“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΣΕ ΑΠΛΟ ΙΕΡΕΑ: «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…»

ΦΩΤΟ: ηλικιωμένος κληρικός στην ΜΑΧΗ των ΠΡΕΣΠΩΝ για τα Ιερά και τα ΌΣΙΑ, Ιούνιος 2018.
Σημείωση: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ… Μας είχαν βάλλει για τα καλά στην δυστυχία των μνημονίων. Ένα Μήνυμα ερχόταν από τα βουνά της Ελληνικοτάτης  Μακεδονίας που τα όργωσε με ΑΙΜΑ και με ΠΝΕΥΜΑ ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός που εορτάζει.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Από το πουθενά με χρέη, από το πουθενά με βάσανα, ενώπιος-ενωπίω με αδιέξοδα που μας έστησε η ¨δήθεν περήφανη δημοκρατία μας¨, αποφάσισα ανήμερα του Ακάθιστου Ύμνου φέτος να μην τον παρακολουθήσω στην γειτονιά μου στον Άγιο Δημήτριο στην Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ [ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ]

Δημήτριος Π. Λυκούδης
Θεολόγος – Φιλόλογος, Υπ Δρας Παν/μίου Αθηνών
«Την αγάπην, επειδή δεν την ηξεύρετε, πρέπει, παιδία μου, να στερεώνετε σχολεία. Διατί πάντα εις τα σχολεία γυμνάζονται οι άνθρωποι και ηξεύρουν και μανθάνουν το τί εστί ο Θεός, το τί είναι οι άγιοι Άγγελοι, τί είναι οι καταραμένοι δαίμονες και το τί είναι η αρετή των δικαίων. Το σχολείον φωτίζει τους ανθρώπους. Ανοίγουν τα ομμάτια των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών να μανθάνουν τα μυστήρια» (Διδαχή ΣΤ΄ Αγίου Κοσμά).

Τόσοι πολλοί είναι οι προδότες στην έρημη χώρα που θωρούνται σαν τα άστρα του Ουρανού και τα φύλλα του Βασιλικού

Στην άγονη γραμμή του Αιγαίου ένας ΛΕΥΙΤΗΣ σηκώνει τον ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ στο βαθύ σκοτάδι της τελευταίας Κυριακής του Ιουνίου. 
ΤΟ απόσπασμα αυτό εμπεριέχεται  στο άρθρο ((σήμερον κρεμάται επί ξύλου)) ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…. ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ…

"Οι Χριστιανοί έχουν τρία πράγματα που αν τα κάνουν σωστά κανένας πονηρός δεν μπορεί να τους πειράξει".

"....Αργότερα εἴδαμε νά ἔρχεται πρός τό μοναστήρι ἕνα γεροντάκι κατάκοπο καί καταϊδρωμένο στηριζόμενο στό ραβδί του.
-Εὐλογεῖτε, Γέροντα τοῦ εἴπαμε.........
-Γέροντα, στό μοναστήρι σας ἐκτός ἀπό τήν Παναγία τή Γοργοϋπήκοο ἔχετε προστάτες καί τούς ᾽Αρχαγγέλους Μιχαήλ καί Γαβριήλ. ῎Αν θέλεις πές μας κάτι γιά τά πονηρά πνεύματα.......

Επισπεύδεται η παράδοση των S-400 στην τουρκία και γεμίζει η Μεσόγειος με πολεμικά πλοία του Ρωσικού Βορείου Στόλου.

Φώτο από https://www.echedoros-a.gr
Όλα αυτά γίνονται καλοκαιριάτικα γιατί οι μεγάλοι της γης  τρέχουν να προλάβουν κάτι ή να πιάσουν καλές θέσεις πριν την μεγάλη σύγκρουση.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η Μεσόγειος φλέγεται προς το παρόν από υψηλές θερμοκρασίες και πολύ παρασκήνιο. Σημεία συγκρούσεων και εν δυνάμει συγκρούσεων υπάρχουν σε όλες τις ακτογραμμές της (βλ. Λιβύη, Συρία) και (Αν. Μεσόγειο- ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο και Βαλκανική Χερσόνησο)