“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

O «Τιτανικός» του Δημοσίου !!!

Χαίρε “της προδοσίας” την κάμινον σβέσασα

TOY ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΒΑΡΔΑΚΑ
ΨΗΦΙΔΕΣ επί-ΓΝΩΣΗΣ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
“Η αιτία της άρνησης του Θεανθρώπου βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο. Μέσα στον άνθρωπο βρίσκεται και η αιτία της αποδοχής του αντίχριστου”. ΟΣΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΜΠΡΙΑΝΤΣΑΝΙΝΩΦ.
Χύτρα που βράζει έκαναν τον πλανήτη μας. Σκοτεινά, υποχθόνια σχέδια τόσων πολλών αιώνων ξεδιπλώθηκαν μονομιάς μπροστά μας. Αφού μας κατέστησαν άβουλα πλάσματα, πρόσταξαν να παρακολουθήσουμε την παγκόσμια θεατρική παράσταση που στήσανε. Έτσι όλοι οι γεωπολιτικοί παίκτες- ηθοποιοί άρχισαν να ανεβαίνουν στην παγκόσμια σκηνή. Ο καθένας με την σειρά του και με τον ρόλο του, φυσικά όχι για να μας διασκεδάσουν, αλλά για να εκφοβίσουν και να οδηγήσουν σε απόγνωση  τους θεατές.

Καταφυγή και προσευχή στη Μητέρα της Ζωής και Μητέρα όλων μας

Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου εορτάζουμε την Κοίμηση και Μετάσταση της Θεοτόκου, που ονομάζεται και Πάσχα του καλοκαιριού. Αν η μνήμη ενός Αγίου αποτελή αφορμή χαράς και πανηγύρεως για όλη την Εκκλησιαστική Κοινότητα, η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι χαρά και πανηγύρι υπέρλαμπρο για όλη την Ορθόδοξη οικουμένη.

Φλούδες λεμονιού: Μην τις πετάτε αλλά θεραπευτείτε!

Πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης καταναλώνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λεμόνι δίχως να πετούν τίποτε. Πώς μπορούμε να....χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτε; Απλά, τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει, πάρτε τον τρίφτη σας και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δε χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε! Όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε ΟΛΑ σας τα φαγητά. Τοποθετήστε το μέσα στο ουίσκυ σας, το κρασί σας, την σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ, τα φαγητά, στο παγωτό, γενικά ΠΑΝΤΟΥ! Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση. Κυρίως κάτι που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν μόνο την πορτοκαλάδα σαν πηγή βιταμίνης C. ΟΧΙ ΠΙΑ! Τώρα που μάθατε αυτό το μυστικό του λεμονιού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού.

Γ. Μανιάτης: "Τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα πάνε στο λαό" – ΕΡΩΤΗΣΗ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ;

Για τα «σημαντικά βήματα» που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος υποστήριξε πως πολύ σύντομα η Ελλάδα θα καταστεί «ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη».

Σε Ισχύ Νόμος για Ασφάλεια στην Υφαλοκρηπίδα

Δημοσιεύτηκε ο νόμος 4169/2013 (ΦΕΚ Α’ 162/12.07.2013) «Κύρωση του Πρωτοκόλλου του 2005 της Διεθνούς Σύμβασης του 1988 για την καταστολή των παράνομων πράξεων κατά της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και του Πρωτοκόλλου του 1988 για την καταστολή των παράνομων πράξεων κατά της ασφάλειας των σταθερών εγκαταστάσεων στην υφαλοκρηπίδα». Σημειώνεται ότι με την κύρωση των εν λόγω Πρωτοκόλλων από τη χώρα μας:

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Οι σποραδικές αντιδράσεις των μεμονωμένων περιπτώσεων και προσώπων, όπου τα πράγματα λίγο ξεφεύγουν, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό και όχι η σταγόνα με την οποία ξεχειλίζει το ποτήρι. Είμαστε πολύ μακριά ακόμη από τις μαζικές κινητοποιήσεις και τις επαναστατικές δράσεις. Κρίμα! Δεν είμαστε βέβαια υπέρ της βίας, αλλά δεν έχουμε και σαφή αντίληψη περί της βίας. Για παράδειγμα: