“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

«Ξεχωρίζει η ήρα, από το σιτάρι…»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Και να που ολόκληρη η κραταιά Ευρώπη, βρέθηκε να γονατίζει ταπεινωμένη μπροστά στην αόρατη απειλή του κορονοϊού.
Είναι πραγματικά τρομερό να παρακολουθείς τις οικονομίες ολόκληρων ισχυρών κρατών, να κλονίζονται συθέμελα, από κάτι τόσο μικρό.
Αν ισχυριζόταν κανείς πως το 2020 ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, μάλλον δεν θα είχε και πολύ καλή αντίληψη για την πραγματικότητα.
Στην Ελλάδα, είχαμε την ατυχία να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την εξάπλωση του κορονοϊού και τον υβριδικό πόλεμο του Έβρου. Παρόλα αυτά, τέτοιου είδους σημαντικά αρνητικά γεγονότα  έχουν πάντα και κάποιες θετικές πλευρές.

Άγιον Όρος: η Μοναστική Πολιτεία στην οποία έχει καταργηθεί ο Θάνατος

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ στο ύψος των ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. Ετοιμάζεται για μεγάλες ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ και ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ

Τι μας είπαν ασκητές , γεροντάδες , καλογέρια.
-Κόντρα στην δαιμονική θύελλα που ξέσπασε θα πάμε.

-Μόνο η ΠΡΟΣΕΥΧΗ και η Μυστηριακή ζωή μπορεί να νικήσει τον πονηρό και την αρρώστια που μας έστειλε και τούτο γιατί το επέτρεψε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ για την πολυκέφαλη παγκόσμια διαστροφή.

-Αυτά ελάβαμε από τους  αγίους πατέρες μας , αυτά θα ακολουθήσουμε.

-Κοντά στον Πιστό Λαό και σε όλους τους αδελφούς μας σε όλο τον κόσμο κυρίως  για τους δυσκολεμένους  γιατί αυτοί θα δυσκολευτούν περισσότερο και έχουν τώρα την ανάγκη μας.

Από το Συναξάρι: Όσιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού

Ο όσιος Αλέξιος γεννήθηκε στην Ρώμη την εποχή του αυτοκράτορα Αρκαδίου (395-408). Οι γονείς του, ο ευλαβής συγκλητικός Ευφημιανός και η Αγλαΐα, ήσαν επί πολλά χρόνια άτεκνοι. Ο Αλέξιος έλαβε λαμπρή μόρφωση και όταν ενηλικιώθηκε, οι γονείς του προετοίμασαν τα του γάμου του με μια νεαρή κόρη εκλεκτής οικογένειας της αριστοκρα­τίας της Ρώμης. Όμως την ίδια την νύκτα του γάμου τους ο Αλέξιος, ο οποίος ποθούσε την αγία και τέλεια παρθενία, ψιθύρισε κάτι στο αυτί της συζύγου και αφού της παρέδωσε το δαχτυλίδι του, έφυγε κρυφά. Εμπιστευόμενος την θεία Πρόνοια, επιβιβάστηκε σε πλοίο και έφθασε στην Λαοδίκεια της Συρίας και από εκεί ακολούθησε ένα καραβάνι εμπό­ρων που κατευθυνόταν στην Έδεσσα.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η απόφαση της Εκκλησίας για τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Ανοικτοί οι Ναοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών – Λιτή η τέλεση της Θείας Λειτουργίας

«Οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών», αναφέρει μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ύστερα από την μαραθώνια συνεδρίαση της.
Μετά από 5 και πλέον ώρες συνεδρίασης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αφού ενημερώθηκε από τον λοιμοξιολόγο κ. Σωτήριο Τσιόδρα και αφού άκουσε τις απόψεις των Ιεραρχών της Αττικής, οι οποίοι προσκλήθηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, αποφάσισε για τα εξής, για την προτροπή της κυβέρνησης να συμβαδίσει η Εκκλησία με τα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία.

Κοινά περιστατικά από τους δύο νέους Aγιορείτες Αγίους

Ο παπά Εφραίμ ο Κατουνακιώτης ένιωθε εκείνα τα χρόνια για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή ένα κράμα αγάπης, δέους, σεβασμού και ευλαβικού φόβου προς έναν κορυφαίον του Θεού: «Δεν αγάπησα και δε φοβήθηκα τόσο πολύ κανέναν άλλον άνθρωπο στον κόσμο, όσο τον Γέροντα Ιωσήφ» συνήθιζε να λέει. Ο Κατουνακιώτης είχε καταλάβει από τις πρώτες συναντήσεις με τον πολύπειρο Γέροντα, ότι εκείνος μπορούσε να τον διαβάζει σαν ανοιχτό βιβλίο, ανιχνεύοντας τα τρίσβαθα της ψυχής του, σαν οτιδήποτε κι αν είχε μέσα του, να το γνώριζε από πριν ο Ησυχαστής.

Πότε γιορτάζουν οι νέοι Αγιορείτες Άγιοι


http://agioritikesmnimes.blogspot.com

ΟΛΟΙ στα ΓΟΝΑΤΑ τώρα. Το αναγγείλαμε στις 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, εμφανίζεται ολοζώντανος ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στο ΠΡΩΤΑΤΟ των Καρυών ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ και μας ειδοποιεί για τα σημερινά «έρχεται μεγάλο ΚΑΚΟ στον κόσμο, η Ελλάδα θα σωθεί, αν μετανοήσει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Προς τις αρχές και τις εξουσίες, προς τους αρχιερείς μας, τον ευσεβή κλήρο και λαό, προς κάθε καλοπροαίρετη και δοκιμαζόμενη ψυχούλα των ημερών μας. ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Δεν το λέμε εμείς οι ελάχιστοι και οι αμαρτωλοί , το διαλαλεί ο ουρανός. Μας το είπε πριν ένα χρόνο και αλλάξαμε πλευρό συνεχίζοντας να αδιαφορούμε και να αμαρτάνουμε.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τι γράψαμε τότε και σήμερα με το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΚΟ αυτής της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ έχουμε ανατριχιάσει με την ΑΓΑΠΗ και την ΑΦΑΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.
5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 εμφανίζεται έξω από το ΠΡΩΤΑΤΟ στις Καρυές στο Άγιο Όρος και δίνει μήνυμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ «Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και είπε: «έρχεται μεγάλο ΚΑΚΟ στον κόσμο, η Ελλάδα θα σωθεί, αν μετανοήσει»