“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΓΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ»
Ο Τράγκας έριξε το γάντι στην Χρυσή Αυγή και στον Νίκο Μιχαλολιάκο, πριν από λίγα λεπτά στην εκπομπή του. «Εάν η Χρυσή Αυγή θέλει να αποσείσει από πάνω της την στάμπα του νεοναζισμού, αντί οι Χρυσαυγίτες να αναποδογυρίζουν τους πάγκους στα πανηγύρια, να πάνε να κάψουν την σβάστιγκα έξω από την Γερμανική πρεσβεία. Να δείξουν την αντίστασή τους απέναντι στην Μέρκελ και την Γερμανία, καίγοντας παλαιές και νέες γερμανικές σημαίες έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας»! makeleio

Τελικά βρέθηκε ποιός έχει την θωρακισμένη BMW των 750.000 ευρώ

Το υπερπολυτελέστατο αυτοκίνητο που αποτελεί πρόκληση για τους έλληνες πολίτες που αγωνίζονται κατά της εξαθλίωσης χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από μια ερώτηση δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα είναι ποιος αποφάσισε να αγορασθεί θωρακισμένη BMW από το ελληνικό δημόσιο, η αξία της οποίας έφτασε τα 750.000 ευρώ! Το άλλο είναι αν αυτό το υπερπολυτελές αυτοκίνητο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα! Και τελικά χρησιμοποιείται και μάλιστα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.  Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι την ώρα που ο τότε πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου μιλούσε για περιστολή των δαπανών από δημόσιους λειτουργούς και για αυτοκίνητα οικολογικά, όλα αυτά αποδεικνυόταν ότι ήταν λόγια και μόνο λόγια!

ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ;;;

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Μια τιτανομαχία συμφερόντων βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Ανάμεσα σε συμπληγάδες  βρίσκεται η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.  Η ιστοσελίδα του ΒΗΜΑτος κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, στην ουσία τραβάει το χαλί της κυβέρνησης Σαμαρά παρουσιάζοντας με τον τίτλο “οι αναλυτές της  Αlpha Bank ξετινάζουν την Τρόικα" το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της συγκεκριμένης τράπεζας από την οποία-όπως γράφτηκε χωρίς να διαψευσθεί-ο κ. Σταύρος Ψυχάρης έλαβε δάνειο 25 εκατ.Ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η άρνηση της Εθνικής σε ανάλογο αίτημα του ΔΟΛ. Η έκθεση της Alpha Bank  αναφέρει ότι το 2013 θα ξεκινήσει με πρόσθετους πόρους ύψους € 6,0 δισ έναντι των εκτιμήσεων της Τρόικα τον Φεβρουάριο του 2012! Άντε μετά να ψηφίσουν τα μέτρα οι Έλληνες βουλευτές κάτω από ένα εκρηκτικό κλίμα και με την κυβέρνηση να έχει χάσει σχεδόν τον έλεγχο όπως δείχνει η ιστορία με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και τον Δένδια ο οποίος αναγκάζεται να απολογηθεί στο Twitter!

Αποδοκίμασαν τον Τόμσεν οι ένστολοι

Αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους ένστολους δέχτηκε ο Πολ Τόμσεν την ώρα που μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της τρόικας κατέβαιναν από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης, του φώναξε: «Εκτός από νούμερα υπάρχουν και οι άνθρωποι. Είμαστε άνθρωποι, μας εξαθλιώσατε». Οι ένστολοι ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών όπου μία αντιπροσωπεία τους είχε ανέβει στο υπουργείο για να συναντηθεί με κάποιον από τους συνεργάτες του κ. Στουρνάρα.

Γέροντας Παΐσιος: "Θα παρουσιαστεί ένας ψεύτικος Μεσσίας"!

Σύγχυση θα δημιουργήσει στον κόσμο, παρουσία ενός ανθρώπου, που οι Σιωνιστές θα τον παρουσιάσουν σαν Μεσσία. Εφτασε άραγε αυτή η στιγμή, που είχε προφητεύσει ο Γέροντας Παϊσιος; «Οικουμενισμός, και κοινή αγορά, ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων. Οι Σιωνιστές ετοιμάζουν κάποιον για Μεσσία. Γι’ αυτούς ο Μεσσίας είναι βασιλιάς, δηλαδή θα κυβερνήσει εδώ στην γη. Οι Ιεχωβάδες και αυτοί αποβλέπουν σε έναν βασιλιά επίγειο. Θα παρουσιάσουν οι Σιωνιστές έναν, και οι Ιεχωβάδες θα τον δεχθούν. Θα πουν «αυτός είναι». Θα γίνει μεγάλη σύγχυση. Μέσα στην σύγχυση αυτή όλοι θα ζητούν έναν Μεσσία, για να τους σώσει.

Επικίνδυνα πολεμικά «παιχνίδια» των Τούρκων στο Αιγαίο - Σε αυξημένη επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Σε ένα επικίνδυνο πολεμικό «παιχνίδι» στο Αιγαίο προχωρούν συντονισμένα οι Τούρκοι, χαρακτηρίζοντας παράνομες τις ασκήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που θα διαρκέσουν από τις 17 Σεπτέμβρη ως τις 31 Οκτώβρη. «Όλα παίζονται» την Δευτέρα, που θα ξεκινήσει η άσκηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο καθώς ήδη με ΝΟΤΑΜ που έχει εκδώσει η Άγκυρα κηρύσσει παράνομες οποιεσδήποτε ασκήσεις του ελληνικού ναυτικού και της αεροπορίας σε νησιά και θαλάσσιες περιοχές του κεντρικού και βόρειου αιγαίου. Από την Κυριακή το βράδυ οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής γιατί δεν αποκλείεται καθόλου εσκεμμένη ή από ένα δήθεν «ατύχημα» (τύπου Ηλιάκη) οι Τούρκοι να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» μικρής κλίμακας στο Αιγαίο.

Π. Γεώργιος Μεταλληνός: Το Έθνος σώζεται μέσα στην Εκκλησία-Ορθοδοξία

Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Μεταλληνοῦ   Ὁμοτίμου Καθηγητοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν
Η θρησκευτική και εθνική ενότητα των Ελλήνων εξασφαλίζεται με την αδιατάρακτη εκκλησιαστική συνέχεια, κυρίως σε μη ομαλές ιστορικές περιόδους του Γένους (δουλεία).  Το λεγόμενο, ότι η εκκλησιαστική κοινωνία λειτουργεί ιστορικά ως «κιβωτός» του Έθνους συνιστά ιστορική πραγματικότητα, μη επιδεχομένη αμφισβήτηση. Το Έθνος σώζεται μέσα στην Εκκλησία-Ορθοδοξία και γι’ αυτό οι όροι «τουρκεύω» και «φραγκεύω» στις περιπτώσεις αλλαξοπιστίας δεν σημαίνουν μόνον αλλαγή θρησκευτικού, αλλά και εθνικού φρονήματος, δηλαδή αφελληνισμό.  Αυτό όμως δείχνει τη συνείδηση ταυτίσεως εθνικού και εκκλησιαστικού φρονήματος, η απώλεια δε του δευτέρου, ως θεμελιώδους ψυχογραφικού στοιχείου, επιφέρει και την απώλεια του πρώτου. Και αυτό ισχύει σε κάθε εποχή. Ενημέρωση από  orthodox-voice.blogspot.gr (anavaseis)

Οι άνθρωποι των σκουπιδιών !!!

Ελλάδα 2012… 
Κάποιοι θα απορείτε με τις εικόνες που βλέπετε, πλέον καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας και όχι μόνο… Εικόνες ντροπής… Μέχρι πριν από λίγο καιρό η εικόνα της φτώχειας περιοριζόταν στους άστεγους και τους άπορους μετανάστες που κοιμόνταν στα παγκάκια και έτρωγαν στα συσσίτια των δήμων. Σήμερα, το φαινόμενο έχει επεκταθεί επικίνδυνα… Και πίσω από τις κλειστές πόρτες διαμερισμάτων που ανήκουν σε «ανθρώπους της διπλανής πόρτας» «παίζονται» πραγματικές τραγωδίες… Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας, ψάχνουν -σε μία χώρα που μόλις οκτώ χρόνια πριν(!) διοργάνωσε άψογα Ολυμπιακούς Αγώνες- στα σκουπίδια για φαγητό. Πικρή πραγματικά διαπίστωση; Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι άστεγοι… Είναι άνθρωποι που ζουν κάτω από άθλιες οικονομικές συνθήκες… Τα συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα παζάρια, οι έρανοι και η κοινωνική ευαισθησία και συνοχή που υπάρχει -κυρίως- στις μικρές κοινωνίες δεν κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που αναζητούν στους κάδους απορριμμάτων φαγητό…

Μπακογιάννη: άρση ασυλίας για το 1 εκατ. δολάρια του συζύγου της

Την ζήτησε η ίδια για «να μην μείνει καμία σκιά», όπως δηλώνει
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, κάτι που ζήτησε και η ίδια, θα εισηγηθεί η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση που είχε ανακύψει από την μη δήλωση ποσού ύψους 1 εκατ. δολαρίων του συζύγου της, κ. Ισ. Κούβελου, στο «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν από κοινού.  Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δ. Παπαδημούλη, αν και την ζήτησε κι εκείνος, αναφορικά με την δικαστική διένεξη που έχει με την Τζούλια Αλεξανδράτου μετά από μήνυση της τελευταίας για δηλώσεις του όπου την κατηγορούσε ότι φοροδιαφεύγει.

Προς ανατροπή: Στη ρωσική Gazprom το 30% του ισραηλινού Λεβιάθαν;

Μια διαφαινόμενη ενεργειακή συμφωνία που επηρεάζει την Κύπρο και την Ελλάδα, ανατρέπει όλα τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ενώ οι επιπτώσεις θα είναι ηχηρές σε όλο τον κόσμο… Το «defence-point.gr» είχε εντοπίσει τη δυνητική εξέλιξη σε δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «The Moscow Times» στις 21 Αυγούστου, το οποίο αναφερόταν στο ενδεχόμενο, χωρίς η εταιρία να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει. Ωστόσο, καθότι οι καιροί είναι πονηροί στην περιοχή, είχε αποφύγει απόπειρες εντυπωσιασμού και τη συνήθη στην Ελλάδα σπέκουλα, αναμένοντας περισσότερα στοιχεία να έρθουν στην επιφάνεια. Και φαίνεται ότι ήρθαν…Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και σχετικές πληροφορίες, οι Ισραηλινοί έχουν αποδεχθεί προσφορά της ρωσικής Gazprom να αποκτήσει το 30% του ισραηλινού κοιτάσματος Λεβιάθαν των 17 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου, με τους Ρώσους να καθίστανται προνομιακοί σύμμαχοι και εταίροι σε πεδία που υπερβαίνουν δυνητικά κατά πολύ το απλό ενεργειακό.

Οι γερμανικές αποζημιώσεις πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο

Με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα ασχολείται σήμερα η ιστοσελίδα της βρετανικής Daily Mail. Το άρθρο μάλιστα φιλοξενείται στην κεντρική της σελίδα… Το δημοσίευμα κάνει λόγο για το αίτημα της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις, ένα ζήτημα το οποίο φαίνεται να ανακινεί και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα διαμηνύει ότι η εν λόγω εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας «εξακολουθεί να υφίσταται» και ως εκ τούτου η χώρα μας «διατηρεί το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξή της».

Στη σκιά του Κολοκοτρώνη, οι στρατιωτικοί μετρούν δυνάμεις κι αντοχές

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Υπό το βλέμμα του Γέρου του Μοριά οι στρατιωτικοί συγκεντρώνονται το απόγευμα στη πλατεία Κολοκοτρώνη κάνοντας πραγματικότητα το αδιανόητο. Διαδήλωση στρατιωτικών. Η επιλογή του τόπου συγκέντρωσης δεν είναι τυχαία. Και βέβαια οι συζητήσεις για το αν είναι σωστό ή όχι να γίνει η συγκέντρωση καλά κρατούν. Πολλοί που είναι αντίθετοι με την συγκέντρωση θα πουν ότι ο Κολοκοτρώνης μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται ντροπή πάνω στο άλογό του και πως με το χέρι του θα δείχνει την “έξοδο” από τους στρατιωτικούς που θα τολμήσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους να γίνουν διαδηλωτές. Από την άλλη όσοι πλέον έχουν πειστεί ότι το “στρατιωτικό σιωπητήριο” πρέπει να τελειώσει και η φωνή των στρατιωτικών πρέπει να ακουστεί πριν πνιγεί τελείως από το βρόγχο της απόγνωσης , θα πουν ότι ο Γέρος θα πρέπει να είναι περήφανος για την τόλμη των στρατιωτικών και με το χέρι του τους δείχνει ότι πρέπει να προχωρούν πάντα μπροστά, όπως και η ζωή που όσο δύσκολη κι αν είναι εξελίσσεται.