“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πιέζει ο Ερντογάν το Ισραήλ για συμφωνία πριν την ιστορική ψήφιση αναγνώρισης της Αρμενικης γενοκτονίας από τις ΗΠΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη σχετιζόμενη άμεσα με τα ελληνικά συμφέροντα για τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου, ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, έχει ετοιμάσει συμφωνία με το Ισραήλ για να προωθηθεί η κατασκευή ενός ενεργειακού αγωγού που θα μεταφέρει το ισραηλινό αλλά και το κυπριακό φυσικό αέριο από την ΑΟΖ του Ισραήλ και της Κύπρου στην Τουρκία, κάνει η τουρκική εφημερίδα, Aydınlık, (κυριακάτικο φύλο).

Πανικός στην Ευρώπη από τον κινέζικο χορό του Πούτιν!

Μιχάλης Ψύλος
“Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη. Η ρωσο- κινεζική συμμαχία σε βάρος της Ευρώπης”. Ο πανικός έκδηλος στις ιστοσελίδες των διεθνών πρακτορείων Μπλούμπεργκ και του Ρόιτερς. “Η κρίση της Κριμαίας σπρώχνει τη Ρωσία να στρέψει το ενεργειακό της ενδιαφέρον προς την Κίνα και την Ασία” γράφει το Μπλούμπεργκ . ¨Ο Πούτιν κοιτάζει προς την Ασία καθώς η Δύση προσπαθεί να απομονώσει τη Ρωσία” σημειώνει το Ρόιτερς. 

Η κουβέρτα του παππού…

Μια συγκινητική ιστορία, που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τις σχέσεις σας με τους γονείς σας.
Όταν τα γεράματα χτυπάνε την πόρτα… οι άνθρωποι γίνονται βάρος στους νεότερους, έτσι τουλάχιστον πιστεύουν… Και έτσι το βλέπουν κάποιοι. Ξεχνάνε, όμως, ότι τα γεράματα δεν είναι αρρώστια, κάποια στιγμή όλοι θα φτάσουν εκεί...

Τουρκία, ένα κράτος προβοκάτορας

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Το πολιτικό συμπέρασμα από τον φαινομενικά εκλογικό θρίαμβο του Πρωθυπουργού Ερτογάν στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής είναι ότι από τώρα μέχρι και τις Προεδρικές εκλογές του 2014, η Τουρκία θα λειτουργεί σε συνθήκες ακραίας εσωτερικής πόλωσης και υψηλής πολιτικής ρευστότητας.

Έντυπες μνήμες από τη Σμύρνη

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός επιστήμων
Είχα την ευκαιρία προ ολίγων ημερών να επισκεφθώ την έκθεση εφημερίδων και περιοδικών με τίτλο «Ο ελληνικός Τύπος της Σμύρνης, 1831-1922», η οποία φιλοξενήθηκε στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Αθηνών. Την έκθεση διοργάνωσε η δραστήρια Ενωση Σμυρναίων με τον ακούραστο πρόεδρό της, στρατηγό ε.α. Ευάγγελο Τσίρκα και τον λόγιο γενικό γραμματέα της Νίκο Βικέτο. Την υποστήριξε η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος.
Η Ενωση Σμυρναίων οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή για δύο λόγους. Πρώτον, για να αναδείξει την ιστορική εφημερίδα «Μικρασιατική Ηχώ», η οποία εξακολουθεί να εκδίδεται.