“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

☦ “με το έμπα του καλοκαιριού καίγεται η Εικόνα της ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ με το έβγα κλαίει η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ , τι χειμώνας έρχεται παιδί μου;”

Θ.Π.:“Καταφυγή καί δύναμις ημών Θεοτόκε, η κραταιά βοήθεια τού κόσμου, ταίς πρεσβείαις σου σκέπε τούς δούλους σου, από πάσης ανάγκης, μόνη ευλογημένη”
Απόγευμα Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου του 2020 και έχει ξεκινήσει η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ μετά τον μέγα Εσπερινό για την μνήμη της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και των τριών Θυγατέρων της στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα των Αθηνών.

☦Ποιά στάση θά κρατοῦσε ἕνας ἅγιος ἄν στήν ἐποχή του ἀπαγόρευαν τίς λιτανεῖες λόγῳ κάποιου ἰοῦ;

Γιά τή λιτανεία (γίου Νικολάου Βελιμίροβιτς)
Ο λιτανεες γίνονται κα μέσα στος ναούς. λλὰ σ ρωτς γιὰ τς λιτανεες στος δρόμους κα στος γρος τί νόημα χουν;
Τν ννοια τς παλλαϊκς προσευχς σὲ νοιχτ χρο κάτω π τ φς το λιου κα το ορανίου θόλου π τ φς το ερο το σύμπαντος τ ποο κτισε διος Κτίστης μὲ τ δύναμη κα τν πιδεξιότητά Του.

☦Αδιαλείπτως η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στην Αθήνα βουρκώνει και δακρύζει και από τους δύο Τιμίους Οφθαλμούς ΤΗΣ επί 8η συνεχόμενη ημέρα.

«Οι εν θλίψεσιν όντες , την εικόνα σου έχομεν,ω Παρηγορήτρια Κόρη ,ως ελπίδα παρήγορον, εκ ταύτης ουν λαμβάνομεν χαράν , και θείων δωρεών τον θησαυρόν,  τα ελέη της στοργής σου της μητρικής , και πλούτον αγαθότητος. Χαίροις των ασθενούντων η ισχύς , χαίροις λιμήν γαλήνιε,  χαίροις αμαρτωλών καταλλάγη , του κόσμου καταφύγιον»
Πράγματι ολάκερου  του κόσμου καταφύγιον γιατί το μήνυμα που μας δίνει η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ μέσω της εφέστιας εικόνος της από τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Βύρωνα απευθύνεται σε όλη την οικουμένη.

☦Ψήνουν τώρα το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ για τον ρωσικό στόλo.

Φώτο ( από τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πρόσφατα έξω από την Μόσχα) 
Από το ΑΙΓΑΙΟ ( εμπλοκή ) στα ΣΤΕΝΑ (κλείσιμο αυτών) και ίσια στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ (να φύγει το βδέλυγμα  Ερντογάν).
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πολλές φορές επισημάναμε την ευθυγράμμιση αυτή των εξελίξεων αλλά τότε δεν υπήρχε ο παρονομαστής Γαλλία και το βδέλυγμα του Ερντογάν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Σήμερα  οι προφητείες λαμβάνουν σάρκα και οστά μέσα από τις γεωπολιτικές εξελίξεις που ήδη τρέχουν.

☦Η Μεγαλομάρτυς Ευφημία

Η γενναίοψυχη Μεγαλομάρτυς του Χριστού Ευφημία έζησε και μαρτύρησε επί του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, πού βασίλεψε από το 284 μέχρι 305 μ.Χ. Η Ευφημία καταγόταν από την Χαλκηδόνα. Ο πατέρας της ονομαζόταν Φιλόφρων. Ήταν πολύ πλούσιος και κατείχε το αξίωμα του Συγκλητικού. Η μητέρα της, η Θεοδοσιανή, ήταν γυναίκα με πίστη χριστιανική.

"Τα πληρώματα του ΠΝ είναι παιδιά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ γιατί μοιάζουν τους μπουρλοτιέρηδες του 21 σε αυτά που θα γίνουν στο ΑΙΓΑΙΟ"

ΦΩΤΟ «Πλήρωμα του ΠΝ στην Ιερά Μόνη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό»
«Αυτές τις μέρες των περιπολιών στο ΑΙΓΑΙΟ τα πληρώματα του ΠΝ με την πρώτη ευκαιρία προσκυνούσαν τα  Μοναστήρια της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  στο Αρχιπελάγος ζητώντας την άνωθεν βοήθεια.
Τις μέρες των καλοκαιρινών διακοπών των Ελλήνων κάποιοι ουσιαστικά πολεμούσαν με όλη την σημασία της λέξης στο ΑΙΓΑΙΟ Αρχιπέλαγος δίνοντας  δυνατό μήνυμα στους βαρβάρους εξ ανατολών, που ξαφνικά τους έπιασε οίστρος θανάτου να το μετονομάσουν σε γαλάζια πατρίδα τους, την στιγμή που η καταγωγή τους έλκει  από την άνυδρη κίτρινη στέπα.