“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ φέρνουν τις ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«- παππού χάνεται η πατρίδα μας» ... 
«έκανα τον Σταυρό μου και πήγα να φύγω. Ο παππούς κάθισε μπροστά μου και με εμπόδισε να απομακρυνθώ λέγοντας μου αυστηρά.»

«- Ποία Πατρίδα ρε χάνεται; 

Ευχή εις τον Άγιον Παρθένιον Επίσκοπον Λαμψάκου

Θεοφόρε Ἱεράρχα τοῦ Χριστοῦ, Ἅγιε Παρθένιε, ὁ τῆς Λαμψάκου πανθαύμαστος ποιμήν καί πάσης τῆς Ἐκκλησίας λύχνος φαεινότατος˙ ὁ Ἀποστολικοῖς χαρίσμασι θαυμαστωθείς, καί πλείστους εὐεργετήσας διά τῆς ἐν σοί τοῦ Παρακλήτου χάριτος καί δυνάμεως˙ὁ νοσοῦντας θεραπεύσας, καί παραλύτους συσφίγξας, καί πάντων τῶν αἰτούντων τάς αἰτήσεις πληρώσας, πρόσδεξαι δεόμεθα, συμπαθέστατε Πάτερ, τήν παροῦσαν ἡμῶν δέησιν, καί πλήρωσον χαρᾶς καί εὐφροσύνης τάς καρδίας ἡμῶν. Ἴασαι τόν πάσχοντα δοῦλον σου (δείνα) τόν προσελθόντα μετά πίστεως τῆ χάριτί σου.
Κατάργησον καί ἀνενέργητον ποίησον τῆς ἀντικειμένης τοῦ σκότους δυνάμεως τήν κατ’ αὐτοῦ ὀλέθριον ἐνέργειαν.

† Όσιος Λουκάς ο εν Στειρίω (7 Φεβρ.)

Τα πρώτα χρόνια
Ο Όσιος Λουκάς καταγόταν από την νήσο Αίγινα που βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο. Οι πρόγονοι του όμως, κουράστηκαν από τις συνεχείς εφόδους των Αγαρηνών στο νησί και με φόβο για την ζωή τους, το εγκατέλειψαν. Οι πρόγονοι του Οσίου, πήγαν στη Φωκίδα και εγκαταστάθηκαν σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό, κοντά στην Ιτέα, όπου και γεννήθηκε ο πατέρας του, Στέφανος.

† Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου (7 Φεβρ.)

Άφηκε τον χουν Παρθένιος Λαμψάκῳ,
Λαμπτηρα πυρσεύοντα φως αυτού μέγα.
Παρθένιος κατέδαρθε, λαχὼν μακρὸν εβδόμη ύπνον.
Βιογραφία
Ο όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη. Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος αλίευσε τους αποστόλους, που ήσαν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία. Κα όταν έριχνε τα δίχτυα του στην Απολλωνιάδα λίμνη και τα ανέσυρε γεμάτα ψάρια, αισθανόταν ότι εργαζόταν σε ένα από τα πλοιάρια του Αποστόλου Πέτρου ή του Ιωάννου.

Όλος ο αγώνας μας γίνεται για ένα…γράμμα, το "ρο"

Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου
Κάπου στο Άγιον Όρος, ένας ασκητής φορούσε ένα χιλιομπαλωμένο, σχεδόν κουρελιασμένο ζωστικό και στην διάρκεια της ολιγόλεπτης συζήτησης με την συντροφιά κάποιων νέων ανθρώπων πήρε ένα θραύσμα από κεραμίδι που βρισκόταν πεταμένο στο χώμα κι έγραψε πάνω σε μια πέτρα την λέξη “άγριος”. 

Κατόπιν έσβησε το “ρ” κι απόμεινε το “άγιος”. «Όλος ο αγώνας μας», είπε, «όσων ερχόμαστε στο Άγιον Όρος είναι να διώξουμε αυτό το ρο μεταμορφώνοντας βαθμιαία τον άγριο κοσμικό εαυτό μας σε Άγιο»!
pemptousia.gr
proslalia.blogspot.gr

Μετά την επίσκεψη στον Πάπα τελειώνει ο έρωτας Ερντογάν - Πούτιν και έρχεται Ρωσική φωτιά στο ΑΙΓΑΙΟ και την Τουρκία;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Θα τα δούμε όλα και θα φρίξουμε. Οι γεωπολιτικές αντιπαροχές στο ΑΙΓΑΙΟ και στα Βαλκάνια στην ημερησία διάταξη.
Πριν την επίσκεψη του Σουλτάνου στο Βατικανό προετοιμάστηκε το έδαφος δηλ. ζεστάθηκε.

Σκληρή απάντηση Μ.Θεοδωράκη σε ΣΥΡΙΖΑ για Μακεδονία: «Πού να φανταστείτε ότι ένας αριστερός μπορεί να είναι πατριώτης;»

Θ.Π.: Ο Θεός επιτρέπει και ζούμε ξανά τέτοιες καταστάσεις βγαλμένες μέσα από τη ιστορία, η οποία όμως δεν παραδειγμάτισε κανέναν. Μιμούμαστε σήμερα τη “Δημοκρατία της Βαϊμάρης” και τις απειλές των δύο "άκρων" που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα σημερινά και σύγχρονα «τάγματα εφόδου». Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή…..  ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. …. Βοήθα Παναγιά !!!

Μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση έδωσε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, ηγέτης του συλλαλητηρίου του Κυριακής για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας για τις βρώμικες επιθέσεις που υπέστη από υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς να δεχτούν αυτοί ότι ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) ήμασταν υπερπατριώτες», σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος απ' όλες τις κυβερνήσεις.