“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ομιλία εις την Κυριακή του Θωμά (Αγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Θ’ αντιληφθής καλύτερα την υπεροχή της Κυριακής απέναντι στις άλλες εορτάσιμες ημέρες και από το εξής. Κάθε άλλη εορτάσιμη ημέρα το έτος φέρει μόνο μια φορά, ενώ την Κυριακή μας την επαναφέρει και ο κάθε μήνας μόνος του τέσσερις φορές· έτσι αυτή με την τόσο συχνή επάνοδο μάς καθιστά όλο το έτος της αληθινής αφέσεως, έτος ευπρόσδεκτο από τον Κύριο. Γι’ αυτό και ο Κύριος διδάσκοντάς μας να την εορτάζωμε εμπράκτως με το πέρασμα κάθε εβδομάδος ημερών, εμφανίσθηκε πρώτα στους μαθητάς σε οικία, ενώ απουσίαζε ο Θωμάς, και παρουσίασε τον εαυτό του ζωντανόν, τους πρόσφερε την ειρήνη και με το εμφύσημα εχάρισε τη χάρι του θείου Πνεύματος· ενέβαλε σ’ αυτούς θεία δύναμι να δένουν και να λύουν τις αμαρτίες και τους κατέστησε συμμετόχους της ουράνιας κυριαρχίας, λέγοντάς τους, «λάβετε άγιο Πνεύμα, αν συγχωρήσετε τις αμαρτίες κάποιων, τους συγχωρούνται, αν τις κρατήτε, κρατούνται».

To Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής του Θωμά (15 Απριλίου 2018)

Κυριακή τοῦ Θωμᾶ
Εὐαγγελικό Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς 15 Ἀπριλίου 2018, τοῦ Θωμᾶ (Ἰωάν. κ΄ 19-31)
Οὔσης ὀψίας τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ τῇ μιᾷ τῶν σαββάτων, καὶ τῶν θυρῶν κεκλεισμένων ὅπου ἦσαν οἱ μαθηταὶ συνηγμένοι διὰ τὸν φόβον τῶν ᾿Ιουδαίων, ἦλθεν ὁ ᾿Ιησοῦς καὶ ἔστη εἰς τὸ μέσον, καὶ λέγει αὐτοῖς· εἰρήνη ὑμῖν. καὶ τοῦτο εἰπὼν ἔδειξεν αὐτοῖς τὰς χεῖρας καὶ τὴν πλευρὰν αὐτοῦ. ἐχάρησαν οὖν οἱ μαθηταὶ ἰδόντες τὸν Κύριον. εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ιησοῦς πάλιν· εἰρήνη ὑμῖν. καθὼς ἀπέσταλκέ με ὁ πατήρ, κἀγὼ πέμπω ὑμᾶς. καὶ τοῦτο εἰπὼν ἐνεφύσησε καὶ λέγει αὐτοῖς·

Φεύγουν σύντομα από την Συρία και αφήνουν το τουρκικό σκυλί δίχως αλυσίδα στο ΑΙΓΑΙΟ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ δεν ξεκινάει για τα καλά αν δεν κτυπηθεί πρώτα η Ελλάδα. Θέατρο κατάντησαν την ζωή και εμάς αμαθείς θεατές χειραγωγούμενους. Οι ΗΠΑ έριξαν «φωτιά»  στην Συρία και σύντομα φεύγουν.
Ενώ  ταυτόχρονα ετοιμάζουν τα γεωπολιτικά αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα των ισχυρών να μας ρίξουν στην αρένα του ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: "ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ"

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ, ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΙΠΟΝ (αυτό ειναι το όνομά του) ΜΑΣ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

"όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε!"

Δεξιά ο μακαριστός Επίσκοπος Σισανίου & Σιατίστης και αριστερά ο επίσης μακαριστός Παπά-Γιάννης Καλαΐδης
Επέστρεψα πριν λίγο από τον πνευματικό μου, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Αντώνιου Σισανίου & Σιατίστης, τον οποίο τιμούν οι περισσότεροι ως σύγχρονο Άγιο. Ο πάτερ είναι προσηλωμένος στην σωτηρία της ψυχής και μόνο, αποφεύγοντας τις αναφορές για το μέλλει γεννέσθαι αλλά συζητώντας για τον μακαριστό Επίσκοπο, απεκάλυψε μερικά πράγματα των οποίων ήταν μάρτυρας ο ίδιος και δείχνουν ότι ο μακαριστός πέραν όλων των χαρισμάτων που είχε, έγινε δέκτης μεγάλων αποκαλύψεων από τον Θεό.

Το κανόνισε έτσι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ και έβαλε Ορατούς Αγγέλους πάνω από την Ελλάδα της Ρωμιοσύνης που έρχεται.

Στην ΜΝΗΜΗ σου ΓΙΩΡΓΟ
  
Γράφει ο Δρ, Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΓΙΩΡΓΟ - ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ο ΚΥΡΙΟΣ
Ευχόμαστε να είσαι ο τελευταίος που πέφτει ηρωικά από εκείνη την ευλογημένη στιγμή που ο Ελληνικός Στρατός θα εισέρχεται στην Βασιλεύουσα, όπως μας διαβεβαίωσε πνευματοκίνητα ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και άλλοι πολλοί ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ.