“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Άγιος Παίσιος : «Πρέπει να πέσουν μερικοί, για να σωθεί η κατάσταση» 28 Οκτωβρίου 2018 «πέφτει» ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς

Τουλάχιστον ανατριχιαστικό να επαληθεύεται ο ΑΓΙΟΣ  με την δραματική επικαιρότητα των ημερών μας.
« Ένας που δεν έχει παλαβή φλέβα δεν μπορεί να γίνη ούτε άγιος ούτε ήρωας. Γι᾿ αυτό χρειάζεται να πάρη μπρός μέσα μας η μηχανή, να δουλέψη η καρδιά, η παλληκαριά. Η καρδιά πρέπει να παλαβώση.»  ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Να γιατί φοβήθηκε ο αλβανός πρωθυπουργός Ράμα και λίγη ώρα μετά την αποτρόπαια δολοφονία του ομογενή μας τον αποκάλεσε τρελό και τα υπόλοιπα.   Ας αφήσουμε τα γεγονότα να τρέξουν διότι από εδώ και πέρα θα δούμε και την άλλη παλαβωμάρα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Άγιος Παίσιος αγαπούσε  και συμπονούσε ιδιαίτερα την Βόρειο Ήπειρο. Μικρό παιδάκι ανέπνεε το μυρωδάτο  αέρα της που ερχόταν από τις βουνοκορφές της στην Κόνιτσα , όπου και μεγάλωσε.

Αντί για γεώτρηση , έβγαλαν το γεωτρύπανο για «ψάρωμα» του Ελληνικού Λαού. Κάτι άλλο ετοιμάζουν οι τουρκαλάδες.

www.sigmalive.com
Μαζί με τον Πορθητή και το Barbaros έχουν στην δούλεψη τους διεθνή γραφεία διαμόρφωσης και διαχείρισης  της κοινής γνώμης, τόσο προς το εσωτερικό της τουρκίας ,όσο και προς το εξωτερικό.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτό δεν είναι γεώτρηση αλλά δελφινάριο, μάλλον κωμωδία.
«Ακινητοποιημένος βρίσκεται ακόμη ο Πορθητής έξω από το Λιμάνι της Αττάλειας, σύμφωνα και με το βίντεο που ανέβασε το τουρκικό κανάλι IHA.

Η ταπείνωση είναι όπλο ισχυρό

Μακάριοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που κατόρθωσαν να μιμηθούν την ταπεινή γη, η οποία, ενώ πατιέται από όλους, όμως όλους τους σηκώνει με την αγάπη της και τους τρέφει με στοργή σαν καλή μάννα, η οποία έδωσε και το υλικό για την σάρκα μας στην πλάση.
Δέχεται επίσης με χαρά και ο,τι της πετάμε, από καλούς καρπούς μέχρι ακάθαρτα σκουπίδια, τα οποία επεξεργάζεται αθόρυβα σε βιταμίνες και τις προσφέρει πλουσιοπάροχα με τους καρπούς της αδιακρίτως σε καλούς και κακούς ανθρώπους.
Ο ταπεινός άνθρωπος, όπως φαίνεται, είναι ο δυνατότερος του κόσμου, διότι και νικάει, αλλά και σηκώνει πολλά ξένα βάρη με ελαφριά την συνείδησή του.