“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Καμμένος θα ζητήσει εξηγήσεις για την μεταφορά λαθρομεταναστών στη Θήβα.(video)

Απίστευτες καταγγελίες του δημάρχου Θηβών κ.Σπύρου Νικολάου για μεταφορά λαθρομεταναστών με ΚΤΕΛ και σε βαγόνια ΟΣΕ από την Αθήνα στην Θήβα !! Για τα προβλήματα εμπόρων, αγροτών αλλά και αυτοδιοικητικών ενημερώθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που βρέθηκε στην Θήβα, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Βοιωτία. Πρώτα στην ατζέντα η οικονομική ασφυξία των δήμων, η αδυναμία επιβίωσης αγροτών και εμπόρων, αλλά και η λαθρομετανάστευση, ένα θέμα για το οποίο θα ζητήσει εξηγήσεις, αφού μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών που εκδιώχθηκαν από την Αθήνα στοιβάχτηκε σε αποθήκες σε διάφορα σημεία της Θήβας.

Ο πλανήτης φλέγεται, κάτι μεγάλο εκκολάπτεται

Δεν φτάνουν οι επιθέσεις των εξαγριωμένων μουσουλμάνων σε αμερικανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων", τώρα κλιμακώνεται και η ένταση στην Κίνα εναντίων της Ιαπωνίας με αφορμή το σύμπλεγμα των νησιών Senkaku κατά τους Ιάπωνες ή   Diaoyu κατά τους Κινέζους. Το σύμπλεγμα αυτό αποτελείται από...5 νησίδες και τρεις βράχους τα πέντε νησιά είναι, το Taishō-jima, το  Uotsuri-jima, το  Minamikojima, το Kitakojima και το  Kuba-jima και βρίσκεται 200 νμ από τις ακτές της Κίνας και της Ιαπωνίας και 120 νμ από τις ακτές της Ταιβάν. Στο σύμπλεγμα αυτών των νησιών πιθανολογείται πως υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αυτό αρκεί για να αποτελούν σήμερα σημείο τριβής μεταξύ Ιαπωνίας, Κίνας και Ταιβάν η δε Ιαπωνία ισχυρίζεται ότι της ανήκουν αφού από το 1895 αποτελούσαν μέρος της επικράτειας του ιαπωνικού κράτους, ενώ το 1972 οι ΗΠΑ επέστρεψαν την κυριότητα των νησιών στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Πρωτοφανής παράταξη δυνάμεων στον Κόλπο - 25 χώρες έχουν στείλει δυνάμεις

Μια πρωτοφανής αρμάδα αμερικανικών, βρετανικών αλλά και πολεμικών σκαφών από συνολκά 25 χώρες, έχει συγκεντρωθεί εντός του Κόλπου ή στην έξοδο των Στενών του Ορμούζ αναμένοντας την μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση μετά τον Β'Π.Π. στην περιοχή αφού στους δύο πολέμους του Κόλπου η αντιπαράθεση ητα σαφώς μικρότερης κλίμακας αφού το Ιράκ είχε το 20% του πληθυσμού που έχει το Ιράν σήμερα.  Πολεμικά σκάφη επιφανείας, αεροπλανοφόρα, ναρκαλιευτικά αλλά και υποβρύχια από 25 συνολικά χώρες, συγκλίνουν προς την πλέον «θερμή περιοχή» του πλανήτη τα στενά του Χορμούζ.

Οι Τούρκοι στήνουν και πολιτοφυλακή στην Θράκη!

Αυτά δεν είναι τάγματα ασφαλείας κύριε Δένδια; Ή μήπως η Θράκη έχει παραγραφεί από τα κυβερνητικά σας καθήκοντα;
Νόμος της φύσης, απαράβατος, ορίζει πως όταν δημιουργείται ένα κενό, τότε αυτό συμπληρώνεται αυτομάτως. Στην περίπτωση της Θράκης, η απομάκρυνση του κράτους οδηγεί στη σταδιακή αντικατάστασή του από το τουρκικό προξενείο, το οποίο δεν αφήνει τίποτε να "πέσει κάτω" και εκμεταλλεύεται ένα προς ένα όλα τα "δώρα" από την ελληνόφωνη κυβέρνηση των Αθηνών. Έτσι, μετά τα λουκέτα σε αστυνομικά τμήματα λόγω Μνημονίου, οι τουρκοπράκτορες αξιοποιούν το κενό και φτιάχνουν την δική τους αστυνομία (να σημειώσουμε πως ο "Καλλικράτης" -νόμος του Ελληνικού κράτους και δημιούργημ του υπουργείου Εσωτερικών επί υπουργίας Ραγκούση- δίνει το δικαίωμα ίδρυσης αστυνομίας στις τοπικές αυτοδιοικήσεις...)

