“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: “Θα αγκαλιάσουμε τους Αλλοεθνείς. Θα παντρευτούν τα παιδιά μας. Θα αλλάξουμε και σύμβολα”

Σε αυτό, ο Σεβασμιότατος απευθύνει συστάσεις και προτροπές σε όσους αντιδρούν ή εκφράζουν φόβους για αλλοίωση της πατρίδας μας από την παρουσία και εγκατάσταση χιλιάδων αλλοεθνών, πως θα πρέπει να… αλλάξουν απόψεις και μυαλά. Όπως λέει μάλιστα χαρακτηριστικά: “Θα αγκαλιάσουμε τους Αλλοεθνείς θα πάρουν για νύφες και γαμπρούς τα παιδιά μας”. Όμως ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως λέει και άλλα, που σίγουρα θα συζητηθούν, για την μόνιμη εγκατάσταση αλλοεθνών στον Έβρο και στην Ελλάδα γενικότερα.

Η ολοζώντανη παρουσία του ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στους δύσκολους καιρούς μας. Αρκεί η ΠΙΣΤΗ και η ΜΕΤΑΝΟΙΑ του Έθνους μας για να δει θαύματα.

Να ξεκινήσουμε με αυτό που βλέπουμε, σεβόμαστε και ασπαζόμαστε. Την Σιαγόνα του ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ και Βαπτιστού του ΚΥΡΙΟΥ μας που είναι τεθησαυρισμένη στην Ιερά Μονή της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ που βρίσκεται στο Ροδολείβος Σερρών(φώτο). Η αγία Σιαγόνα έφθασε στην Ελλάδα με την ανταλλαγή του πληθυσμού μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1922 από την Τραπεζούντα του Πόντου, όπου την μετέφεραν 6 μοναχές και έκτοτε φυλάσσεται στην ως άνω Ιερά Μονή.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στο μεθόριο της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης βρίσκεται το επισφράγισμα όλων των προφητών και ο μέγιστος αυτών, ο Τίμιος Πρόδρομος. Αυτό το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κύριος όταν είπε ότι «ουκ εγήγερται μείζων εν γεννητοίς γυναικών του Ιωάννου του βαπτιστού» δηλ. δεν γεννήθηκε φυσιολογικός άνθρωπος σπουδαιότερος από τον Ιωάννη τον βαπτιστή.