“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κάτι άσχημο μεθοδεύεται…

Μοιραίες συμπεριφορές…Ένα απροσδόκητο γεγονός…που το ανέμεναν όλοι!!! Έχουν μοιραστεί ρόλοι ερήμην των υποκειμένων;
Αφέθηκε άραγε σκόπιμα να κορυφωθεί η ένταση μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής και μερίδας  «ακροαριστερών»; Από ποιους; Ποιους εξυπηρετεί;

Σαμαράς: “Δεν θα επιτρέψουμε στους επιγόνους των Ναζί να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας”

Σε δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός είπε «όχι στο αίμα» μετά την απάνθρωπη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι. «Αγωνίζομαι για να τελειώσει η ανηφόρα των θυσιών, όμως η κατηφόρα της βίας στερεί όσα καταφέραμε με τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά. H δήλωση του πρωθυπουργού 

“στώμεν καλώς ΕΛΛΗΝΕΣ, στώμεν μετά φόβου ΑΔΕΛΦΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ”

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΒΑΡΔΑΚΑ
Θα δούμε πράγματα και θαύματα…
Ήδη ο Ουρανός μας ανάβει κεριά για τις δολιότητες που απεργάζονται οι πραγματευτάδες των τοκογλύφων στην δύσμοιρη πατρίδα. Πρέπει μάλλον να φτάσουμε στο τελευταίο σκαλοπάτι του κακού για να καταλάβουμε καλά ότι το σύνθημα που πρέπει να ακουσθεί στα Ελληνικά εσώψυχα  δεν είναι η πολιτική δήθεν ομοψυχία που μας διαφημίζουν αλλά η πνευματική και η κοινωνική αδελφοσύνη και η σύνεση του φιλότιμου Ρωμηού που τον έχουν πάρει στις μέρες μας σβάρνα και σαν κλωτσοσκούφι τον παίζουν και μάλιστα μονότερμα εντός έδρας. Ποιό πολιτικό καρναβάλι θα μας εγγυηθεί το αγαθόν της κοινωνικής ειρήνης που και αυτό θέλουν να μας το στερήσουν τα τρωκτικά του νεοποχίτικου άδη?

Δημοσιογράφος του BBC ρωτά: Γιατί η ΕΛΑΣ συνεργάζεται με άτομα που πετάνε πέτρες;

Ένα βίντεο που δείχνει ομάδα ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια να πετάνε πέτρες προς διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την Πέμπτη στην Αμφιάλη και τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται δίπλα τους να συμπεριφέρεται σαν να είναι «αόρατοι» και να μην παρεμβαίνει, αποτέλεσε την αφορμή για τον δημοσιογράφο του BBC, Πολ Μέισον, να απευθύνει το ακόλουθο ερώτημα προς την κυβέρνηση:

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι «περιώνυμοι» δημοσιογράφοι των μεγαλόσχημων τουρκοσηριαλικών  καναλιών, (στην εικοσιπενταετή δημοσιογραφική μου καριέρα και σε διάφορες αποστολές σε εχθρικό έδαφος είχα τη εμπειρία της προσωπικής γνωριμίας με  τους περισσότερους) και ίσως δεν θα μπορέσουν ποτέ να το καταλάβουν γιατί δεν τους συμφέρει να το καταβάλουν, είναι ότι όσο χτυπούν χωρίς κανένα αντίλογο την Χρυσή Αυγή τόσο περισσότερο… την στηρίζουν. Όσο ένα σάπιο καταστημένο, ένα προδοτικό κατεστημένο που έριξε την  χώρα στον γκρεμό, όσο ένα κατεστημένο που απομύζησε τον ελληνικό λαό βγαίνει στις οθόνες για να επιβάλλει στον κόσμο την ιδεολογία του «ήμερου πρόβατου προς σφαγή», η Χρυσή Αυγή θα εξακολουθεί να υπάρχει. 

Ο Χριστιανισμός είναι Συντηρητικός ή Επαναστατικός;

Βασίλειος Τατάκης 
Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Το ερώτημα αν «ο Χριστιανισμός σαν κοινωνικό πιστεύω, είναι συντηρητικός ή επαναστατικός» με κάνει να διερωτηθώ αν, και τί νόημα μπορούν να έχουν ως προς το Χριστιανισμό οι όροι «κοινωνικό πιστεύω», «συντηρητικός», «επαναστατικός». 
Οι όροι αυτοί έχουν το συγκεκριμένο, ας πούμε νόημά τους, όταν εκφράζουν την κοινωνική πορεία του ανθρώπου μέσα στη διαδρομή της ιστορίας του. 

Άλλου είδους ιστορία όμως ο Χριστιανισμός. 

Έρχονται μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης από τα τζάκια

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης έστειλε σήμερα σχετική επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς και στα μέτρα που εισηγείται περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η λήψη έκτακτων μέτρων στις περιπτώσεις που η ατμοσφαιρική ρύπανση υπερβαίνει τα όρια που θα.....καθοριστούν, ο έλεγχος των στερεών καυσίμων και των συσκευών θέρμανσης που διακινούνται στην αγορά, κ.α.
Η επιστολή απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, και στον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Γιάννη Σγουρό.

Το «τυχαίο γεγονός» που έγινε για να μας χωρίσουν πάλι…

Ακόμη ένας νεκρός. Αυτή τη φορά ο θάνατος ήρθε μέσα από το αδιανόητο μίσος που τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη σπουδή έσπειραν οι «ταγοί».  Ένας θάνατος που όλοι περιμέναμε και όλοι τον απευχόταν. Ένας θάνατος που από μερικούς είχε προαναγγελθεί πως θα συμβεί για να φέρει την πόλωση, την όξυνση, την διχόνοια και (οι σχεδιαστές του ελπίζουν) την εμφύλια σύγκρουση.  Ένας θάνατος που συνέβη σε μία κρίσιμη χρονική καμπή, όπως έγινε και με τα θύματα της Marfin.

Επεισόδια σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη – Διαδηλώσεις για τη δολοφονία στο Κερατσίνι σε όλη την Ελλάδα

Ένταση επικράτησε στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Ξάνθη στις πορείες που έγιναν για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα.
Επεισόδια προκλήθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, στην οδό Γούναρη. Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» με τη ρίψη δακρυγόνων σύμφωνα με το patrastime.gr. Η αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας είχε λάβει από νωρίς δρακόντεια μέτρα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ.