“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Ήταν λάθος το «Λεφτά υπάρχουν»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «Το "λεφτά υπάρχουν" ήταν λάθος», σε συνέντευξή του στο MEGA. Εξηγώντας ότι ήταν «λάθος για την παράταξη, λάθος για την χώρα. Νομίζω ότι χαλάρωσε τα αντανακλαστικά και της κυβέρνησής μας» αλλά «και της κοινωνίας», καθώς «χάθηκαν οι ρυθμοί». «Τώρα βλέποντας αναδρομικά τα πράγματα, αντιλαμβανόμαστε ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα που θα έπειθαν τις αγορές» και «κυρίως με τα οποία θα μάζευαν το έλλειμμα από την αρχή».

Enikos

Θ.Π.: Μήπως θα ‘πρεπε να ερωτηθεί ο κ. Βενιζέλος ότι  με αυτό το λάθος δεν «χάθηκαν μόνο οι ρυθμοί» αλλά εξαπατήθηκε κι ένας λαός που χωρίς να το θέλει μπήκε υπό την εποπτεία του  ΔΝΤ  και του επιβλήθηκαν παράνομοι και δυσβάσταχτοι φόροι; 
Και ποιος τελικά θα πληρώσει γι αυτό το μοιραίο «λάθος» ;;;

Μυστική συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν - Εξοργισμένο το Ισραήλ απειλεί να δράσει μόνο του !!!

Για "μυστική συμφωνία" με το Ιράν κατηγορούν οι Ισραηλινοί τις ΗΠΑ και εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο με έναν Μ. Ομπάμα να μην έχει και την καλύτερη ιδεές για την ισραηλινή πολιτική ηγεσία και έναν Μιτ Ρόμνι να παίζει full το ισραηλινό "χαρτί" αποσκοπώντας στο ισχυρό εβραϊκό λόμπι, είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολά επεισόδια στο σίριλα αυτό. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς ο Barack Obama  και το Ιράν πέτυχαν να κλείσουν μία μυστική συμφωνία το παρασκήνιο τα οποίας οδηγεί σε επαφές που έγιναν στο Παρίσι και στην Βιέννη. Όπως δήλωσε Binyamin Netanyahu οι νέες συζητήσεις με το Ιράν στην Βαγδάτη θα δώσουν στην Τεχεράνη 5 εβδομάδες χωρίς πίεση για να συνεχίσει τον εμπλουτισμό του ουρανίου που κατέχει. Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου ο οποίος υπερασπίστηκε της θέσης του για νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν στην Βαγδάτη  και επισήμανε ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν είναι σοβαρές και αποτελούν ένα καλό λόγο για να συμβιβαστεί το Ιράν με μία λύση η οποία θα αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές το Ισραήλ είχε πιέσει τις ΗΠΑ να θέσουν απαράβατους όρους στο Ιράν τους οποίους οι δύο κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, είχαν συμφωνήσει πριν από την συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη. Η συμφωνία περιελάμβανε την αποδοχή χρήσης από το Ιράν 1.000 συσκευών φυγοκέντρισης για ουράνιο χαμηλού εμπλουτισμού, ενώ το Ιράν δεν θα μπορούσε να κατέχει ουράνιο εμπλουτισμένο κατά 20% το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Η κοινά αποδεκτή αυτή θέση επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Ιράν ως την τελική πρόταση της Δύσης από τις ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα της συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη απέδειξε ότι οι Αμερικανοί δεν παρουσίασαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καμία από τις προσυμφωνημένες θέσεις επιβεβαιώνοντας τους Ισραηλινούς ότι οι ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα περισσότερο από όσο η ισραηλινή κυβέρνηση θα μπορούσε να αποδεχτεί. 

Το δημόσιο πλήρωσε ενοίκια 500.000 ευρώ για εγκαταλελειμμένο κτίριο

Μισό εκ. ευρώ κατέβαλε το ελληνικό δημόσιο ως ενοίκιο για ένα κτίριο στη Θεσσαλονίκη, που ωστόσο... δεν χρησιμοποίησε ποτέ! Το εν λόγω κτίριο – καταφύγιο αστέγων, ιδιοκτησία της Καθολικής Εκκλησίας, βρίσκεται στην οδό Φράγκων στη Θεσσαλονίκη και μέχρι το 1999 στέγαζε το παλιό νοσοκομείο Άγιος Παύλος. Όταν το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του στον Φοίνικα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» το δημόσιο δεν σταμάτησε να καταβάλει τα ενοίκια για το κτίριο της οδού Φράγκων, με τη δικαιολογία ότι θα αξιοποιηθεί από το ΕΣΥ ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Μάλιστα, το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Από το 2005, όμως και μετά, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, η ευθύνη της καταβολής του ενοικίου πέρασε στη διοίκηση του νοσοκομείου Αγιος Παύλος. Τα έργα διαμόρφωσης του κτιρίου δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, καθώς εντοπίστηκε νερό στα θεμέλιά του και σταμάτησαν οι εργασίες. Ωστόσο η καταβολή των ενοικίων συνεχιζόταν κανονικά, μέχρι και το 2009, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε την καταβολή των χρημάτων. Η εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας, εστίασε την έρευνά του στο διάστημα 2005 – 2009, όταν και δαπανήθηκαν περίπου 500.000 ευρώ σε ενοίκια και άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου.

iefimerida

Κύπρος: Κατασκευάζεται από την εκκλησία εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τεραστίων διαστάσεων, ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Θα πρόκειται, όπως είπε σε σημερινές δηλώσεις του, για τον πρώτο ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό που θα κατασκευασθεί στην Κύπρο και θα ανταγωνίζεται την Αρχή Ηλεκτρισμού σύμφωνα με τις πρόνοιες περί ανταγωνισμού που επιβάλλει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο Μακαριώτατος είπε ότι έχει υπογραφεί προσύμφωνο και επίκειται η υπογραφή τελικής συμφωνίας. Ο σταθμός θα λειτουργεί αρχικά με μαζούτ, αλλά στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο μόλις αυτό καταστεί δυνατό. Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι η Εκκλησία έχει χάσει το 60% των εισοδημάτων της λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν διαθέτει ρευστό, αλλά εκτάσεις γης. Ανακοίνωσε τη δρομολόγηση σειράς επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για μείωση της ανεργίας και εισροή εσόδων στο κράτος. Η Εκκλησία, είπε, σκοπεύει να συμβληθεί με ξένες εταιρείες προσφέροντας γη και οι εταιρείες κεφάλαια και τεχνογνωσία.

Η ομπρέλα του Βοσπόρου !!!

Ένα πανέμορφο μελαγχολικό και γεμάτο νοσταλγία κομμάτι για την ωραιότερη πόλη της Ιστορίας, τη Βασιλεύουσα, την πόλη που δεν χρειαζόταν καν να πεις τ΄ονομά της για να καταλάβουν όλοι ποια εννοούσες. Η Πόλη με το Π κεφαλαίο !!!