“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

"Μην περιμένουμε πνευματική άνοιξη, εάν δεν περάσουμε πρώτα τον πνευματικό χειμώνα"

Η ελπίδα με την υπομονή διώχνουν τον χειμώνα με τα κρύα και φέρνουν την άνοιξη με την καλοσύνη  που θερμαίνει την γη με την λιακάδα, και βγάζει το πράσινο χαλί της. Μην περιμένουμε πνευματική άνοιξη, εάν δεν περάσουμε πρώτα τον πνευματικό χειμώνα, για να ψοφήσουν και τα πνευματικά ζωύφια. Μην περιμένουμε το θείο μέσα μας, εάν δεν πεθάνει πρώτα το ανθρώπινο. Δηλαδή  να αναποδογυριστεί το κοσμικό πράσινο με το πνευματικό όργωμα, και να πέσει ο σπόρος του σιταριού, για να φέρει το πραγματικό πράσινο, που φέρνει και άφθονο καρπό.
Επιστολές Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, σελ 100.

Από το Ημερολόγιο του Ιωάννη Μεταξά - 28 Οκτωβρίου 1940

Νύκτα στις τρείς με ξυπνούν, ο Τραυλός. Έρχεται ο Grazzi. - Πόλεμος! -Ζητώ αμέσως Νικολούδη, Μαυρουδή. -Αναφέρω Bασιλέα. -Καλώ Πάλαιρετ και ζητώ βοήθειαν Αγγλίας. -Κατεβαίνω 5 Υπουργικόν Συμβούλιον. Όλοι πιστοί και Μαυρουδής. -Όλοι πλην Κύρου. -Βασιλεύς. Περιφορά μαζί του. Φανατισμός του λαού αφάνταστος. -Μάχαι εις σύνορα Ηπείρου. -Βομβαρδισμοί. Σειρήνες. - Αρχίζουμε να τακτοποιούμεθα. Ο Θεός βοηθός!!
(Σημείωση: Τραυλός, είναι ο αρχιφύλαξ έξω από την οικία του Μεταξά. Νικολούδης Θεολόγος, Υπουργός Τύπου και Τουρισμού. Μαυρουδής Νικόλαος, μόνιμος Υφυπουργός Εξωτερικών. Mίκαελ Πάλαιρετ, Πρέσβυς Μεγάλης Βρεταννίας. Αλέξης Κύρου, τμηματάρχης Υπουργείου Εξωτερικών).

Ἀποκλειστικὸ φωτογραφικὸ ὑλικὸ ἀπὸ τὴν σημερινὴ ἀναπαράσταση τῆς παράδοσης τῆς πόλης τῆς Θεσσαλονίκης

Χρόνια πολλά!!! Ἂς κρατήσουμε ὅλοι στὶς καρδιές μας τὸ πνεῦμα τοῦ μετώπου!!! Δεῖτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικὸ ὑλικὸ ἀπὸ τὶς σημερινὲς ἐκδηλώσεις στή Θεσσαλονίκη....

«Δεν ξέρω που είναι το CD» !!!

Δείτε την κυνική ομολογία Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ! 
Δείτε το απόσπασμα από την ομιλία του πρώην υπουργού με το περίφημο «Δεν ξέρω που είναι το CD» Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ομολογία-βόμβα του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι αγνοούνται σήμερα τα ίχνη του πρωτότυπου CD που παρέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ με ονόματα ελλήνων καταθετών στην HSBC της Ελβετίας.

Πούτιν: "Με τη δραχμή η Ελλάδα θα είχε διεξόδους" !!!

Και δε θα αντιμετώπιζε τα σημερινά οικονομικά προβλήματα
Την άποψη ότι εάν η Ελλάδα είχε διατηρήσει ως εθνικό νόμισμα τη δραχμή ενδεχομένως δε θα αντιμετώπιζε τα σημερινά οξυμένα προβλήματα και θα είχε διεξόδους, όπως η υποτίμηση, πέρα από τον δανεισμό, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.  «Εάν υπήρχε ακόμη δραχμή στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να την υποτιμήσουν εγκαίρως και, ίσως, να μην είχαν αυτά τα οξυμένα προβλήματα. Κι αυτό θα ήταν ένα καλό μήνυμα, ότι η μακροοικονομία μπορεί να διορθωθεί, ενώ τώρα δεν τους έχει μείνει άλλη λύση παρά να καταφύγουν στα δάνεια», είπε ο Πούτιν μιλώντας σε αναλυτές και προσωπικότητες της Λέσχης «Βαλντάι».

Στρατιωτικός σε Παπούλια: Με τι τσίπα θα μας κοιτάξεις στα μάτια;

Επιλοχίας του Ελληνικού Στρατού που αύριο θα παρελάσει στην Θεσσαλονίκη απέστειλε μια συγκλονιστική επιστολή η οποία δείχνει το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στο Onalert μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων. Ο επιλοχίας απευθύνεται προς τον Πρώτο Πολίτη της χώρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του μεταφέρει τις σκέψεις που θα έχει ο ίδιος και οι περισσότεροι συνάδελφοί του, όταν αύριο θα περάσουν από μπροστά του.
«Καλημέρα σας. Είμαι Επιλοχίας και είμαι ένας από αυτούς που θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη την 28 Οκτωβρίου. Τελευταία διαβάζω κάποια μέτρα της πολιτείας τα οποία περιορίζουν τους συμπολίτες μας σε συγκεκριμένο χώρο να δουν την παρέλαση καθώς επίσης διαβάζω ότι η εξέδρα που θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι απομονωμένη από τον κόσμο και απλησίαστη (κάτι που θυμίζει εγωιστή μονάρχη νομίζω και όχι πρόεδρο Δημοκρατίας). Όσοι θα παρελάσουμε θα παρελάσουμε για την τιμή των προγόνων μας και για τον απλό κόσμο. Όχι για τους κυρίους στην εξέδρα...

ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Σόλων Κασίνης: "60 τρισ. κυβικά πόδια φυσικό αέριο αξίας 2 τρισ. ευρώ στην κυπριακή AOZ"
«Σόκ και δέος» στην παγκόσμια αγορά ενέργειας προκαλούν οι αποκαλύψεις του διευθυντή της υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνη για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που διαθέτει η Κύπρος. Σύμφωνα με τον Σόλων Κασίνη  στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκονται «αποθηκευμένα» συνολικά 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικό αέριο. Μόνο στο κοίτασμα Αφροδίτη του  «οικοπέδου 12» Αφροδίτη, σύμφωνα με δηλώσεις του Σόλων Κασίνη στο ΡΙΚ τα κοιτάσματα πιθανόν να ανέρχονται στα 8 με 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και, όπως σημείωσε, αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 250 χρόνια.