“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Αντιμετώπιση των πειρασμών - Γέροντος Εφραίμ Αγιορείτου

Πατέρες μου,
Κάθε άνθρωπος, κάθε Χριστιανός Ορθόδοξος προσέρχεται στον Θεό και Τον πλησιάζει, αφού πρώτα δοκιμαστή δια «πυρός και ύδατος». Εάν δεν πέραση ό Χριστιανός από καμίνι, στην αναψυχή δεν έρχεται. Γι' αυτό ό καλός Θεός, ό οποίος «ετάζει καρδίας και νεφρούς» (Ψαλμ. 7, 9) γνωρίζει πολύ καλά τι κρύβει ό καθένας μας μέσα στο βάθος της καρδιάς του από πλευράς εμπάθειας, από πλευράς χαρισμάτων και προθέσεων και ανάλογα επεμβαίνει, συνήθως με πικρά φάρμακα πολλές φορές και με σταύρωση πραγματική, προκειμένου να μας ανόρθωση ψυχικά, να μας κάνη ψυχικά υγιείς και άξίους, για να περάσουμε εύκολα τα τελώνια και να φθάσουμε στον Θρόνο της Χάριτος. Σαν καλός Πατέρας, για να δώσει την πραγματική υιοθεσία στο παιδί Του και να γίνει κληρονόμος Θεού και συγκληρονόμος Χριστού, θα το πέραση από το καμίνι της σκληράς δοκιμής. Άλλος έτσι, άλλος αλλιώς, όλοι θα περάσουν από δοκιμασία, ανάλογα με την κρίση του Θεού.

"Η πρώτη κρίση του 2018 στον πλανήτη θα γίνει στην Κύπρο…."

«Η πρώτη κρίση του 2018 στον πλανήτη θα γίνει στην Κύπρο και μόνο η Μόσχα μπορεί να την σταματήσει» γράφει ο αναλυτής του almonitor.com Metin Gurcan
«Η ανατολική Μεσόγειος αναμένεται να γίνει μάρτυρας της πρώτης σύγκρουσης του 2018, καθώς οι εξελίξεις στο τέλος του 2017 σηματοδοτούν επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ελληνοκυπριακό-Ελληνικό-Ισραηλινό - Αιγυπτιακό μπλοκ. Διεκδικήσεις περιοχών πάνω σε προσφάτως ανακαλυφθέντες πόρους υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, είναι ο λόγος» σημειώνει ο Metin Gurkan.

Το πλοίο εξόρυξης των τούρκων έφτασε στα Δαρδανέλια, το κρύβουν στα ΣΤΕΝΑ, φοβούνται τους Έλληνες Πιλότους;

Φώτο https://www.marinetraffic.com
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το τουρκικό Deepsea Metro II πριν από δύο ώρες ήταν έξω από τα Δαρδανέλια για αυτό και οι τούρκοι το πρωί ξεσάλωσαν και ζητούσαν κοντά στην Λήμνο από  Γερμανικό Πλοίο να φύγει έξω από τα δήθεν τουρκικά χωρικά ύδατα.
Σε λίγο το τουρκικό Deepsea Metro II εισέρχεται στα ΣΤΕΝΑ.

Μέγας Βασίλειος το Λιοντάρι του Χριστού

Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τις ιδέες και το κοινωνικό έργο του Μ. Βασιλείου, τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Συρία.
Η σειρά «Δεν είσαι μόνος», πραγματεύεται πανανθρώπινες αξίες που εκφράστηκαν σε κοινωνίες του παρελθόντος και στηρίζεται στα Πατερικά κείμενα, το Ευαγγέλιο, σε κείμενα θεωρητικά, κείμενα φιλοσοφικά, κείμενα δοξαστικά, και πολλές φορές προφητικά.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ !!!

Μιά ἐνδιαφέρουσα ἔρευνα «του Pew Research Center –θεωρείται κορυφαίο σε θέματα θρησκείας– σε 18 χώρες δείχνει ότι το 95% των Ελλήνων κρατούν εικόνες αγίων στο σπίτι τους». Τήν εἴδηση ἁλιεύσαμε ἀπό τήν ἰστοσελίδα τῆς ἐφημερίδος «Καθημερινή» καί φυσικά δέν περιμέναμε νά τήν ἀκούσουμε ἀπό κανένα τηλεοπτικό σταθμό, οἱ ὁποῖοι ὑπηρετοῦν τήν ἄθεη καί ἀνθελληνική μας κυβέρνηση. Ὡστόσο, ἔχουν ἐνδιαφέρον κάποιες λεπτομέρειες τῆς ἔρευνας: «...περισσότεροι από κάθε άλλο λαό, οι Ελληνες –με 59%– απάντησαν ότι η θρησκεία είναι πολύ σημαντική στη ζωή τους...». Καί τό σπουδαῖο δημοσίευμα συνεχίζει: «Τα τελευταία ευρήματα του Pew είναι σε πλήρη αντιστοιχία με προηγούμενη –εντός του 2017– έρευνα του κέντρου, που έδειξε ότι η Ελλάδα είναι μακράν η πρώτη χώρα στην οποία η εθνική ταυτότητα συνδέεται με την επικρατούσα θρησκεία.

Μνήμη των 14.000 νηπίων μαρτύρων (29 Δεκεμβρίου)

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των 14.000 νηπίων μαρτύρων.
Ο Βασιλιάς Ηρώδης, μόλις αντελήφθηκε ότι οι Μάγοι από την Περσία δεν επέστρεψαν να τον ενημερώσουν, αλλά έφυγαν «δι άλλης οδού», θύμωσε τόσο πολύ ώστε διέταξε τη σφαγή των Μαρτύρων Νηπίων από την περιοχή της Βηθλεέμ, στην προσπάθειά του να εξοντώσει τον νεογέννητο Χριστό, που, όπως πίστευε, προοριζόταν για βασιλιάς των Ισραηλιτών.
Γράφει ο Συναξαριστής: «Εις μάτην εκοπίασεν ο παράφρων, μη ειδώς ότι βουλήν Θεού άνθρωπος εμποδίσαι ου δύναται. Όθεν εκείνοις προεξένισεν Βασιλείαν Ουρανών, εαυτού δε κόλασιν αιώνιον».

Μετά τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ το Μακεδονικό και η ΑΟΖ φέρνουν τα πάνω - κάτω.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μπορεί η γυμνή  μνημονιακή  Ελλάδα σε αυτήν την χρονική  συγκυρία να διαχειριστεί δυο μείζονες προκλήσεις ταυτοχρόνως;
Το Μακεδονικό και την  ανακήρυξη της ΑΟΖ. Μήπως το ένα γεγονός επικαλύψει το άλλο;