“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η ζωή μας ομοιάζει με τη θάλασσα

Είναι τελείως αδύνατον η θάλασσα να μένη επί πολύ χρονικό διάστημα ίδια.
Διότι αυτήν που τώρα είναι ομαλή, ακύμαντη και ακίνητη ύστερα από λίγο θα την δεις ανώμαλη και ορμητική εξ αιτίας βίαιων ανέμων. Αλλά και αυτήν που είναι άγρια και αναβράζει από την θαλασσοταραχή, γρήγορα θα την δεις να την σκεπάζει και να την στρώνει βαθειά γαλήνη.

Για τους φυγόστρατους και λοιπές...σαπιοκοιλιές

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος - Κιλκίς
Mε αφορμή τις... κορωνάκειες προκοπές για την στράτευση, επαναλαμβάνω ένα παλιό μου κείμενο
Στην αρχαία Αθήνα όσους αρνούνταν να στρατευτούν, τους ριψάσπιδες (=ρίπτω την ασπίδα) τούς φορούσαν γυναικεία ρούχα, τούς περιέφεραν στην πόλη και τους διαπόμπευαν μέχρι εσχάτης ξεφτίλας. Οι λιποτάκτες χαρακτηρίζονταν «άτιμοι» - και τα τέκνα τους κληρονομούσαν το στίγμα- δεν είχαν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ήταν ηθικά εκμηδενισμένοι, αξιοκαταφρόνητοι. Είναι γνωστός ο όρκος των Αθηναίων εφήβων: «Ου καταισχύνω τα όπλα…. αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων, και μόνος και μετά πολλών, και την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω…».

O ρωσικός στρατός δεσμεύεται στη Συρία……

Με καταγωγή από το Tatarstan Δημοκρατία της Ομοσπονδίας της Ρωσίας ο στρατηγός Valéri Guérassimov, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και υφυπουργός Άμυνας γνωρίζει καλά το ισλάμ.
O ρωσικός στρατός αρχίζει να δεσμεύεται στη Συρία. Πρόκειται για μια βαθύτατη και σημαντική αλλαγή που επέρχεται στην Μέση Ανατολή: ο ρωσικός στρατός αρχίζει να δεσμεύεται εναντίον της τρομοκρατίας στη Συρία.
Ενώ ήταν απών από τη διεθνή σκηνή έπειτα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης αν και κινείται προσεκτικά ωστόσο έπερχεται να δομήσει μια Ρωσοσυριακή Επιτροπή να διοχετεύσει όπλα και πληροφορίες και να αποστείλει συμβούλους στη Συρία.Όλα αυτά συμβαίνουν σε συντονισμό λιγότερο ή περισσότερο με τον Λευκό Οίκο.