“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Βυζαντινή εκκλησία αποκαλύφθηκε στο Ισραήλ

Ένα ψηφιδωτό δάπεδο με πολύχρωμες εικόνες και γεωμετρικά σχέδια έφεραν στο φως οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν σε μια χριστιανική εκκλησία που χρονολογείται από τη βυζαντινή εποχή στο νότιο Ισραήλ. «Η Εκκλησία ίσως να ήταν το κέντρο της χριστιανικής λατρείας για τις γύρω χριστιανικές κοινότητες», δήλωσε η Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ σε επίσημη ανακοίνωση. Το δάπεδο και όσα έχουν απομείνει από τη βασιλική του ναού έχουν ανακαλυφθεί εδώ και τρεις μήνες.

Μοναχός Νικόλαος: “Προεκρίναμεν την άθεον σιωπήν”

ΠΡΟΕΚΡΙΝΑΜΕΝ ΤΗΝ ΑΘΕΟΝ ΣΙΩΠΗΝ
Ὅταν ἡ Ἁγία Ἐκκλησία μας ἑορτάζη μνήμη Ἁγίου Ἱεράρχου, διαβάζεται ἡ ἑξῆς περικοπή ἀπὸ τὸ Ἅγιο Εὐαγγέλιο: «Εἶπεν ὁ Κύριος τοῖς ἑαυτοῦ μαθηταῖς. Ὑμεῖς ἐστε τό φῶς τοῦ κόσμου. Οὐ δύναται πόλις κρυβῆναι ἐπάνω ὄρους κειμένη, οὐδέ καίουσι λύχνον καί τιθέασιν αὐτόν ὑπό τόν μόδιον, ἀλλ' ἐπί τήν λυχνίαν καί λάμπει πᾶσι τοῖς ἐν τῇ οἰκίᾳ. Οὕτω λαμψάτω τό φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τά καλά ἔργα καί δοξάσωσι τόν Πατέρα ὑμῶν τόν ἐν τοῖς οὐρανοῖς».

Ερευνάτε τας Γραφάς! Πώς όμως;

Ο Χριστιανισμός θέλει τον κάθε άνθρωπο να προβληματίζεται και να ερευνά. Για την τεκμηρίωση ενός ιστορικού γεγονότος έχουμε τρία είδη αποδείξεων:

Α. τις προφορικές μαρτυρίες
Β. τις γραπτές μαρτυρίες
Γ. τις πραγματικές αποδείξεις

Με την ιστορικο-δικαστική μέθοδο (στηρίζεται σε αυθεντικά αποδεικτικά στοιχεία και δεν προκαλεί αντιρρήσεις ιστορικά δικαιολογημένες) μπορώ να αποδείξω, ότι πήγα περίπατο, ότι το πρωί ήπια λίγο γάλα, ότι στην Εκκλησία συζήτησα εγκάρδια με τον ιερέα.

«ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

η Ευλογία του Καλόγερου Μπάμπουρας- Άγιος Ιωάννης- Θάσος
Φώτο από spearfish.gr
Ενώ ο μακαρίτης Ανδρέας κατέβαινε στις προεκλογικές μάχες με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» δεν μπορούσε παρόλα αυτά να μας διαβεβαιώσει ότι και «τα πετρέλαια ανήκουν στους Έλληνες». Η παραλία του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται στην νοτιοανατολική Θάσο ανάμεσα από τα Κοίνυρα και τις Αλυκές. Το όνομα της το πήρε από το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη. Η ευρύτερη περιοχή ονομάζεται Μπάμπουρας.

Έχουν τρελαθεί τα καρντάσια! Τούρκος Πλοίαρχος "Κάρφωσε" πλοίο στα ναυπηγεία- ΒΙΝΤΕΟ

Πανικός δημιουργήθηκε σε ναυπηγείο της Τουρκίας, καθώς ο...ικανότατος πλοίαρχος δεν μπόρεσε να δέσει το πλοίο και το "κάρφωσε" στη στεριά.  
Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας συγγενής του πλοιάρχου που "κάρφωσε" το πλοίο στο λιμάνι που βλέπετε σε αυτό το βίντεο, εξηγεί ότι είναι η προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται διεθνώς για τα υπό διάλυση πλοία. Μάλιστα, σημείωσε ότι οι εργάτες του λιμανιού ξεκίνησαν άμεσα τις εργασίες διάλυσης του πλοίου.

Σβόμποντα: Η Ελλάδα αν πληρώσει όλο το χρέος δεν θα βγει από την κρίση

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της σταδιακής αποχώρησης των δανειστών καθώς όπως υποστήριξε δεν αποτελεί δημοκρατικό θεσμό...
Υπέρ της σταδιακής αποχώρησης της τρόικας τάχθηκε την Τετάρτη ο ηγέτης των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα σε εκδήλωση που διοργάνωσε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Αθήνα το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, υπό την Άννα Διαμαντοπούλου. 

Απίθανες καταστάσεις στο Βενιζέλειο νοσοκομείο... Βγάζουν τους νεκρούς στα μπαλκόνια.

Βενιζέλειο νοσοκομείο: Βγάζουν τους νεκρούς στα μπαλκόνια, γιατί δεν έχει χώρο στους νεκροθαλάμους
Απίστευτα περιστατικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Βγάζουν τους εκλιπόντες ασθενείς στα μπαλκόνια επειδή δεν έχουν χώρο στους νεκροθαλάμους Μέχρι και στα μπαλκόνια είναι αναγκασμένοι οι μεταφορείς του Βενιζέλειου νοσοκομείου να έχουν τους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή, αφού δεν υπάρχει χώρος στους προκάτ νεκροθαλάμους που έχουν στηθεί.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΡΩΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ 1922

Του Νίκου Χειλαδάκη, Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Η Maçkalı Ελένη είναι η ιστορία μιας Ελληνοπόντιας, της Ελένης, που στην ανταλλαγή των πληθυσμών δεν έφυγε μαζί με τους δικούς της στην Ελλάδα αλλά έμεινε στην Τουρκία και μετά από πολλά χρόνια κάποιοι…Τούρκοι την φέρνουν στο φως της δημοσιότητας για να γίνει κινηματογραφική ταινία που θα δείχνει και το μεγάλο δράμα χιλιάδων Ρωμηών κατά την διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών το 1922-23.

Ξεπούλησαν τον Πρίνο στην ΒΡ επειδή δεν μπορούν να υπερασπίσουν το Αιγαίο!

Τι σημαίνει η παρουσία της ΒΡ στον Πρίνο
Έμμεση παραδοχή της κυβέρνησης Σαμαρά για ανικανότητα υπεράσπισης του Αιγαίου. Τι ακριβώς πούλησε η Ελλάδα στην ΒΡ; Τα κοιτάσματα του Πρίνου ή όλα τα κοιτάσματα της Θάσου;

Του Μανώλη Κοττάκη
Μείζων γεωπολιτική εξέλιξη, η οποία πέρασε σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας των καταιγιστικών εξελίξεων στην εσωτερική ατζέντα, θεωρείται από καλά πληροφορημένους πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους η επιστροφή των πολυεθνικών στο Αιγαίο και ιδιαίτερα η εγκατάσταση της βρετανικής ΒΡ στο κοίτασμα του Πρίνου.

Παταγώδης αποτυχία: "Πάνε στράφι" οι θυσίες του ελληνικού λαού

Η περιβόητη πρόοδος της ελληνικής οικονομίας και το περίφημο "success story" αποδεικνύεται ότι αποτελούν "όνειρα θερινής και χειμερινής νυκτός"...
Η ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2013, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής.
Συνολικά το χρέος από το 120% του ΑΕΠ έχει εκτοξευθεί στο 172% και ο στόχος του προγράμματος είναι ξαναπέσει στο 120%!

Γ. Παπανδρέου: “Χρειαζόμαστε «growth story»”

«Εμμονή» στην πράσινη ανάπτυξη, τι λέει για το μέλλον της Ευρώπης – Γιατί είπε ότι νιώθει να ανακρίνεται
Σε ένα εξάλεπτο, ασπρόμαυρο βίντεο στη νέα ιστοσελίδα της Αριάνα Χάφινγκτον «World Post» ο Γιώργος Παπανδρέου μιλάει για την ενωμένη Ευρώπη, την ανεργία και το... «όραμα» που είχε για τον κόσμο. Χαλαρός αλλά και προβληματισμένος, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας μιλά για την πολιτική κατάσταση και το μέλλον της Ευρώπης και εκφράζει την άποψή του για τις εξελίξεις που αφορούν την πορεία της ΕΕ.

Τέσσερις στους 10 δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Τουλάχιστον ένας άνεργος στο 40% των ελληνικών οικογενειών - Ένα στα τρία νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του - Τι δείχνει έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ
Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1201 αντιπροσωπευτικών νοικοκυριών τον Δεκέμβριο του 2013 έδειξαν ότι 1 στα 3 νοικοκυριά βρίσκεται στο όριο καθυστέρησης πληρωμών προς το δημόσιο, με το 34,8% των νοικοκυριών να καθυστερεί τις οφειλές για να μπορέσει να αντεπεξέλθει, ενώ το 41,7% να δηλώνει ότι δε διαθέτει επαρκές εισόδημα για την κάλυψη των υποχρεώσεων του. Μάλιστα, το 41,7% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του επόμενου έτους, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται πάνω από το 50% για τις οικογένειες που έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο.

Γέροντας Παΐσιος: Η ιστορία και η σημασία του κομποσχοινιού.

-Γέροντα, ποιά σημασία έχει το κομποσχοίνι;
-Το κομποσχοίνι είναι μια κληρονομιά, μια ευλογία, που μας έχουν αφήσει οι Άγιοι Πατέρες μας. Και μόνο γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία. Βλέπεις, σε κάποιον αφήνει ο παππούς του μια κληρονομιά ένα ασήμαντο πράγμα και το έχει μετά σαν φυλαχτό, πόσο μάλλον το κομποσχοίνι που μας το άφησαν κληρονομιά οι Άγιοι Πατέρες! Παλιά, που δεν υπήρχαν ρολόγια, οι μοναχοί μετρούσαν την ώρα της προσευχής με το κομποσχοίνι, αλλά οι κόμποι του κομποσχοινιού ήταν απλοί.