“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

☦ "Η ψυχή του ανθρώπου είναι χριστιανή"

Xθες το απόγευμα βρέθηκα μπροστά σε μια εκκλησία στις δυτικές γειτονιές. Δεν ήξερα αν ήταν ανοιχτή, τι ίσχυε χθες με τα μέτρα. Ήταν. Μπήκα και από το ημίφως της χτύπησε στα μάτια μου λάμψη, μια μεγάλη εικόνα χρυσοποίκιλτη της Παναγίας του Άξιον Εστί αντανακλούσε απογευματινό ήλιο από την πόρτα αλλά και ανάβλυζε φως. Κεριά λίγα στο μανουάλι, πάλι ημίφως και καντήλια, λουλούδια στις εικόνες των ακλόνητων αγίων, πάντα εκεί. Στο Ιερό ο Ιησούς Χριστός πάντα σταυρωμένος.

☦ «ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

ΡΩΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΑΣΙΔΙ, ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ:

-«ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΣΙΔΙ ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ? ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ?»

☦ Ο άγιος πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και η θαυμαστή εμφάνιση των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης!

Σε μια επίσκεψή μας στον π. Ιωάννη, μας διηγήθηκε πώς γνώρισε τους τρεις νεοφανείς αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και από τότε η ζωή του συνδέθηκε ολοκληρωτικά μαζί τους!

Μας είπε: " Το 1987, όταν ήμουν στο Νεοχώρι, υπέφερα από κολικό του νεφρού! Έλαβα τότε έναν φάκελο, χωρίς αποστολέα, ο οποίος περιείχε το βιβλίο ( Σημείον Μέγα) του Φώτη Κόντογλου, για την ζωή των τριών νεοφανών Αγίων και τα θαυμαστά γεγονότα της εύρεσης των αγίων λειψάνων τους! Διαβάζοντάς το έμεινα έκπληκτος από το συγκλονιστικό μαρτύριό τους και επικοινώνησα με την ηγουμένη της Ιεράς Μονής στην Μυτιλήνη. Της ζήτησα λαδάκι από τις κανδήλες των Αγίων, αγίασμα και κάποια βιβλία με τα θαύματά τους! Η ηγουμένη Ευγενία μου τα έστειλε και άρχισα να σταυρώνομαι με αυτές τις ευλογίες, καθώς και να διαβάζω τα βιβλία των Αγίων!( Ο π. Ιωάννης διάβαζε πάντοτε όρθιος τα ιερά βιβλία)!Επίσης όταν γίνονταν οι παρακλήσεις του αγίου Ραφαήλ, στο τέλος της ακολουθίας, διάβαζα στους πιστούς τα θαύματα των Αγίων!

☦ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ

«Μένε μεθ’ ἡμῶν τῶν δούλων σου, μένε ἀεὶ ὦ Πορταΐτισσα ἔνδοξε, καὶ μὴ χωρισθῇς ἀπὸ τῆς ποίμνης σου πώποτε, τὰ ἡμῶν παραβλέπουσα πταίσματα. Σε γάρ φῶς και προστάτην, ζωήν και πνοήν επιγραφόμεθα»

Η Παναγία σαν μάνα φροντίζει τους Μοναχούς

Στο κοινόβιο Μοναστήρι του Αγίου Παύλου, πριν από 30 χρόνια ζούσε ένα πολύ απλό κι αγαθό Γεροντάκι, γνωστός με το όνομα Γερο - Θωμάς, πάντα πρόθυμος και ακάματος εργάτης της υπακοής. Σαν υπηρεσία του (διακόνημα) είχε να είναι βοηθός στον ζυμωτή και φούρναρη του Μοναστηριού.

☦ Θα ΞΑΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ και ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ όπως το περσινό ΠΑΣΧΑ;

Για τον κορονοϊό δεν αποφασίζουν οι ειδικοί αλλά οι υπουργοί! ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ - ερώτημα : η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το μερικό άνοιγμα μετ’ εμποδίων  των Εκκλησιών το ΠΑΣΧΑ; Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

βλ. περισσότερα στο https://www.militaire.gr/koronoios-ypourgoi-epistimones/

ΘΑ ΞΑΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ και ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ όπως το περσινό ΠΑΣΧΑ;