“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η κουλτούρα του Πίου και η «ηθική του νικητή»

Ήταν πέρυσι το χειμώνα όταν ο Γελωτοποιός μπήκε στο μπακάλικο της γειτονιάς (επιχείρηση υπό εξαφάνιση) για να ψωνίσει. Ο μπακάλης, ένας νεαρός είκοσι πέντε χρονών, άρχισε να φωνάζει: «Ομορφάντρα μου, Ωνάση μου, μη με ξυπνάτε, ζω ένα όνειρο.» Ο Γελωτοποιός σάστισε. Ήξερε ότι ο Π. είναι αιματώδης τύπος, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτά που του έλεγε. Ο Π. του εξήγησε. Ήταν τα λόγια μιας διαφήμισης. Την άνοιξη παρατήρησε στο ίντερνετ πολύ κόσμο να χρησιμοποιεί τη λέξη «tragic», σχεδόν όσο συχνά χρησιμοποιούσε και το «lol» ή τον άλλο νεολογισμό: «τρολιά». Ρώτησε για να μάθει τι ήταν αυτό το τόσο τραγικό που όλοι χρησιμοποιούσαν. Ήταν από μια διαφήμιση. Στις αρχές του καλοκαιριού, μεσουρανούντος του ευρωπαϊκού κυπέλου ποδοσφαίρου, είδε να γίνεται λόγος σε πολλές ιστοσελίδες για κάποιον Πίου, ο οποίος, όπως συμπέρανε από τα συμφραζόμενα ο Γελωτοποιός, ήταν ποδοσφαιριστής.

Σάββας Καλεντερίδης: “Τώρα που η Τουρκία είν-αι σε δυσχερή θέση η Ελλάδα είναι αδύναμη οι-κονομικά…”

Συνέντευξη στον Γιώργο Αναστασόπουλοστο, «Ράδιο Γάμμα», τις 3 Ιουλίου 2012


infognomonpolitics

Η Συρία πιθανή αφετηρία ενός νέου ΡωσοΤου-ρκικού Ψυχρού Πολέμου!!!

Η αιματοχυσία στη Συρία συνεχίζεται. Η σφαγή πολιτών στην επαρχία Χάμα, όπου εκτελέστηκαν ή βομβαρδίσθηκαν από την κυβερνητική πολιτοφυλακή, οι κάτοικοι ενός χωριού, με αποτέλεσμα 200 νεκρούς δημιουργούν συναισθήματα και εξάρσεις αποντροπιασμού όχι μόνον στον απεσταλμένο των Η.Ε, Κόφι Ανάν, αλλά σε ολόκληρη την διεθνή κοινότητα. Οι νεκροί από την προσπάθεια του καθεστώτος Άσαντ , να παραμείνει στην εξουσία από την αρχή των συγκρούσεων, ξεπερνά ήδη τους 16.000, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ!!!!

Πατριώτες ειλικρινά δεν ξέρω τον τρόπο να σας ταρακουνήσω, να σας φέρω την εικόνα σε αυτό που θα μας βρει με αυτούς τους εγκάθετους προδότες που παίζουνε τις κουμπάρες στις παγιδευμένες εκλογές, Ότι και να ψηφίζεις οι προδότες είναι στην βουλή!!! Είμαι ένας απλώς Έλληνας πολίτης χωρίς δύναμη και τα μέσα να σας πείσω, έχω μεγάλη εμπειρία και μια παράξενη διορατικότητα που μου προκαλεί φρίκη, υποφέρω όταν ξέρω αλλά δεν έχω την δύναμη να σας το δείξω! Αυτήν την διορατικότητα τη πλήρωσα αρκετές φορές στην ζωή μου γιατί πάντα έτρεχα ποιο μπροστά από τους υπολοίπους , και προκαλούσα φόβο και με απέφευγαν, ένιωσα την συναδελφική μοναξιά! Πατριώτες κάτσετε στο σπίτι σας ήρεμα και σκεφτείτε γιατί αυτό που δεν τελείωσαν στον Β παγκόσμιο πόλεμο το τελειώνουν σήμερα 10 βρομεροί, πρόστυχοι, ανώμαλοι, απάνθρωποι τραπεζίτες!  Δεν υπάρχουν νορμάλ πολίτες σε αυτή τη χώρα; Δεν βλέπουν ότι η Νέα τάξη με τα απάνθρωπα κτήνη που την ονειρεύτηκαν και την σχεδίασαν δεν έχουν ενδοιασμό αν ζωγραφίσουν στην μεσόγειο και μέση ανατολή ένα από τους ποιο φρικιαστικούς πίνακες που είδε ανθρώπινο μάτι; Όλους θα μας θυσιάσουν αρκεί να βάλουν χέρι στον ορυκτό πλούτο που θα τους εξασφαλίσει την απόλυτη υποταγή των λαών!

Φάιμαν: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει !!!

Πεπεισμένος πως η Ελλάδα δεν θα αφεθεί από τους εταίρους της να καταρρεύσει, εμφανίζεται ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών. O Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», υποστηρίζει ότι σε κάθε περίπτωση, οι εταίροι δεν θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει. Ωστόσο, κατά την άποψή του, οι εταίροι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι η στήριξη της Ελλάδας θα διαρκέσει αρκετό χρόνο, μέχρις ότου η χώρα θα μπορεί και πάλι να «ορθοποδήσει» και αυτό μπορεί να διαρκέσει ακόμη μία δεκαετία. Ο Αυστριακός καγκελάριος εκτιμά πως για την Ευρωζώνη οι επόμενοι μήνες θα μπορούσαν να είναι «θυελλώδεις» και ο ίδιος προετοιμάζεται τώρα για μια τέτοια φάση και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι πολίτες.

Συγκρουσεις επιχειρηματιών για τις πρώτες απο-κρατικοποιήσεις !!!

Του Μάριου Ροζάκου
Με σύγκρουση γιγάντων του διεθνούς και του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου θα ανοίξει η αυλαία των ιδιωτικοποιήσεων. Μήλον της Εριδος, σε μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της φετινής χρονιάς, θα αποτελέσουν τα...
Κρατικά Λαχεία και το Διεθνούς Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC)
Τα δύο -και μοναδικά για το 2012- projects, από τα οποία αναμένεται να εισρεύσουν έσοδα για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρουν περί το 1 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το τρέχον έτος το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα καλύψει μόλις το 1/3 του στόχου των 3,2 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα εν εξελίξει σχέδια αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, Ελληνικό, Αφάντου, Κασσιόπη) θα μετατεθούν για το 2013, οπότε συνολικά προβλέπεται να προχωρήσουν 23 μικρά και μεγάλα εγχειρήματα (από την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι την παραχώρηση δεκάδων ακινήτων του Δημοσίου με τη μέθοδο της πώλησης και της επαναμίσθωσης).

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ
Το τελευταίο διάστημα η ανακεφαλαιοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας απασχολεί τα ΜΜΕ καθώς πλήθος σεναρίων που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν στη μορφή και το μέλλον της Τράπεζας... Εφ’ όσον οι πληροφορίες που «διαρρέονται» και δημοσιεύονται έχουν κάποια βάση, τότε βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα εκκολαπτόμενο, πολλαπλών επιπέδων, σκάνδαλο. Οι κυβερνώντες φέρονται να οδηγούν τη μοναδική κρατική τράπεζα σε εξαφάνιση αδιαφορώντας παντελώς για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στους αγρότες και στους μικρομεσαίους επαγγελματίες της περιφέρειας. Παρουσιάζονται να υπαναχωρούν, πλήρως, τόσο από τις πρόσφατες προεκλογικές δεσμεύσεις τους, όσο και από τη μετεκλογική κοινή προγραμματική διακήρυξή τους. Προβάλλουν ως επιχείρημα ότι η ΑΤΕ είναι προβληματική και ταυτόχρονα διαρρέουν στον Τύπο ανακριβή στοιχεία που επιχειρούν να «στηρίξουν» αυτήν την άποψη. Η αλήθεια όμως είναι ότι :

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ: ΜΕΣΩ... ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟΥ 20.000€ ο πραγματικός μισθός του βουλευτή !!!

Με αφορμή την προσφυγή δικαστικών αποκαλύπτεται ότι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή είναι υπερδιπλάσιο από την αποζημίωση που δηλώνεται…
Σε... απόγνωση είναι οι επικεφαλής της Βουλής μετά το στενό... πρεσάρισμα που τους έχουν κάνει δικαστικοί και συγκεκριμένα το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουν το πάσης φύσεως κόστος που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή. Κι αυτό γιατί ύστερα από προσφυγές δικαστικών λειτουργών που ζητούν να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις που έγιναν στον κλάδο τους, το εν λόγω δικαστήριο ανέβαλε την απόφασή του και ζητά από τη Βουλή διευκρινίσεις προκειμένου να καθορίσουν τους μισθούς των δικαστικών, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα «οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης η οποία είναι ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού».

Η Τουρκία διαιρείται κι εμείς της πουλάμε βάσεις εντός της Ελλάδας !!!

Γιώργος Αδαλής 
Από την ώρα που ανέλαβε Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και έβαλε υπουργό οικονομίας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά, υπογράφτηκε η υποδούλωση των Ελλήνων, στο Διεθνές Τραπεζικό σύστημα! Μια υποδούλωση που φάνηκε από την πρώτη μέρα, τόσο με το νομοθετικό έργο όσο και με τις προσλήψεις συμβούλων, που ήταν δουλοπάροικοι ξένων τραπεζικών οίκων! Η επισημοποίηση όμως της «αφρικανοποίησης» της Ελλάδας, έγινε με την πρωθυπουργοποίηση του Λουκά Παπαδήμου! Ο άνθρωπος αυτός διέψευσε μέσα σε 24 ώρες τις φήμες που έκαναν λόγο για έναν τεχνοκράτη Πρωθυπουργό, που θα έβγαζε την Ελλάδα από τη δύσκολη θέση! Για παράδειγμα μας έφερναν τον Σούπερ Μάριο, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι! Κι ενώ ο Μόντι στην Ιταλία, ανήκει κι αυτός στην τραπεζική νομενκλατούρα, εντούτοις, έχει αποδείξει τουλάχιστον τρεις φορές, ότι ΚΑΙ στόμα έχει ΚΑΙ για την Ιταλία μάχεται! Η Ελλάδα, έχει αυτή τη χρονική περίοδο, μια μοναδική ευκαιρία στην σύγχρονη ιστορία της, να αναπτύξει και να δρομολογήσει νέες πολύ ισχυρές συμμαχίες και να ξεμπλέξει από την δύσκολη αυτή θέση, στην οποία μας έφεραν οι «παραδοσιακοί μας σύμμαχοι, τύπου Γερμανίας, Αγγλίας, Γαλλίας και Ολλανδίας!  Παράλληλα, η Τουρκία, ως νούμερο ένα ανταγωνιστής μας στην περιοχή, έχει φτάσει στο απόγειο της οικονομικής της ευμάρειας και όπου να είναι, θα ξεκινήσει με μαθηματική ακρίβεια η κάμψη των οικονομικών μεγεθών της, όπως γίνεται πάντα στην οικονομική επιστήμη! Επιπρόσθετα, ο μεγαλοϊδεατισμός των πασάδων, του έχει φέρει σε μια τρομακτικά δύσκολη θέση, ειδικά μετά το μέγα σφάλμα του Ερντογάν, να τα βάλει με το Ισραήλ και την Αμερικανο-Ισραηλινή Noble Energy !

Η Κύπρος στο «μάτι του κυκλώνα» από κάθε άποψη… !!!

Είναι η μοίρα των χωρών με ύψιστη γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία να υποφέρουν… Όπως όλα τα πράγματα τίποτε δεν είναι απλά «καλά» ή «άσχημα», αλλά πάντα ή κάτι ενδιάμεσο, εκτός αν το «καλό» και το «κακό» συνυπάρχουν, κάτι εξαιρετικά σύνηθες σε κάθε έκφανση της ζωής, έτσι και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων, σε μια κατάσταση γεμάτη από κινδύνους, ταυτόχρονα όμως και από αναμφισβήτητες ευκαιρίες… Πριν από λίγες ημέρες τα διεθνή ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι οι Κύπριοι ετοιμάζονται να δεχθούν κύμα έως και 200.000 προσφύγων εάν τα γεγονότα στη Συρία εξελιχθούν σε μια γενικευμένη σύγκρουση. Σε αυτή την περίπτωση επίσης, η αξία των στρατιωτικών, ναυτικών και αεροπορικών, βάσεων της νήσου θα εκτοξευθεί. Υπενθυμίζεται, ότι οι Κύπριοι έχουν υπογράψει μια ιδιαιτέρως προωθημένη αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, ενώ δεν είναι μυστικό ότι πλέον οι Ισραηλινοί βλέπουν στο νησί της Αφροδίτης το στρατηγικό βάθος που πάντα αναζητούσαν.

Τα χημικά όπλα της Συρίας!!!

Το “χαρτί” των όπλων μαζικής καταστροφής της Συρίας χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ μέσω δημοσιεύματος στην εφημερίδα Wall Street Journal που αναφέρεται στο ενδεχόμενο μεταφοράς των αποθεμάτων χημικών όπλων σε τοποθεσία όπου δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ένοπλες αντικαθεστωτικές ομάδες. Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμους αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι τα όπλα “θα χρησιμοποιηθούν εναντίον ανταρτών και αμάχων”, χωρίς φυσικά να προσκομίζεται οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κυβέρνηση Obama εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη για τα “συριακά αποθέματα σε αέριο σαρίν”.

Ηaunebu το ιπτάμενο αντικείμενο στο βυθό της Βαλτικής;;;

Μυστικό όπλο του Χίτλερ, το ufo στο βυθό της Βαλτικής.
Ομάδα Σουηδών  επιστημόνων  μετά από μεγάλη διακοπή συνέχισαν να εξερευνούν ένα τεράστιο Αγνώστου Ταυτότητας (υπόγειο) Αντικείμενο -''ATIA - UFO'', το οποίο το ανακάλυψαν στο βυθό της Βαλτικής θάλασσας. Μέχρι τώρα παραμένει άγνωστο, τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το ογκώδες αυτό σώμα. Σύμφωνα με μια τελευταία εκδοχή των σουηδών υδρολόγων, το - όπως το λένε -«διαστημικό σκάφος», που βρίσκεται στον πυθμένα της Βαλτικής θάλασσας, μπορεί να είναι ένα μυστικό έργο της ναζιστικής Γερμανίας, το οποίο προορίζονταν για την εξολόθρευση των πλοίων και υποβρυχίων του εχθρού. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μία έμμεση επιβεβαίωση αυτής της υπόθεσης αποτελεί το γεγονός, ότι το κάθε μηχάνημα που πλησιάζει το αντικείμενο σε απόσταση των 200 μέτρων σταματά να λειτουργεί.  onalert