“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ήρθε η ώρα του Παπούλια...


Μια κοινωνία σε απόγνωση, οργισμένη, στα κάγκελα.
Ένας κόσμος απελπισμένος, που δεν έχει «αύριο» και ελπίδα, θυμωμένος αλλά και φοβισμένος, που είναι όμως έτοιμος να μπει στη Βουλή και να τα διαλύσει όλα, που θέλει να κάψει, να γκρεμίσει, να κάνει κομμάτια Τράπεζες, μαγαζιά, επιχειρήσεις. Οι κάθε είδους Φωτόπουλοι και Λυμπερόπουλοι, επιβάλλουν το δικό τους νόμο, βγάζοντας τη γλώσσα σ’ αυτό που λέμε Κράτος και Δημοκρατία. Χάος. Στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής. Υπουργοί μιλάνε για μακελειό που μπορεί να γίνει στη χώρα μας.
Κάποιοι μιλάνε για απειλή εμφυλίου, όχι με πολιτικά-ιδεολογικά κίνητρα, αλλά από τη μια οι πεινασμένοι και από την άλλη οι χορτάτοι.
Και σ’ όλα αυτά ένα τεράστιο κενό εξουσίας. Βλέπετε εσείς να υπάρχει κάπου η κυβέρνηση; Υπάρχει κράτος που λειτουργεί με κανόνες του Συντάγματος; Υπάρχει το στιβαρό χέρι ενός Πρωθυπουργού που θα πει «ως εδώ και μην παρέκει»; Δυστυχώς, όσο και αν δεν το θέλει η Τρόικα, πρέπει να υπάρξει όχι αλλαγή, αλλά κάλυψη του κενού εξουσίας με εκλογές.
Και επειδή δεν φαίνεται να το συζητάει καν αυτό ο Πρωθυπουργός, ήρθε η ώρα του συνετού Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Μόνο αυτός μπορεί να ανοίξει το δρόμο για εκλογές, που δεν θα δώσουν βέβαια αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα, αλλά θα αναγκάσουν τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνεργασία μιας πολυκομματικής κυβέρνησης.
Μόνο με παραίτηση από το αξίωμά του, μπορεί ο κ. Παπούλιας να προκαλέσει εκλογές.
Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με αυτή την κυβέρνηση. Και δεν τα γράφω αυτά μέσα από πράσινα, μπλε ή κόκκινα γυαλιά. Τα γράφω ως δημοσιογράφος κοντά 40 χρόνια στο ρεπορτάζ και στα πολιτικά γεγονότα και ως Έλληνας που ανησυχεί πολύ για το καταστροφικό «αύριο» που έρχεται.

http://www.newsbomb.gr

Καυγάς Ερντογάν – Ομπάμα


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Ανταπόκριση:

Θεμιστοκλής Αλυφαντής

Σκληρά λόγια αντάλλαξαν ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπάρακ Ομπάμα με αφορμή την ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ. Την αποκάλυψη αυτή έκανε στη συνεδρίαση της ηγεσίας του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατηγόρησε τον Αμερικανό Πρόεδρο με το πρόσχημα ότι «ενήργησε σαν συνήγορος του Ισραήλ» φέρεται να ανέφερε ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου σύμφωνα με την “Hurriyet Daily News”, σε ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση της ηγεσίας του ΑΚΡ στο Κιζιλτζίχαμαν της Άγκυρας. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο πρωθυπουργό έντεκα φορές, το τελευταίο ενδεκάμηνο. Σε μια από αυτές τις τηλεφωνικές συσκέψεις σημειώθηκε αυτή η λογομαχία σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου. Αποκάλυψε μάλιστα ότι όλα συνέβησαν ύστερα από τη διαμαρτυρία που έκανε ο κ. Μπάρακ Ομπάμα για τη στάση που τήρησε η Τουρκία στη συμφωνία ανταλλαγής ουρανίου του Ιράν. Σ’ αυτή τη συνομιλία μάλιστα, ο Αμερικανός Πρόεδρος ρώτησε γιατί η Τουρκία προστατεύει το Ιράν.
Ο τηλεφωνικός καυγάς
Όπως ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανρήθηκε τους ισχυρισμούς του κ. Ομπάμα. «Εγώ δεν προστατεύω το Ιράν, αλλά εσείς (οι ΗΠΑ) ενεργείτε σαν συνήγορος του Ισραήλ», φέρεται να ανταπάντησε ο κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η «αποκάλυψη» του Νταβούτογλου έγινε σε μια εποχή που το τουρκικό κυβερνών κόμμα δέχεται κριτική από την εκλογική βάση του σχετικά με την τοποθέτηση πυραυλικής ασπίδας στην Τουρκία από το ΝΑΤΟ, προφανώς για την προστασία του Ισραήλ από ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν. Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της “Zaman” και το ειδησεογραφικό δίκτυο “NTV” αναφέρουν ότι η φραστική αντιπαράθεση έγινε στη συνάντηση που οι δύο ηγέτες είχαν τον περασμένο μήνα, στη Ν. Υόρκη.

http://www.newsbomb.gr

Οι Γερμανοί ξανάρχονται! - Α.Μέρκελ: "Στέλνω κυβέρνηση στην Αθήνα"!



Επιβεβαιώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ την εγκατάσταση μόνιμης ευρωπαϊκής κυβέρνησης στην Αθήνα με πλήρεις εκτελεστικές αρμοδιότητες, όπως είχε μεταδώσει το μεσημέρι το πρακτορείο Reuters. Μιλώντας σε στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού ανακοίνωσε την πρόθεση σχηματισμού μόνιμης κυβέρνησης της τρόϊκας στην Αθήνα η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των δημοσιονομικών και ότι άλλο χρειαστεί. Η κυβέρνηση αυτή δεν θα είναι μόνη της: Θα μεταφερθεί και μόνιμο τμήμα της Eurogendfor, δήθεν για συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας, πρακτικά για να αποτελεί την δύναμη προστασίας, αφού δεν έχουν εμπιστοσύνη στα εγχώρια σώματα ασφαλείας. Και πληροφορίες από απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνουν ότι όντως, είχε έρθει μία αντιπροσωπεία του, μαζί με την κύρια δύναμη που κατευθύνθηκε στο Κόσοβο! Επίτροποι με πλήρεις εκτελεστικές αρμοδιότητες θα αναλάβουν τον έλεγχο των υπουργείων. Αυτά ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας που γίνονται, δυστυχώς, πραγματικότητα. Ή καλύτερα θα γίνουν πραγματικότητα αν εξακολουθήσουμε να επαιτούμε και να λέμε "ναι" σε ότι μας ζητάνε.  Παράλληλα, σημείωσε ότι περιμένει ότι θα υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο ευρωζώνης για παραπομπή των χώρων που δεν τηρούν τους όρους για χαλιναγώγηση των ελλειμμάτων τους στο ευρωδικαστήριο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr