“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Του Παραδείσου τ’ όνειρο...

Πίσω από Αγία Τράπεζα ήταν  τα σκαλοπάτια,
που έφταναν ως τον Θρόνο Της και στου Θεού τα μάτια…
Θωρούμε την Βασίλισσα,  Ουράνια Πλατυτέρα
Άδουμε  το Άξιον Εστί για την Ενδοξοτέρα…
Άραγε είν’ αγγελόφωνοι όλοι οι υμνωδοί Της;

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

Ξέρετε ποιος πραγματικά είναι  ο Άγιος Βασίλειος ή σας έχουν και εσάς μπερδέψει;
Ο βίος του Αγίου Βασιλείου, Μέγα τον αναφέρει το Ορθόδοξο Συναξάρι, του Αρχιεπίσκοπου Καισαρείας της Καππαδοκίας της Μ. Ασίας, είναι εν ολίγοις γνωστός και αν δεν τον γνωρίζουμε, εύκολα μπορούμε να τον βρούμε είτε στα βιβλιοπωλεία είτε στo διαδίκτυο και να μάθουμε μερικές από τις αρετές του και περιστατικά από την ζωή του και έτσι να καταλάβουμε τις τεράστιες διαφορές του Αγίου Βασιλείου της Ορθοδοξίας και του «Santaclaus» ή «Saint Nicolas» όπως αλλιώς αποκαλείτε η περίεργη αυτή χοντρή κοκκινοφορεμένη φιγούρα των Χριστουγέννων που κατακλύζει τις μέρες αυτές τις τηλεοράσεις και τα εμπορικά καταστήματα ζητώντας μας να αγοράσουμε τα προϊόντα του.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ «ΘΥΕΛΛΑ» ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το 2014 θα είναι από τις πιο κρίσιμες χρονιές για την Τουρκία όπου θα παιχτούν μεγάλα και πολύ σημαντικά γεωπολιτικά παιχνίδια τα οποία σίγουρα θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τρεις πολύ κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις με έντονες αποσταθεροποιητικές προεκτάσεις. 

Όμορφες διαδρομές στην έρημο του Αγίου Όρους (video)

Απίστευτη δήλωση Α.Σαμαρά: Είμαστε χώρα χωρίς ανεξαρτησία αλλά ελπίζουμε...

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΗ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ
Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου έκρυβε και μια παραδοχή. Αυτή που αντανακλά πραγματικά και ουσιαστικά την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να κρύψει καλά πίσω από το στολισμένο δένδρο που είχε ως φόντο και τις φανφάρες περί ανάπτυξης και ευημερίας. Την ανεξαρτησία, την κυριαρχία της που έχει χάσει η χώρα μας με την υπογραφή των μνημονίων. «Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι απλοί αριθμοί, είναι θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας και της ελπίδας μας», είπε χωρίς ίχνος ντροπής ο πρωθυπουργός της χώρας που υποτίθεται πώς κυβερνά.

Καλή Χρονιά- ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ!!!

ΦΩΤΟ-Αστραπές πάνω από ένα Μοναστήρι στη Λευκωσία. www.ethnos.gr

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
2014 - Σαν βροντή αφού πρώτα δώσει την αστραπή.
29/12/2013 Ανησυχεί η Αθήνα.
Εξαγωγή της κρίσης σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη θα επιχειρήσει ο Ερντογάν.