“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

το ΣΟΚ: Χείρα ΘΕΟΥ ανατρέπει την σχέση Ρωσίας- Τουρκίας, φέρνει την Βουλγαρία στα πράγματα και πυροδοτεί ΑΙΓΑΙΟ- Βαλκάνια και συνοχή ΕΕ.

Είπαν να παίξουν όλοι οι καραγκιόζηδες με την Μακεδονία και άρπαξαν φωτιά. Πριν λίγα 24ωρα τους είπαμε η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα γίνει ταφόπλακα τους  και ο λίθος της ήδη  κυλίετε για να τους κλείσει στο χρονοντούλαπο της λήθης. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα σώσει την Ελλάδα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από πού να πιάσει  κανείς και που να τελειώσει. Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να εισέλθουμε στο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της δύσμοιρης πατρίδας. Αλλά τώρα τα πάντα αλλάζουν.

Περί της ώρας του θανάτου

Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας
Πριν γίνει ο προφήτης Δαβίδ βασιλιάς του Ισραήλ υπηρετούσε τον βασιλιά Σαούλ. Ο Σαούλ, επειδή γνώριζε ότι ο Δαβίδ θα πάρει το θρόνο, τον καταδίωκε, προσπαθώντας να τον θανατώσει. Μια φορά όταν η ζωή του κινδύνευε, ο προφήτης Δαβίδ είπε σ' αυτούς που ήταν τότε μαζί του· «Ένα βήμα με χωρίζει από τον θάνατο» (Α' Βασ. 20, 3).

Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σε προσευχή όσο περισσότερο χρόνο είναι δυνατόν

Γέροντος Σωφρονίου Έσσεξ
"Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σε προσευχή όσο περισσότερο χρόνο είναι δυνατόν.
Έτσι θα διεισδύσει μέσα μας η ανίκητη δύναμή Του και θα μας καταστήσει ικανούς να αντισταθούμε σε όλες τις καταλυτικές επιδράσεις. Και όταν αυξηθεί η δύναμη αυτή μέσα μας, τότε ανατέλει η χαρά της ελπίδας για την τελική νίκη....

Οι Ψάλτες κατά τους Ιερούς Κανόνες

Θ.Π.: Τα παρακάτω Άρθρο του Μακαριστού Μητρ. Νικοδήμου Βαλληνδρά που αναφέρεται στον βίο που πρέπει να διάγουν οι Ιεροψάλτες που ψάλλουν στους Ιερούς Ναούς, το είχαμε διαβάσει πρόσφατα και μας είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, για το πώς ήταν οι Ιεροψάλτες παλιά και πως έχουν καταντήσει να είναι σήμερα κάποιοι από αυτούς. Ένας πολύ αγαπητός αδελφός που μας διαβάζει ανελλιπώς, θεώρησε πως ήμασταν λίγο σκληροί επειδή χαρακτηρίσαμε Άθεη αυτήν την Κυβέρνηση η οποία κατά τον φίλο και αδελφό μας έχει στο δυναμικό της αρκετούς «ψάλτες». Ουδείς αντιλέγει, αλλά τι είδους άφεση τους δίνει το γεγονός αυτό;