“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ἡ ἀληθινή εὐσέβεια (δ)

ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
π. Δημητρίου Μπόκου
Οἱ νουνεχεῖς καὶ ἀληθινὰ θεοσεβεῖς ἄνθρωποι, σὰν τὸν Ἰώβ, δὲν ξεχνοῦσαν ποτέ, ὅτι ἡ γέννηση τοῦ νέου ἀνθρώπου εἶναι ἔργο πρωτίστως τοῦ Θεοῦ (βλ. ΛΥΧΝΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ, ἀρ. φ. 384, Ἰούλ. 2015). Δὲν παραμέριζαν τὸν ἀληθινὸ Δημιουργό, βάζοντας βέβηλα στὴ θέση του τὸν ἑαυτό τους. Ἀναγνώριζαν ταπεινὰ τὰ ὅριά τους. Ἔτσι, ὅταν ἡ Εὔα ἀπέ-κτησε τὸ πρῶτο της παιδί, εἶπε γεμάτη χαρά: «Ἀπέκτησα ἄνθρωπο μὲ τὴ βοήθεια τοῦ Θεοῦ» (Γεν. 4, 1). Δὲν ἐπέτρεψε στὸν λογισμό της νὰ αὐθαδιάσει, ὅτι εἶναι δικό της, καθαρὰ ἀνθρώπινο, κατόρθωμα αὐτό. Καὶ πάλι, ὅταν γέννησε τὸν Σήθ, εἶπε: «Μοῦ ἔδωσε ὁ Θεὸς ἄλλο παι-δὶ ἀντὶ γιὰ τὸν Ἄβελ ποὺ σκότωσε ὁ Κάιν» (Γεν. 4, 25). Ο Ἰσαὰκ προσευχόταν γιὰ τὴ στείρα σύζυγό του καὶ μόνο ὅταν «τὸν ἄκουσε ὁ Θεός, ἔμεινε ἔγκυος ἡ Ρεβέκκα ἡ γυναίκα του» (Γεν. 25, 21).

Μετά τον Trump και το Brexit είναι δύσκολο να μην πιστέψεις τον ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ. Έρχονται και τα υπόλοιπα. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλα πάνε τάκα-τάκα σύμφωνα με το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ με την μόνη διαφορά που σήμερα ο ΘΕΟΣ πήρε το κατσαβίδι του και χαλάρωσε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης για να τρέξουν τα πράγματα γρηγορότερα. Που είναι οι αναλυτές και οι συζητητές του αιώνος του απατεώνος μας για να ερμηνεύσουν αυτά που γίνονται και πρόκειται να γίνουν άμεσα;
«Ο "ιός Donald Trump" απειλεί την Ιταλία και τη Γαλλία
Τo σοκ του Trump, μετά και το σοκ του Brexit, ήταν μόνο η αρχή. Η Ιταλία και μετά η Γαλλία απειλούν να στείλουν την Ευρωζώνη σε νέες περιπέτειες, με το ιταλικό δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση τον επόμενο μήνα να κινδυνεύει να πυροδοτήσει μια πρωτοφανή πολιτική κρίση που θα απειλήσει το σύνολο του τραπεζικού κλάδου της Ευρωζώνης και θα στείλει τις αγορές σε αχαρτογράφητα νερά»