“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΩΝ, ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΟ "ΠΑΤΡΙΚΟ" ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Από τις 29 Οκτωβρίου 2014, επέτειος της ανακήρυξης της τουρκικής δημοκρατίας, άνοιξε ξανά για το «φιλοθεάμων» κοινό το δεύτερο πάτωμα της υποτιθέμενης πατρικής οικίας του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας και μεγάλου σφαγέα των χριστιανών της Ανατολής, Μουσταφά Κεμάλ, στην οδό Αποστόλου Παύλου στην Θεσσαλονίκη, προς μεγάλη τέρψη των εγχωρίων τουρκολάγνων, εγχώριων δημοτικών αρχόντων, κλπ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, το εδώ και καιρό λόγω σημαντικών έργων ανακίνησης κλειστό δεύτερο πάτωμα στο «πατρικό» σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ, του επονομαζόμενου Ατατούρκ δηλαδή «Πατέρα των Τούρκων», άνοιξε την ημέρα της εθνικής επετείου της ανακήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας στις 29 Οκτωβρίου του 1923. 

“νενίκηκα σε” Τσαουσέσκου...

Οι  υπερφίαλοι  ηγέτες γίνονται “μεγάλοι” από τα μεγάλα σπίτια που κτίζουν  για να φωλιάσουν την ματαιοδοξία τους. Τσαουσέσκου-Ερντογάν βίοι παράλληλοι μεγαλομανίας;
O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, το νέο, γιγαντιαίο και άκρως αμφιλεγόμενο προεδρικό παλάτι του, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

Άλλο πρόβλεψη και άλλο προφητεία. Σταθερό σημείο αναφοράς της πολιτικής είναι η πρόβλεψη. Τι θα αντιμετωπίσουμε αύριο; Πώς θα αντιμετωπισθεί αυτή η εξέλιξη εις το μέλλον; Τι συνέπειες θα έχει αυτό το μέτρο εις το μέλλον; Η πολιτική και οι πολιτικοί θέτουν εις εαυτούς διαρκώς τοιούτου είδους ερωτήσεις. Και βάσει  των ερωτήσεων αυτών γίνονται προβλέψεις και λαμβάνονται μέτρα. Προβλέψεις γίνονται και επί διεθνών θεμάτων. Πολλές φορές προβλέψεις τοιούτων θεμάτων δεν αντιμετωπίζονται. Οι κρίσεις έρχονται και κυρίως τα μικρά κράτη δεν έχουν δυνατότητες αντιδράσεως.

Πνευματικές δοκιμασίες

Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου
Η οδός του χριστιανού σε γενικές γραμμές είναι τέτοιας λογής. Στην αρχή ο άνθρωπος προσελκύεται από το Θεό με τη δωρεά της χάρης, κι όταν έχει πια προσελκυσθεί, τότε αρχίζει μακρά περίοδος δοκιμασίας. Δοκιμάζεται η ελευθερία του ανθρώπου και η εμπιστοσύνη του στο Θεό, και δοκιμάζεται «σκληρά».

Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα και υποβρύχιο στην Κύπρο

Τυπικώς, τα δύο πλοία θα συμμετάσχουν σε πολυεθνικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων που έχουμε ως χώρα-μέλος του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Η τουρκική υποκρισία στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών σε όλο της το μεγαλείο! Μια πραγματικά αποκαλυπτική φωτογραφία που τράβηξαν Κούρδοι μαχητές του συριακού μετώπου και η οποία δείχνει στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, Τούρκους στρατιώτες να χαιρετούν με χαρακτηριστικό φιλικό τρόπο τα στρατιωτικά αποσπάσματα των Τζιχαντιστών στην άλλη πλευρά των συνόρων, αποκαλύπτει όλο το τουρκικό θέατρο του τουρκικού καθεστώτος των Ερντογάν - Νταβούτογλου. Αυτό το καθεστώς ενώ από την μια εμφανίζεται ότι συντάσσεται στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών, στην ουσία είναι το μεγαλύτερο στήριγμα των φανατικών μουσουλμάνων δολοφόνων που έχουν αιματοκυλήσει την Συρία και το Ιράκ και βαρύνονται με την γενοκτονία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.