“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Όχι μόνο της ΤΟΥΡΚΙΑΣ αλλά και την δική της !!!
ΕΞΗΓΩ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ προσπαθεί να αρπάξει τον ορυκτό πλούτο της ΚΥΠΡΟΥ. Σαν φόβητρο χρησιμοποιεί την ΤΟΥΡΚΙΑ με την οποία έχει άριστες σχέσεις. Την ΤΟΥΡΚΙΑ η ΓΕΡΜΑΝΙΑ την βοηθάει ώστε να μην δημιουργηθεί ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ώστε μέσω της ΤΟΥΡΚΙΑΣ να βάλει χέρι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ στα πετρέλαια της ΜΟΣΟΥΛΗΣ στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ.

Αναστασιάδης: «Πείτε χαιρετίσματα στην Μέρκελ – Το κούρεμα δεν περνάει»

Συνεχίζεται το θρίλερ των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο με τις ισορροπίες εντός της Βουλής να είναι εύθραυστες, την ώρα που το έκτακτο Eurogroup εξετάζει εναλλακτικά σχέδια για το «κούρεμα» των καταθέσεων, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να απαντάει με δηκτικό τρόπο στη γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ. Μπορεί οι προσπάθειες των τελευταίων ωρών να προσανατολίζονται σε μεθόδους για να σωθούν οι μικροκαταθέτες, ωστόσο, δεν είναι καθόλου σίγουρο τι θα προκύψει από μια ψηφοφορία στην Κυπριακή Βουλή, όπου οι βουλευτές εμφανίζονται ακόμη ιδιαίτερα διχασμένοι με αποτέλεσμα η συνεδρίαση της Ολομέλειας να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΑΛΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Παναγούδα, το κελί του Γέροντα πιο εδώ είναι δυο επισκέπτες, κι αυτοί από τη Θεσσαλονίκη. Στέκονται όρθιοι, ακουμπώντας στην καστανιά. Πενηντάρηδες κι οι δυο, χλωμοί, στρυφνοί. Φαίνονται να είναι από κάποια παρεκκλησιαστική οργάνωση, γιατί κοιτάζουνε αυστηρά, κάπως επιτιμητικά τον γέροντα και σχολιάζουνε μεταξύ τους χαμηλόφωνα. Τα παιδιά παίζουνε, κάνουνε φασαρία –οπότε γυρίζει ο Παΐσιος και τα λέει ήρεμα: «Μην κάνετε θόρυβο, γιατί εδώ δίπλα, κάτω απ’ το χώμα, είναι κρυμμένοι Αμερικανοί και θα ξυπνήσουν και θα ‘ρθουν να μας χαλάσουν την ησυχία μας». Τα παιδιά σταματούνε, σωπαίνουνε παραξενεμένα.

Russia Today πριν από λίγο για Πούτιν, Gazprom και Κύπρο. (Βιντεο)

Όσο η Κύπρος και η Ελλάδα παλεύουν στα άγρια κύματα των μνημονίων, Τουρκία και Αίγυπτος ετοιμάζουν την "Ισλαμική Χατζάρα της Μεσογείου"

Η "ισλαμική χατζάρα της Μεσογείου", το νέο σχέδιο του Νταβούτογλου, φίλου και αδελφού του κ. Αβραμόπουλου

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Μπουλέντ Έραντάτς (Bülent Erandaç), αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας Τακβίμ (Takvim), σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις 11 Μαρτίου με τίτλο «Η Χατζάρα τηςΜεσογείου», αναφέρει τα εξής: «Η αλλαγή που ξεκίνησε με την Αραβική Άνοιξη, που επηρεάζει καθοριστικά τα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, άρχισε να δρομολογεί εξελίξεις που οδηγούν σε κατάρρευση τις ισορροπίες που είχαν παγιωθεί στη λεκάνη της Μεσογείου.

Κύπρος: Κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την πρεσβεία!

Διαδηλωτής σκαρφάλωσε στην ταράτσα του κτηρίου, κατέβασε τη γερμανική σημαία από τον ιστό της και την πέταξε στο δρόμο. Πολλοί πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου πραγματοποιείται διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων Οι διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά της τρόικας και του μνημονίου.

Χτυπήσαμε τεράστια φλέβα μαύρου χρυσού...μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου..(Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα)..

«Στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο. Τα στοιχεία προέρχονται από γαλλική εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες στην περιοχή και δεν…επιδέχονται αμφισβητήσεων. Οι εκτιμήσεις είναι πως πρόκειται για κοίτασμα 50 δισεκατομμυρίων βαρελιών». Την αποκάλυψη αυτή, που επαναλαμβάνει στο «ΚΑΡΦΙ» ο κ. Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την έχει αναλύσει εδώ και καιρό στον Αντώνη Σαμαρά.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΣΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ

ΣΧΟΛΙΟ Θ.Π: ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ… ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ!!  ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΝΑ ΜΗΝ … «ΚΛΕΒΕΙ» ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ!!!

Η συμβολή της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά στην Ελληνική Επανάσταση
Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Η συμβολή της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν το θέμα της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Αλιάρτου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελεύθερου λαϊκού Πανεπιστημίου της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών. 

ΒΙΝΤΕΟ-Ουρές για μια Λαγάνα

Η κρίση έβαλε φέτος τη σφραγίδα της και στις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα. Στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα σχηματίστηκαν ουρές για δωρεάν σαρακοστιανά. Δείτε το βίντεο από τον ALPHA:

Ευλογημένη και Καλή Σαρακοστή

Για ερμηνεία της Ευχής  κάνετε κλικ Εδώ  

ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΩ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ Financial Times

Το άρθρο των Financial Times της Παρασκευής είναι άκρως αποκαλυπτικό για το παιγνίδι που παίζεται στην Κύπρο, ενόψει του τεράστιου ενδιαφέροντος για επενδύσεις από την Ρωσία. Μην ξεχνάμε ότι πριν από 20 περίπου μήνες είχε χτυπηθεί προειδοποιητικά η Κύπρος με τις εκρήξεις των αποθηκών πυρομαχικών και σήμερα η προειδοποίηση γίνεται πράξη, που έχει σαν στόχο να θέσει όρια και να βάλει φραγμό στο βλέμμα των Κυπρίων προς την Ρωσία. Το σημαντικό όμως είναι ότι οι δύο κυβερνήσεις, η Ελληνική και η Κυπριακή, σε αυτή την φάση δείχνουν ανήμπορες να ελέγξουν την κατάσταση και ευθυγραμμίζονται πλήρως προς τις εντολές της ΤΡΟΪΚΑ και των διατραπεζικών κέντρων.