“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

☦''τίναξαν λυσσασμένα τον λαιμό τους προς τον ουρανό ουρλιάζοντας: "Υπερ πίστεως και πατρίδος!"

Ποιος μας διαβάζει πλέον; Ποιός μας ακούει πια; Αλλά, καθώς λένε, μονάχα ένας, έστω αυτός κι αν σ' ακούσει, κάτι επιτέλους γίνεται σ' αυτόν τον κόσμο. Και να, τώρα θέλω να εκφράσω ένα ευχαριστώ, ένα τέτοιο ευχαριστώ που δεν έχει σύνορα, που δεν το βαστάει τίποτα, παρά εκτείνεται στον χώρο και στο χρόνο σαν μια ουράνια κραυγή, σαν αγκαλιά που διασχίζει την ανθρώπινη ιστορία. Κι ας γελάσουνε μερικοί... (γιατί πάντοτε υπήρχαν αυτοί, πάντα η ιστορία ισορροπούσε και με δαύτους)

☦Άγ. Μάρκος Ευγενικός (19 Ιανουαρίου): “O Υπέρμαχος της Ορθοδοξίας”

Ο ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΕΦΕΣΟΥ Ο ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ

Εφέτος κλείνουν 560 έτη από την κοίμηση του εν αγίοις πατρός ημών και ομολογητού Μάρκου αρχιεπισκόπου Εφέσου του Ευγενικού .

Ο άγιος Μάρκος (κατά κόσμο Εμμανουήλ), εγεννήθη από ευσεβείς γονείς το 1392 εις την βασιλίδα των πόλεων, Κωνσταντινούπολιν. Ο πατέρας του ωνομάζετο Γεώργιος και ήτο αρχιδικαστής, σακελλίων και διάκονος της Μεγάλης Εκκλησίας, η μητέρα του ωνομάζετο Μαρία και ήτο θυγατέρα του ευσεβούς ιατρού Λουκά.

☦Ἡ πίστη τῶν Μικρασιατῶν

Τόν Σεπτέμβριο τοῦ 1922 οἱ Τοῦρκοι κάλεσαν τίς γυναῖκες (καί) τοῦ Λιβισίου νά ἑτοιμαστοῦν νά φύγουν δῆθεν γιά λίγες μέρες. Τούς ἐπέτρεψαν νά πάρουν ἀπό ἕνα δεματάκι ἡ καθεμία μέ λίγα πράγματα, μόνο τά ἀπολύτως ἀπαραίτητα. Τούς ἄνδρες ἀπό δώδεκα μέχρι ἑξήντα πέντε χρόνων τούς ὁδήγησαν στά βάθη τῆς Τουρκίας γιά ἐξόντωση.

Ἡ Θεοδώρα ἔφτιαξε τό δεματάκι της μέ λίγα τρόφιμα καί μερικά ἀναγκαῖα πράγματα, πῆρε τήν Ἀναστασία, πού ἦταν μόλις σαράντα ἡμερῶν, τό Γιῶργο τεσσάρων ἐτῶν, τόν Ἰάκωβο δύο ἐτῶν καί μαζί μέ τή γιαγιά Δέσποινα, τά ἄλλα γυναικόπαιδα καί τούς γέρους τοῦ χωριοῦ κατευθύνθηκαν πρός τήν προκυμαία τῆς Μάκρης. Τούς ἔβαλαν σ’ ἕνα ἀμερικάνικο φορτηγό πλοῖο, πού τούς ὁδήγησε στόν Πειραιά.

☦ 33 ΕΚΔΗΜΙΕΣ συνανθρώπων μας μετά τον εμβολιασμό τους λογίζονται συμπτώσεις. ΚΑΙ αυτό είναι ΙΑΤΡΙΚΗ;

ΝΟΡΒΗΓΙΑ" Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω του εμβολίου. Μπορούμε να υποθέσουμε επιστημονικά ότι πρόκειται για σύμπτωση" 

33 ΕΚΔΗΜΙΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ- ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ; έτσι ρωτάμε...  

"Ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων, στην ανακοίνωσή του, επιχειρεί να κατασιγάσει τους φόβους ότι πιθανόν το εμβόλιο να είναι "υπερβολικά επικίνδυνο" για ανθρώπους άνω των 75 ετών, μετά τον θάνατο 33 ανθρώπων σε μικρό χρονικό διάστημα από τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τα στοιχεία των νορβηγικών αρχών, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

☦ Έσχατο καταφύγιο

Τάσου Μιχαλά

Υπάρχουν στο Άγιο Όρος μερικές σπάνιες ανθρώπινες φύσεις που όσο και να θέλει κανείς, είναι αδύνατο με ακρίβεια να προσδιορίσει τα μέτρα της αξίας τους ή να περιγράψει με λόγια τη δύναμη και την ομορφιά της ψυχής τους. Απλοί καλόγεροι, άσημοι για τα μάτια του κόσμου, όμως τόσο έντονα ζυμωμένοι με το σπάνιο χάρισμα να γνωρίζουν επακριβώς την πεπτωκυΐα κατάσταση στην οποία οι ίδιοι κινούνται, να μιλούν με γόνιμη παρρησία για την αμαυρωθείσα εικόνα τους και να ’ναι πρακτικά υπαρκτοί ακόμα και για ληστές, τελώνες και πόρνες. Άνθρωποι που έζησαν την ολέθρια οδύνη της πτώσης και το μαρτύριο του θρυμματισμού της ανθρώπινης ύπαρξης με αφορμή την αποστασία, για να φθάσουν έπειτα από αφάνταστες οριακές ανόδους και καταρρεύσεις στην κατάσταση της σημερινής χαρισματικής τους εμπειρίας.

☦ Γέρων Γαβριήλ Μοναχός Αγιορείτης για το εμβόλιο του κορωναΐου (17.01.2021): “ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ?”

Θ.Π. ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ  Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ….

-ΜΟΝΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: “ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ?”

-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ: «ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ»

ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ?