“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Στον μεγαλομάρτυρα και θαυματουργό και μυροβλύτη Δημήτριο (Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς)

Είναι εγκώμιο με λαμπρό ύφος και ουσιαστικό περιεχόμενο. Προσφέρει στην αρχή μία έκθεση σχετικά με την παιδεία και την αρετή τού Δημητρίου, για τη διδασκαλική του προσφορά προς τους νέους στον τόπο τής Καταφυγής και για το μαρτύριό του.
Δίνει όμως και αλληγορική ερμηνεία στα επεισόδια, κάθε φορά που προσφέρονται. Έτσι το μαρτυρικό σώμα είναι η κρήνη του Θεού η γεμάτη μύρα και ο κήπος των αρετών και των χαρίτων, ενώ τα στόματα των τυράννων είναι οι πύλες τού Αδη. Είναι ολοφάνερο ότι το λείψανο του αγίου Δημητρίου βρισκόταν ακόμη στον ναό του, γιατί λέγεται εδώ, ότι το σώμα του «ανίησι μύρα», αναδίδει τώρα μύρα.

Ο Εγωισμός και η Ταπείνωση

Προσέχετε τον εαυτό σας. Η πρόοδος στην πνευματική ζωή διακρίνεται με την ολοένα και περισσότερη συναίσθησι της μηδαμινότητός μας.
Ενώ όσο αυξάνει η εκτίμησις του εαυτού μας σε κάτι, τόσο βαδίζουμε στην καταστροφή. Ο εχθρός θα το εκμεταλλευθή αυτό. 
Θα πλησιάση και θα επιχειρήση να πετάξη κανένα πετραδάκι στον δρόμο μας για να σκοντάψουμε. Μια ψυχή που δίνει στον εαυτό της αξία, μοιάζει με τον κόρακα του Αισώπου που ακούγοντας τις κολακείες της αλεπούς για την «ωραία» του φωνή, άνοιξε το στόμα και του έπεσε το τυρί…».

ΣΕΙΣΜΟΣ 7,6 ΡΙΧΤΕΡ ΘΑ ΣΩΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ… ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλος σεισμός 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ πρόκειται να πλήξει την Κωνσταντινούπολη στο προσεχές χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον γνωστό διεθνώς Γάλλο καθηγητή σεισμολογίας, Prof Le Pichon, που κάνει έρευνες αυτές τα μέρες σε συνεργασία με το τουρκικό σεισμολογικό κέντρο του Marmara. Αλλά τι πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Γάλλος σεισμολόγος δήλωσε πως μόνο η Αγία Σοφία θα αντέξει σε μια τόσο μεγάλη σεισμική δόνηση.

Τι εστί βερίκοκο κ. Ερντογάν μετά το ταξίδι του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην ΕΛΛΑΔΑ;

Από το kapistrinews.blogspot.gr , η φώτο είναι ενδεικτική των επερχομένων.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τι σηματοδότησε  το πρώτο ταξίδι του κ. Ομπάμα στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΗ και τι σηματοδοτεί το τελευταίο του  στην ΕΛΛΑΔΑ; Ας πούμε  ότι και αυτό είναι σύμπτωση…
Το πρώτο ταξίδι του κ Μπαράκ Ομπάμα μετά την εκλογή του στον προεδρικό Θώκο των ΗΠΑ ήταν  στην Τουρκία- από τα τελευταία του προγραμματίζεται να είναι  στην ΕΛΛΑΔΑ…  και τώρα τι εστί βερίκοκο ;

"Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ…" ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ…;

Από τις «αδελφές Ιστορικές Εκκλησίες» – Ο άλλος «πνεύμονας μας»

Γάμοι ομοφυλοφίλων. Σε λίγο και στη δική μας γειτονιά! Από τους οικουμενιστές ποιμένες μας

Άγιον Όρος

Η Δάφνη – η «Πύλη του Όρους» – δίνει στον επισκέπτη της μοναστικής πολιτείας το πρώτο ξάφνιασμα. Τα δέκα σπίτια της – μια εκκλησούλα, το τελωνείο, ο αστυνομικός σταθμός, το πανδοχείο, το ακτοπλοϊκό γραφείο, τα δύο μπακάλικα – αποτελούν το οικοδομικό της συγκρότημα, και οι λίγοι τελωνειακοί υπάλληλοι, τα όργανα της τάξης, ο ξενοδόχος, οι μπακάληδες, ο αγωγιάτης και μερικοί εργάτες, ψαράδες και αχθοφόροι μαζί, τον πληθυσμό της.