“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Και νέες υποδείξεις απ’ τους «φίλους» μας τους Αμερικάνους

ΗΠΑ: Να μοιραστούν με ίσο τρόπο τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Κύπρο
«Οι φυσικές πηγές του νησιού θα πρέπει να διαμοιραστούν με ίσο τρόπο και από τις δύο κοινότητες» είπε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρέσβης στην Κύπρο, John Koenig, ερωτηθείς για το θέμα  του φυσικού αερίου. Μιλώντας στον τουρκοκυπριακό σταθμό "Μπαϊράκ", ο Koenig δήλωσε πως «ο ρόλος των ΗΠΑ στο Κυπριακό είναι να ενθαρρύνουν τις πλευρές να δουν προσεκτικά και να αξιολογήσουν τις ευκαιρίες», προσθέτοντας ότι θα μπορέσουν να είναι υποβοηθητικοί στο θέμα του πώς μπορούν να αλλάξουν τις υφιστάμενες θέσεις για να μπορέσουν να επωφεληθούν οι πλευρές από τα οφέλη που θα γεννήσει η λύση.

Ο Περίπλους του Άθω

Διαμαντόπουλος Κυριάκος - Μελωδία, παιδική φωνή, στίχοι, εικόνες: Το τέλειο σύνολο για ένα όμορφο ταξίδι στο Περιβόλι της Παναγιάς. Αξίζει να δείτε το βίντεο...

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Ελληνες δεν κάνουν αερομαχίες στο Αιγαίο λόγω κρίσης

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν εμπλέκεται σε αερομαχίες λόγω οικονομικής κρίσης υποστηρίζει στο προκλητικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Habertürk. Στο δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Ελληνας δεν μπορεί να κάνει αερομαχίες καθώς μια απογείωση κοστίζει 10.000 ευρώ» η  εν λόγω τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η χώρα μας δεν κάνει αερομαχίες λόγω οικονομικής κρίσης. Τον ισχυρισμό της αυτό τον στηρίζει στο γεγονός ότι στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπάρχει από την 1η Ιουλίου καμία αναφορά για παραβίαση από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη «Στην ιστοσελίδα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας από την 1η Ιουλίου δεν υπάρχει καμία αναφορά για παραβίαση εναέριου χώρου», αναφέρει χαρακτηριστικά η Habertürk.

4 μέρες μέχρι την κατάρρευση έχουν οι ΗΠΑ

Το ρολόι μετρά αντίστροφα και μάλλον θυμίζει ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί.
Ήδη το αμερικανικό κράτος έχει βάλει λουκέτο. Όμως 4 μόλις μέρες απομένουν μέχρι μια επαπειλούμενη στάση πληρωμών των ΗΠΑ επί του δημοσίου χρέους. Αν μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης δεν υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα έχει ικανότητα δανεισμού και ότι κινδυνεύει να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει τις πληρωμές. Αρκεί ένα μονοσέλιδο κείμενο νόμου, το οποίο θα ψηφισθεί από το αμερικανικό Κονγκρέσο, για να αυξήσει το ανώτατο όριο του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ και να αποτρέψει τη στάση πληρωμών. Οι διεθνείς αγορές περιμένουν με νευρικότητα τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον, καθώς πλησιάζει η 17η Οκτωβρίου.

ΑΝΩΝΥΜΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ: "ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ"!

Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ: Δεν έχουμε να προσθέσουμε ή να σχολιάσουμε τίποτε από τα όσα εκλεκτά πνευματικά ρήματα γράφει η γερόντισσά μας. Μόνο να διευκρινήσουμε ότι όταν λέει μετάνοια, εννοεί την αλλαγή στην κατεύθυνση της ζωής μας, την αλλαγή νοοτροπίας, να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας, να αποβάλλουμε την απληστία από την καρδιά μας, με λίγα λόγια όπως έχουμε ξανά τονίσει, να πετάξουμε από μέσα μας τον "τραπεζίτη" που σαν παράσιτο κατατρώει το ειναι μας, ενδιαφερόμενος μόνον για το ίδιον όφελος...

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΓΩΣΟΥΝ

Ανένδοτοι οι δανειστές μας, θέλουν τους πολίτες εγκλωβισμένους στα μέτρα και στο κρύο.
Αρνητική ήταν η απάντηση της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%. Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο κατά πληροφορίες έχει έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο, καθώς η τρόικα είπε «όχι» στο σύνολο του αρχικού σχεδίου και όχι στα επιμέρους στοιχεία.

"Ή ο γιαλός είναι στραβός ή…."

«Για όλα φταίει η Γερμανία» δηλώνει ο οικονομολόγος Heiner Flassbeck
Ο πρώην επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών εκτίμησε ότι δεν μπορεί να ζητάει η Γερμανία από τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν το δικό της μοντέλο ανάπτυξης. 
Στο οικονομικό συνέδριο που διοργάνωσε σημερα η Μπιεναλε της Αθήνας ο διάσημος οικονομολογος Heiner Flassbeck Διευθυντής του Τμήματος Στρατηγικών Παγκοσμιοποίησης και Ανάπτυξης της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπoριο και την Ανάπτυξη και τέως επικεφαλης μακροοικονομολογος στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικων Ερευνών, δεν δίστασε να τα επιρρίψει ευθύνες στη χωρα του.