Χριστού στον Άδη.

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν αποκαλύψεις και θέλουν να αναλάβουν και την αναθεώρηση του .... Συντάγματος

Ραγδαία ανατροπή των πολιτικών, οικονομικών και συστημικών δεδομένων στην Ελλάδα, μέσα από αποκαλύψεις για σκάνδαλα, μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής αλλά και αποκαλύψεις που θα αγγίξουν το κομματικό και επιχειρηματικό κατεστημένο προβλέπουν καλά ενημερωμένες πηγές που έχουν πρόσβαση σε…σχετικές συζητήσεις στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό «Επίκαιρα», σύμφωνα με την πρόγνωση των κύκλων αυτών, η περίοδος από τώρα μέχρι και το Μάρτιο θα εξελιχθεί σε μια μεγάλη επιχείρηση ηθικής, πολιτικής, κομματικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας, κάτι που, όπως εκτιμούν, θεωρείται επιβεβλημένο και προϋπόθεση για την εθνική ανασυγκρότηση.

Περί του Μεγάλου Αγιασμού και της χρήσεως αυτού

1. Δέον να είναι σαφές ότι ουδεμία διαφορά υπάρχει εις τον τελούμενον Μέγαν Αγιασμόν της παραμονής των Θεοφανείων και εκείνον της κυρίας ημέρας της Εορτής. Ουχί ορθώς νομίζε­ται ότι δήθεν τελείται την παραμονήν «μικρός Αγιασμός» και την επομένην ο «Μέγας». Πρόκειται περί στοιχειώδους αγνοίας και πλάνης. Και εις τας δύο περιπτώσεις πρόκειται περί του Μεγά­λου Αγιασμού. Μικρός Αγιασμός είναι ο συνήθως κατά μήνα τελούμενος (εις τους Ί. Ναούς και εις οικίας των χριστιανών), ως και εις διαφόρους τελετάς (εγκαινίων οικιών, καταστημάτων και ιδρυμά­των, εις θεμελιώσεις κτισμάτων ή επί τη ενάρξει της χρήσεως και λειτουργίας των κ.λπ.). Ο δε Μέγας Αγιασμός τελείται μόνον δις του έτους (τη 5η και τη 6η Ιανουαρίου) εν τω Ναώ.