“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Με έναν Άγιο... στην τσέπη

Όπως σε όλα τα σπίτια των χριστιανών, έτσι και στο δικό της, υπήρχαν εκείνα τα μικρά μπουκαλάκια "σου έφερα αγίασμα από τον Άγιο" και τα βαμβάκια βουτηγμένα σε λαδάκια από καντήλες αγίων, όλα αποθησαυρίσματα αγαπητικής μέριμνας φίλων που πήγαιναν προσκυνηματικές εκδρομές. Τα αράδιαζε σε εικονοστάσια, ραφάκια, γωνιές και ένιωθε μιαν ασφάλεια που ενεργοποιούνταν -κυρίως- τις στιγμές του στεναγμού, της εκ βαθέων (και όχι εκ χειλέων) προσευχής και όταν οι δρόμοι ολόγυρα έμοιαζαν κλειστοί. Τελευταία, της έφεραν λαδάκι από τον Άγιο Γιάννη τον Ρώσο.  Αυτός ήταν ανάμεσα στους πιο αγαπημένους της. 

Κυπριακό μπαρούτι…Μήπως άρχισε να μυρίζει;

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
Έτσι μαζί με τα πρώτα συγχαρητήρια του κ. Ομπάμα και της ΕΕ για το νέο “Κυπριακό προξενειό” της  11. 02. 2014 πήραμε και τις ευχές της Ρωσίας.
«Είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν ευνοϊκές εξωτερικές συνθήκες για τις συνομιλίες, οι οποίες, κατά την πεποίθησή μας, πρέπει να είναι ελεύθερες από οποιαδήποτε έξωθεν πίεση και απόπειρες επιβολής χρονοδιαγραμμάτων ή συνταγών διευθέτησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, το οποίο δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί προς αυτό το σκοπό «με τους εταίρους στο ΣΑ του ΟΗΕ και άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές:

Ο Σαμαράς το Σάββατο στο Άγιο Όρος

Τη μοναστική πολιτεία του Αγίου  Όρους θα επισκεφθεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο κ. Σαμαράς θα αφιχθεί στο Άγιο Όρος το Σάββατο και την Κυριακή θα επιστρέψει στην Αθήνα.

"ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ", ΟΜΟΛΟΓΕΙ… ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Φαίνεται πως αυτά που θα έπρεπε να πουν ξεκάθαρα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρόεδρος της Κύπρου, που ήξεραν μόνο να χαμογελούν ευτυχισμένοι μπροστά στις κάμερες, από την επιβολή ενός νέου σχεδίου Αννάν για την «επίλυση» υποτίθεται του Κυπριακού, τα λένε αφ’ ενός οι Ρώσοι, που ήδη έχουν κάνει την πρώτη τους ηχηρή παρέμβαση, αλλά το πιο καταπληκτικό, αφ’ ετέρου ένας πολύ γνωστός Τούρκος αρθρογράφος, της εφημερίδας Sabah, ο οποίος ομολογεί δημόσια ότι...το λιμνάζον κυπριακό πρόβλημα δεν λύνεται, αν πρώτα δεν αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. 

ΣΟΚ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ανακηρύσσουν μονομερώς αυτονομία οι Κούρδοι μετά τις δημοτικές εκλογές
Η Τουρκία Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, BDP, (Κόμμα Δημοκρατίας και Ειρήνης), Σελαχατιν Ντεμιρτάς μετά τις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας που θα γίνουν στις 30 Μαρτίου, οι Κούρδοι θα ανακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία τους στις επαρχίες όπου κατοικεί στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμιγής κουρδικός πληθυσμός. Δηλαδή οι Κούρδοι της Τουρκίας προχωρούν προς την ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους!

Όταν έχει κέφια ο φωτογράφος…

Απίστευτη φωτογραφία με πρωταγωνιστή το Γιάννη Στουρνάρα
Όταν ο φακός έχει κέφια αυτά συμβαίνουν. Ο Γιάννης Στουρνάρας εισέρχεται στο υπουργείο του για να συναντήσει τους αγρότες και τα φλας αστράφτουν. Εκείνη ακριβώς την ώρα περνά από έναν τοίχο που έχει πάνω ένα σύνθημα με κόκκινα γράμματα, σχετικό με την τρέχουσα επικαιρότητα: