“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Πάλι με χρόνια και καιρούς...

Όλοι στην Πόλη έστρεψαν το βλέμμα τους στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς και ανατρίχιασαν.Τα παράξενα φώτα προάγγελος της απωλείας μας. «Η Χάρις φεύγει από την Βασιλεύουσα…» Είπαν οι Γέροντες  όταν είδαν τα παράξενα φώτα να απομακρύνονται από τον τρούλλο της Μεγάλης Εκκλησίας και να υψώνονται στον ουρανό.

Ενοχλημένοι οι Αγιορείτες από τον Γιάννη Μπουτάρη

Του Γιώργου Θεοχάρη
Τη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν οι Αγιορείτες πατέρες όταν αντίκρυσαν στις Καρυές και στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της ''Αγιορειτικής Εστίας'' κ. Γιάννη Μπουτάρη. Μάλιστα οι μοναχοί της διοίκησεως του Αγίου Όρους μετά το τέλος της τελετής της  εγκαθίδρυσης της νέας επιστασίας αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν μαζί του. 

Σοκ στην Τουρκία : 5 νεκροί, 5.000 τραυματίες

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 
Σοκ διεθνώς προκαλεί ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων στην Τουρκία από την αλόγιστη χρήση βίας από την Αστυνομία κατά των διαδηλωτών. Η εφημερίδα Cumhuriyet και με τον τίτλο «Σαν να πρόκειται για κατάσταση μετά από πόλεμο»,παρουσιάζει την Έκθεση της Ιατρικής Ένωσης Τουρκίας η νοποία, όπως γράφει "προκάλεσε φόβο" , διότι προέκυψε πως εντός 16 ημερών, έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα - ένα ακόμη είναι κλινικά νεκρό - και τραυματίστηκαν 5.000 άτομα, εκ των οποίων τα 63 σοβαρά. Επίσης 12 άτομα έχασαν την όρασή τους από τα δακρυγόνα, ενώ σε 35 άτομα διαπιστώθηκαν κάταγμα κρανίου και τραύματα στο κεφάλι και νοσηλεύονται σε Μονάδες εντατικής θεραπείας!.

Μέρκελ: ''Ξεσπιτωθείτε για να βρείτε δουλειά''

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Άλλη μία προκλητική δήλωση από την frau Μέρκελ, που όπως φαίνεται ζητά φθηνά εργατικά χέρια και προτρέπει τους άνεργους νέους να μεταναστεύσουν για να ''σωθούν'' από την ανεργία.  Μιλώντας στο BBC, η Μέρκελ επεσήμανε πως όταν η ανεργία «χτύπησε» την Ανατολική Γερμανία «πολλοί νέοι βρήκαν δουλειά μόνο χάρη στην απόφασή τους να φύγουν για το νότο». Και όπως υποστήριξε η Καγκελάριος, αυτό πρέπει να πράξουν και οι 3,6 εκ. που υπολογίζεται πως είναι οι άνεργοι νέοι στην Ευρωζώνη. Πρόσθεσε ακόμη πως όσοι δεν έχουν δουλειά θα έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερη «κινητικότητα».

Ὁ κόσμος γύρω μας χάνεται καὶ ἐμεῖς πᾶμε γιά… πουρνάρια

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Εἶναι τὸ λιγότερο τραγικὸ γιὰ ὅσους ἀκόμα ἔχουν τὴν δυνατότητα νὰ παρακολουθοῦν τὶς ραγδαῖες ἐξελίξεις στὴν εὐρύτερη περιοχή μας νὰ διαπιστώνουν ὅτι στὴν Ἑλλάδα τοῦ σήμερα «ἀφήνουμε τὸν γάμο καὶ πᾶμε γιὰ πουρνάρια», δηλαδὴ ἀσχολούμαστε μὲ κάποιο δέντρο ὅταν ὅλο τὸ δασὸς ἔχει πάρει φωτιά.

M.Xατζηδάκης: "Ο κόσμος θέλει την ΕΡΤ για να τη βρίζει"

ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ 1980
Στα μέσα της δεκαετίας του '80 ήδη παραδεχόταν ο μεγάλος συνθέτης, πως «θα μπορούσα να εισηγηθώ ακόμη και κλείσιμο, αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την E.P.T.». Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Μαρία Ρεζάν, η τελευταία είχε ρωτήσει τον Χατζηδάκι, που πρωταγωνίστησε στην ποιοτικότερη ίσως εκδοχή της ελληνικής ραδιοφωνίας όταν ανέλαβε το Τρίτο Πρόγραμμα: «Σκεφθήκατε, ποτέ, να εισηγηθείτε, να διαλυθεί η Ε.Ρ.Τ. και να αρχίσει από την αρχή;».

Πάνε για σκηνοθετημένη "πολιτειακή ανωμαλία";

Προτεραιότητα έναντι των Ελλήνων θα έχουν οι μετανάστες στην αγορά εργασίας!!! 
Οι μετανάστες που όχι μόνο προστατεύονται απο τα γνωστά σε όλους πλέον ανθελληνικά κυκλώματα, που δρούν στην Ελλάδα (κατηγορώντας όποιον εκφράζεται κατά την υπερσυγκέντρωσης μεταναστών στην χώρα για ρατσισμό) με απόφαση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, θα έχουν προτεραιότητα στην εύρεση εργασίας στις χώρες που ζητούν πολιτικό άσυλο, για να μη επιβαρύνεται ο δημόσιος προυπολογισμός τους! 

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ Η ΕΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Καταδίκη της κυβέρνησης Ερντογάν
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την ολομέλειά του, εξέτασε την κατάσταση στην Τουρκία και εξέδωσε ψήφισμα. Η έγκριση του ψηφίσματος από τους βουλευτές πραγματοποιήθηκε με απλή ψηφοφορία με την ανάταση των χεριών. Οι βουλευτές, σύμφωνα με το ψήφισμα, ανησυχούν βαθιά για την υπερβολική και δυσανάλογη χρήση βίας από την τουρκική αστυνομία για τη διάλυση της ειρηνικής και νόμιμης διαμαρτυρίας στο πάρκο Gezi στην Κωνσταντινούπολη. Το ψήφισμα προειδοποιεί για τη χρήση των σκληρών μέτρων κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων και καλεί τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λάβει μια συμβιβαστική στάση.

Η αρχή του τέλους!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΨΕΙΣ!
ΤΙΤΛΟΣ: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ
Ενώ ΗΠΑ και Ισραήλ τηρούσαν σιγή ιχθύος το τελευταίο χρονικό διάστημα στο θέμα της Συρίας, αφήνοντας τους αντικαθεστωτικούς έρμαια των μαχητών της Χεζμπολάχ, σήμερα γράφεται ότι ανακάλυψαν πως ο Άσαντ χρησιμοποιεί …χημικά και πρέπει να δημιουργήσουν ζώνες απαγόρευσης πτήσεων εντός της Συρίας. 

Νεκρός ο ένας από τους δύο Επισκόπους; Ομολογία - Σοκ ενός πρώην συγκρατούμενου τους.

Από Βρυξέλλες Πορφύρης Δημήτρης,Σταφυλά Πηνελόπη
Σήμερα στην αραβόφωνη εφημερίδα Σάρκ ελ Αούσσαντ (Η Μέση Ανατολή) αξιωματούχος του « Ελεύθερου Συριακού Στρατού » που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, προέβη σε αποκαλυπτικές δηλώσεις σχετικά με την απαγωγή των επισκόπων Χαλεπίου.

Η Πόλη μια παλιά Αγαπημένη...


Από Παναγιώτη Δήμου
Αναρτήθηκε από yiorgos.thalassis@gmail.com

ΑΙΣΧΟΣ !!! ΘΑ 'ΧΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΘΕ 23 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ !!!

Σφαγή: Θα γεμίσουν τον τόπο με νέα διόδια!
Απαράδεκτες είναι οι ληστρικές μεθοδεύσεις του υπουργείου Οικονομικών να γεμίσει με νέα διόδια, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη των Ελλήνων οι οποίοι δεν θα μπορούν πια να πάνε ούτε… στο χωριό τους, ενώ θα πληγεί σφοδρά – περαιτέρω – και ο εσωτερικός τουρισμός.

Ο «ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ» δημοσιογράφος της Liberation ξαναχτυπά!!!

Η Liberation για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ
«Ο πιο διεφθαρμένος και δυσλειτουργικός οργανισμός στην Ελλάδα»
 Σε άρθρο από το blog του δημοσιογράφου της εφημερίδας Liberation, Jean Quatremer, Coulisses de Bruxelles, για την υπόθεση της ΕΡΤ, υπό τον τίτλο «Ο πιο διεφθαρμένος και ο πιο δυσλειτουργικός οργανισμός στην Ελλάδα», παραπέμπουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σε άτυπη ενημέρωση.