“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

☦ «Ο Θεός ηµών πυρ καταναλίσκον»

-Γέροντα, τι σηµαίνει αυτό πού λέει ό Απόστολος Παύλος «Ό Θεός ηµών πυρ καταναλίσκον»

– Σε ένα καµίνι άµα πετάξεις χαρτιά, σκουπίδια, τι θα γίνουν; ∆εν θα καούν; Έτσι και στον πνευµατικό άνθρωπο, ότι και αν τού πετάξη ό πειρασµός,καίγεται.

«Πύρ καταναλίσκον

Όταν άνάψη στον άνθρωπο ή θεία φλόγα, όλα καίγονται. ∆έν κολλούν οι άσχηµοι λογισµοί µετά. ∆ηλαδή δέν παύει ό διάβολος νά τού πετάη άσχηµους λογισµούς, άλλα ό πνευµατικός άνθρωπος είναι «πύρ» καί τους καίει. Όποτε κουράζεται µετά ό διάβολος καί σταµατάει.

☦ η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ θα είναι και η πιο φαρμακερή.

Ήδη ζούμε τα αδιέξοδα πνευματικά και κοινωνικά.

Πριν λίγες ώρες λάβαμε ένα μήνυμα.

Δεν μπορούμε να δώσουμε όλη την επιστολή ενός ασκητή  γιατί θα λυγίσουμε (ένα απόσπασμα δίνουμε μόνο)

"Ακόμα και αν μάθουμε αν θα έλθει ή όχι , τι μπορούμε να κάνουμε ;

Τα μαθηματικά του Κυρίου δεν τα ξέρει κανείς .

☦ Η Παναγία και οι Αγιορείτες στη Δευτέρα παρουσία

{η παρακάτω διήγηση του π. Μάρκελλου αποτελεί για μας όλα αυτά τα χρόνια που γράφουμε μια από τις πιο συγκλονιστικές αναρτήσεις και κάθε φορά τέτοια ημέρα που την δημοσιεύουμε αισθανόμαστε πόση ματαιότητα έχει ετούτη η ζωή όταν τόσο συγκλονιστικά πράγματα πρόκειται να συμβούν.

Η Αγιορείτικη παράδοση λέει ότι όταν θα πλησιάζει ο καιρός της ελεύσεως του Δεσπότη Χριστού πρώτα θα αναχωρήσει η  πανσεβάσμια Πορταϊτισσα  από το Όρος και έπειτα θα αναχωρήσουν για τον κόσμο οι Αγιορείτες Πατέρες για να υποταχθούν στους επισκόπους. Η δε τελευταία Θεία λειτουργία σ αυτόν τον κόσμο θα πραγματοποιηθεί στο μικρό εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην κορυφή του Άθωνα από τους τελευταίους αόρατους ερημίτες.

Η Υπεραγία Θεοτόκος και Κυρία του Άθωνα την ίδια ώρα που θα πεθαίνουν και θα ανασταίνονται ακαριαία όλα τα σώματα των ανθρώπων, Εκείνη θα συγκεντρώνει την ποίμνη της με το ραβδί της με τα αναστημένα σώματα των Αγιορειτών Πατέρων. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα συμπληρωθεί και το δέκατο Αγγελικό Τάγμα το οποίο εξέπεσε. Γι αυτόν τον λόγο ο διάβολος μισεί και εχθρεύεται τόσο πολύ τους Αγιορείτες Πατέρες. Χρόνια πολλά και να έχουμε πάντα την βοήθεια τους. Αμήν.  -ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ-}

Διήγηση Γέροντος Μαρκέλλου Καρακαληνού

Υπάρχει μία διήγηση για ένα συγκλονιστικό όραμα σχετικά με τούς Αγιορείτες πατέρες και την Ύπεραγία Θεοτόκον, η οποία εικονίζεται πολλές φορές και ως Ηγουμένη, ως Γερόντισσα του Αγίου Όρους, με την ράβδο και τον μανδύα Της. Αυτή επιστατεί, αυτή επαγρυπνεί, αυτή φροντίζει για τα παιδιά Της. Είχε έλθει, λέει, η Δευτέρα Παρουσία, η Μέλλουσα κρίσις. Η Παναγία ως Ηγουμένη περνούσε από τα κοιμητήρια των ιερών μονών, από τις σκήτες, από τα ερημητήρια, απ’ όπου υπήρχαν τάφοι πατέρων. Καθώς περνούσε από τον τόπο της αναπαύσεως των πατέρων, κτυπούσε με την ράβδο Της τα μνήματα και ανασταίνονταν οι πατέρες!

