“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Η Χάρις του Θεού είναι ακριβό πράγμα

Οι άνθρωποι πού θυσιάζουν τά πάντα πόσο χαριτωμένοι είναι! Ούτε προβλήμα­τα έχουν και Λάμπει τό πρόσωπο τους γιατί έχουν την θεϊκή χαρά συνέχεια». 
«Όλη ή βάση τής πνευματικής ζωής είναι νά σκέφτεται τόν άλλον και τόν εαυτό του νά τόν βάζη τελευταίο, νά μήν τόν ύπολογίζη. Όταν έρθουμε στην θέση τού άλλου και τόν καταλάβουμε, τότε συγγενεύουμε μέ τόν Χριστό»...
«Ή χάρις τού Θεού είναι ακριβό πράγμα. Γιά νάρθη νά κατοίκηση μέσα στον άνθρωπο, πρέπει νά βρή τόν άνθρωπο νά σύμφωνη κατά Πνεύμα μέ τόν θεό και ό άνθρωπος νά εξάσκηση (εξάντληση) όλο τό ανθρώπινο. Ενώ έμεΐς θέλομε νά έλθη ή θεία χάρις γιά νά μάς άπαλλάξη άπό τις αδυναμίες, χωρίς αγώνα.

Και πάλι στις επάλξεις ο Γιωργάκης: Ξεκινά σεμινάρια – 2.000 ευρώ οι 5 διαλέξεις

Επιστρέφει και πάλι ο Γιωργάκης στην “διδασκαλία”
Έτοιμος να δώσει και πάλι τα φώτα του είναι ο “σωτήρας” της χώρας μας Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκινά την Τρίτη από την Μινεσότα και πάλι τις διαλέξεις του. Όποιος ενδιαφερόμενος θέλει να διδαχθεί από τον George και να παρακολουθήσει με τα ίδια του τα μάτια τον πύρινο λόγο του θα πρέπει να “κουβαλά” μαζί του 2.000 δολάρια.

Οι New York Times για την ελληνική διεκδίκηση των πολεμικών γερμανικών αποζημιώσεων

Στις διεκδικήσεις της Ελλάδας για τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία αναφέρεται σημερινό εκτενές, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «New York Times». 
Η εφημερίδα κάνει λόγο για ένα εντεινόμενο ρεύμα που πυροδοτείται τόσο από τις πικρίες του παρελθόντος -σύμφωνα με ειδικούς η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα υπήρξε βάναυση- όσο και από την έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων με την τωρινή στάση της Γερμανίας να επιβάλει σκληρή λιτότητα στη χώρα.
«Μπορεί κάποιοι από εμάς να μην έχουμε πληρώσει τους φόρους μας, αλλά αυτό δεν συγκρίνεται με αυτά που έκαναν εκείνοι», δηλώνει ο Γιάννης Συγγελάκης, ο οποίος βρέθηκε με τη δημοσιογράφο της εφημερίδας Σούζαν Ντέιλι στο μνημείο στον Αμιρά της Κρήτης για τη σφαγή του 1943 από τους Γερμανούς.

ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ...

Κάθε ἄνθρωπος ἔχει τρεῖς φίλους…
ἕνας τὸν ἐγκαταλείπει κατὰ τὴν ὥραν τοῦ θανάτου, ἄλλος κατὰ τὸν ἐνταφιασμὸν καὶ τρίτος τὸν συνοδεύει πέραν τοῦ τάφου.
Ὁ πρῶτος εἶναι τὰ ὑλικὰ ἀγαθά, ὁ δεύτερος oἱ φίλοι του καὶ ὁ τρίτος τὰ καλὰ ἔργα.

"Τέσσερις πρωθυπουργοί σας έδωσαν υποσχέσεις για τη Θράκη" λέει ο Μπαγίς - Ποιες ήταν

Για υποσχέσεις τεσσάρων Ελλήνων πρωθυπουργών ώστε να “ικανοποιηθούν αιτήματα των μουσουλμάνων πολιτών στην Ελλάδα”, μίλησε τούρκος υπουργός Ε.Μπαγίς, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα. Αναφερόμενος στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είπε ότι “ήμουν μάρτυρας των υποσχέσεων για ανοίγματα προς τους μουσουλμάνους πολίτες στην Ελλάδα, που δόθηκαν στον πρωθυπουργό μας. Και αυτό δεν έγινε μια φορά αλλά τέσσερις. 

Το σκοτεινό παιχνίδι της Σαουδικής Αραβίας στη Συρία

O ρόλος του οίκου των Σαούντ στην αιματοχυσία στη Συρία
Όταν τον Ιούλιο του 2012 ο βασιλιάς Αμπντάλα, της Σαουδικής Αραβίας, διόρισε τον πρίγκιπα Μπαντάρ ως επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, ένα ρίγος πρέπει να διαπέρασε τη σπονδυλική στήλη των διευθυντών μυστικών υπηρεσιών ολόκληρου του πλανήτη.

Times: Η Ελλάδα θυμίζει τη… Βαϊμάρη πριν από την επικράτηση του Χίτλερ...!!!

Άρθρο με το οποίο συγκρίνει την κατάσταση στην Ελλάδα με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης πριν από την επικράτηση του Χίτλερ δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Times.
Ο συντάκτης Μπεν Μακιντάιρ γράφει ότι με τις προειδοποιητικές δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιβεβαιώσει τον παραλληλισμό, σημειώνοντας ότι η κοινωνική συνοχή απειλείται από την αυξανόμενη ανεργία «όπως την εποχή του τέλους της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στη Γερμανία».