“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ρήγμα ή Σχίσμα στην Κρήτη;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
-Παππούλη παραιτήθηκε και ο Μητροπολίτης κ.κ Σεραφείμ του Πειραιά από την συμμετοχή του στην εκπροσώπηση τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος στήν συγκληθησομένη Ἁγία καί Μεγάλἦ Σύνοδο που πρόκειται να γίνει στην Κρήτη τον Ιούνιο.
Ευτυχώς πρόλαβα τον Γέροντα μετά το Απόδειπνο γιατί ύστερα δύσκολα σηκώνει το κινητό  τηλέφωνο, το μόνο που έχει σαν επικοινωνία πάνω στον Αιγαιοπελαγίτικο βράχο.

Ο Νεομάρτυς Ευγένιος Ροντιόνωφ (23/5/1996)

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ: Ο Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1977 στο χωριό Κουρίλοβο του Παντόλσκ κοντά στη Μόσχα. Ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας και βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός κατά την παιδική του ηλικία. Η μητέρα του ονομάζεται Λιουμπόβ Βασίλιεβνα. Το 1989 η γιαγιά του πήρε τον μικρό Ευγένιο και τον πήγε στην Εκκλησία, για να εξομολογηθεί για πρώτη φορά και να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων. Ο ιερέας πρόσεξε ότι το παιδί δε φορούσε Σταυρό και στη διάρκεια της εξομολόγησης του φόρεσε ένα Σταυρό, τον οποίο ο Ευγένιος δεν έβγαλε ποτέ από πάνω του. Η μητέρα του, όταν είδε ότι φορούσε Σταυρό, τον προέτρεψε να τον βγάλει, διότι, όπως είπε, θα τον περιγελούσαν οι συμμαθητές του. Ο Ευγένιος δεν απάντησε και συνέχισε να τον φορά. Όταν τελείωσε τις σπουδές του το 1994, εργάστηκε ως επιπλοποιός.

Τουρκία: Εντολοδόχος πρωθυπουργός ο Γιλντιρίμ

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο νεοεκλεγείς αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Νωρίτερα, είχε υποβάλει την παραίτησή του στον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Άγιος Παΐσιος: Παράξενες μεταβάσεις

Τις ημέρες πού πήγε να προσκυνήσει στα Ιεροσόλυμα ήλθε μία παρέα νέων να τον δεί. Ενώ απουσίαζε από το Κελλί του, αυτοί τον βρήκαν!
Τους άνοιξε ο Γέροντας, τους κέρασε λουκούμι, συζήτησαν και έφυγαν πολύ χαρούμενοι. Διανυκτέρευσαν στην Μονή Φιλόθεου και εκεί ανέφεραν ότι είδαν τον Γέροντα.
Οι πατέρες απορούσαν, πώς τον βρήκαν, ενώ έλειπε. Την επομένη κάποιος Φιλοθεΐτης πήγε στην «Παναγούδα», αλλά δεν βρήκε τον Γέροντα. Ρώτησε σε γειτονικό Κελλί και επιβεβαίωσαν την απουσία του.