☦"Χαίροις, Ὁσίων Ἄθω πληθύς, τῆς Βασιλίσσης οὐρανοῦ ἡ παράταξις"

«Τη δευτέρα Κυριακή του Ματθαίου, την μνήμην εορτάζομεν πάντων των Όσιων Πατέρων, των εν Αγίω Όρει του Άθω λαμψάντων».

Μητροπολίτου Προικοννήσου Ιωσήφ

Όρη ιερά και, άγια υπάρχουν πολλά… Άγιο όρος και θεοβάδιστο, το Σινά. Εκεί δόθηκε από τον ίδιο το Θεό Σαβαώθ ο Νόμος στο δούλο Του τον Μωυσή. Άγιο όρος το Θαβώρ! Εκεί η Μεταμόρφωση του Ιησού υπήρξε για τους Αγίους Αποστόλους μια εμπειρία θεώσεως. Άγιο όρος το Όρος των Ελαιών, απ’ όπου ο Θεάνθρωπος ανελήφθη στους ουρανούς, «ίνα πέμψη τον Παράκλητον τω κόσμω» κ.λπ. Όμως εμείς όταν μιλάμε για «Άγιον Όρος», εννοούμε «τον αγιώνυμο Άθω, τον νοητό της Θεοτόκου και ωραίο παράδεισο».

☦ Σύγχρονα θαύματα της Παναγίας της Αρβανίτισσας

Το θαύμα δεν είναι μόνο ένα έκτακτο και υπερφυσικό γεγονός, που φυσικά μας εκπλήσσει και μας αλλάζει τη ζωή.

Είναι αποτέλεσμα της δύναμης της αγάπης του Θεού, για να ευεργετήσει, για να θεραπεύσει, για να παρηγορήσει τον πάσχοντα και αδύναμο. Αυτό το περιεχόμενο έχουν και τα σύγχρονα θαύματα, που επέτρεψε ο Θεός, μέσω της Παναγίας της Αρβανίτισσας.

☦ Γέροντας Μωυσής: «Οι άγιοι του Αγίου Όρους είναι οι φιλόστοργοι πατέρες των Αγιορειτών»

Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης (†)

Το Άγιον Όρος παρουσιάζει ιστορία πολύπτυχη, αξιοθαύμαστη και αξιοσέβαστη. Μια από τις ωραιότερες πτυχές του, αναμφίβολα, είναι ο αγιολογικός πλούτος του. Η αθωνική αγιολογία δίκαια αποτελεί τη βασική δόξα και τον μεγαλύτερο έπαινο ενός υπερχιλιόχρονου μοναχισμού.

☦ Ο Άγιος Νεκτάριος και το Άγιον Όρος

Άγιε Νεκτάριε πρέσβευε υπέρ ημών

Η εμφάνιση του Αγίου Νεκταρίου στο Άγιο Όρος

Όταν αναγνωρίστηκε Άγιος, ο Άγιος Νεκτάριος το 1961, σε μια μονή του Αγίου Όρους, δημιουργήθηκαν 2 παρατάξεις μοναχών. Οι μεν παραδέχονταν την Αγιότητα του, οι δε, την αμφισβητούσαν.

Ο ηγούμενος της μονής, βλέποντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο μοναστήρι, κάλεσε μια μέρα τους μοναχούς και τους είπε:

-Δεν θα γίνει το θέμα της αγιοσύνης του Νεκταρίου, αιτία να χάσουμε τις ψυχές μας, αντιμαχώντας μεταξύ μας. Κηρύττω τριήμερη νηστεία και με την προσευχή μας, να ζητήσουμε από το Θεό να μας αποκαλύψει, αν ο γέροντας Νεκτάριος είναι Άγιος ή όχι.

☦ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ Μοναχού Γερασίμου Μικραγιαννανίτου

ΟΊΚΟΙ ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΤΩ ΑΓΙΩΝΥΜΩ ΟΡΕΙ ΤΟΥ ΑΘΩ ΔΙΑΛΑΜΨΑΝΤΑΣ ΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΗΜΩΝ (Ποίημα Γερασίμου Μοναχού Μικραγιαννανίτου.)


Κοντάκιον. Ήχος πλ. δ’. Τη Υπερμάχω.

Ως υποφήτας των ενθέων αναβάσεων

Και συστοιχίαν δωρεών των υπέρ έννοιαν

Τους εν Άθω μακαρίσωμεν θεοφόρους

Τους Οσίους Ιεράρχας τε και Μάρτυρας

Ως ημών καθηγεμόνας και εκφάντορας

☦ είπε μια χαριτωμένη ψυχούλα "οι προσευχές του Αυγούστου δεν βγαίνουν"

και συμπληρώνουμε εμείς "η δυσκολία των μετακινήσεων είναι τα ΑΔΙΕΞΟΔΑ για τα οποία μας  μίλησε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πριν δεκαετίες" τα υπόλοιπα των λόγων του ΑΓΙΟΥ   είναι γνωστά σε όλους μας .

ΛΙΑΚΑΔΑ ΘΕΪΚΗ δεν έρχεται αν δεν περάσουμε την δαιμονική μπόρα.

☦ Ἀσματική Ἀκολουθία τῶν Ὁσίων Ἁγιορειτῶν Πατέρων

ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΑΛΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥΣ  ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΑΕΙΝΕΙΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΜΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ . ΑΜΗΝ

☦ Αποστιχα Εσπερινού Αγιορειτών Πατέρων (Ήχος πλ. Α) Χαίροις Οσίων Άθω πληθύς.

 Ήχος πλ. Α’. Χαίροις ασκητικών.

Στίχ. Συναγάγετε αυτώ τους Οσίους αυτού.

Χαίροις Οσίων Άθω πληθύς, της Βασιλίσσης, ουρανού η παράταξις, η πάσας αρχάς του σκότους, και εξουσίας δεινάς, συμμαχία θεία θριαμβεύσασα˙ οι σάρκα νεκρώσαντες, και το πνεύμα ζωώσαντες˙ οι αενάοις, των δακρύων εκχύσεσι, κατασβέσαντες, παθημάτων τους άνθρακας˙ χάριτος οι δεξάμενοι, την θείαν ενέργειαν, και φωτισμόν εν καρδία, ενυποστάτως εκλάμποντα˙ Χριστόν δυσωπείτε, ταις ψυχαίς ημών δοθήναι το μέγα έλεος.

☦ "όταν οι δαίμονες παιδεύονται από την ΧΑΡΗ ΤΗΣ την λένε Κλαψιάρα" π. Σάββας Αχιλλέως - ΕΜΕΙΣ σήμερα την μεγαλύνομεν ως ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ

ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟΥΣ ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ π. Σάββας Αχιλλέως δίχως να δει αυτό το ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ της ΔΑΚΡΥΡΡΟΗΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ μας, που βλέπει όλος ο πλανήτης σήμερα μέσω του διαδικτύου,  το ερμηνεύει μέσα από τον ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΛΟΓΟ της καρδιάς του.

( ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ )

" χύνει ΔΑΚΡΥΑ ατελείωτα εις τον ΥΙΟΝ ΤΗΣ"

"δεν σταματά να κλαίει "

" για αυτό  οι δαίμονες όταν  παιδεύονται από την ΧΑΡΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας την ονομάζουν  Κλαψιάρα"

☦ ΠΑΝΑΓΙΑ των Καρυών της Θερμής "εκεί θα αρχίσει μεγάλο ιστορικό" ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

3 Ιουλίου του 1959, Η πρώτη φανέρωση του αγίου Ραφαήλ σε όραμα μέρα μεσημέρι στην Μαρία Τσολάκη.

Λανθασμένως έχει καθιερωθεί επισήμως μέχρι τώρα να εορτάζεται στις 3 Ιουλίου η εύρεση των λειψάνων του αγίου ΡΑΦΑΗΛ.

Σύμφωνα με ηλεγμένες πληροφορίες που έδωσαν οι Θερμιώτες Δούκας και Μαρία Τσολάκη, οι οποίοι βεβαιώνουν ότι μια εβδομάδα μετά την εύρεση των λειψάνων του αγίου ΡΑΦΑΗΛ πήγαν σε λαϊκό πανηγύρι γειτονικού χωριού με την ευκαιρία της εορτής των αγίων Αναργύρων (1 Ιουλίου).