Eορτή των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης

Γιορτάζουμε σήμερα 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης, ας πούμε λίγα λόγια Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Οι τρεις θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνί δέ μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τά τρία ταύτα, μείζων δέ τούτων η αγάπη.» ( Α' Κορινθίους. 13:13). Η Αγία Σοφία, τίμια και θεοσεβής γυναίκα, γρήγορα χήρεψε και με τις τρεις κόρες της ήλθε στη Ρώμη. Εκεί καταγγέλθηκαν ως φημισμένες χριστιανές. Τότε ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε ότι οι τέσσερις γυναίκες ήταν χριστιανές και διέταξε να τις συλλάβουν. Αφού απομόνωσαν τη μητέρα, άρχισαν να ανακρίνουν τις κόρες. Πρώτη παρουσιάστηκε στο βασιλιά η δωδεκάχρονη Πίστη. Με δελεαστικούς λόγους ο Ανδριανός προσπάθησε να πείσει την Πίστη να αρνηθεί το Χριστό και θα της χορηγούσε τα πάντα, για να ζήσει ευτυχισμένη ζωή, αλλά αντιμετώπισε το άκαμπτο φρόνημα της νεαρής.

Το "Τσεσμέ" ξεκίνησε παράνομη έρευνα στον Άγιο Ευστράτιο - Διάβημα από ΥΠΕΞ

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Τσεσμέ" βρίσκεται αυτή την στιγμή περί τα 16-18 μίλια νότια νοτιοανατολικά του Άγιου Ευστράτιου σε αποστολή αναζήτησης ενός θόλου ελικοπτέρου S-70 Sea Hawk, ο οποίο είχε αποκοπεί τον περασμένο Μάϊο κατά την διάρκεια ανθυποβρυχιακής άσκησης του τουρκικού Ναυτικού. Σε βοήθειά του σπεύδει και ένα ναρκαλιευτικό του τουκικού Στόλου. Η Άγκυρα έχει εκδώσει σχετική NAVTEX, η οποία όμως έχει απορριφθεί από ελληνικής πλευράς, καθώς τέτοιες ενέργειες χρειάζονται την άδεια και την έγκριση των ελληνικών αρχών κάτι που φυσικά δεν ζητηθηκε. Ακολούθησε διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο χαρακτηρίζει παράνομη την δραστηριότητα.

Πως η Τουρκία ζητά να...κατέβει η ελληνική σημαία από νησιά μας!

Η ερώτηση με την οποία Τούρκος βουλευτής κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό , ούτε είναι μια “γραφική” περίπτωση ενός ακραίου πολιτικού. Τα όσα υποστηρίζει ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Μπουλέντ Τεζτζάν είναι πολύ μελετημένα από τη τουρκική πλευρά. Η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φροντίζει να υπενθυμίζει ότι το θέμα των “γκρίζων ζωνών” παραμένει ανοιχτό από τη πλευρά της. Ποια νησιά ξεδιάντροπα αμφισβητεί ο Τούρκος βουλευτής; Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος και στο Κρητικό Πέλαγος στα νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι. Αυτά τα νησιά περιλαμβάνονται σε μία μελέτη την οποία παρουσιάζει αναλυτικά στο βιβλίο του “Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου”, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μηλάκας. Διαβάστε πως οι Τούρκοι έχουν “στήσει” ολόκληρη πλεκτάνη “επιχειρηματολογίας” για να πείσουν τη διεθνή κοινή γνώμη -όπου υπάρχουν πολλά πρόθυμα αυτιά- ότι σε νησιά του Αιγαίου έχουν…δικαιώματα. Και σ΄ αυτή τη πλεκτάνη περιλαμβάνετια και η μελέτη των Τουρκικών Πολεμικών Ακαδημιών.

Μάσκες και ταμπέλες !!!

Πόσο ψεύτικοι είμαστε... Φοράμε όλοι τη μάσκα μας, το προσωπείο μας κι έτσι κυκλοφορούμε στο δρόμο. Δείχνοντας ένα άλλο, ξένο πρόσωπο απ' αυτό που έχουμε. Άλλο προφίλ. Έτσι, είμαστε κλεισμένοι στον εαυτό μας, αποκλεισμένοι απ' τους άλλους και οι άλλοι από μας. Ο καθένας ακίνητος και δέσμιος των λανθασμένων επιλογών του στον δικό του προσωπικό πύργο της Βαβέλ. Ίσως να ταιριάζει εδώ το "δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους.  Όσο και να παίζουν με τα χρώματα είναι όλοι τους μαύροι" του Γιώργου Σεφέρη. Ίσως πάλι και όχι... Κλαιω μέσα μου κάποιες φορές, μα έξω δείχνω το προσωπείο του δυνατού. Νιώθω αμήχανα, μα φοράω αδέξια το πανωφόρι της αυτοπεποίθησης. Κι όπως λέει και μια καλή φίλη κανείς δε γεννήθηκε από ατσάλι φτιαγμένος! Η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Ας μάθουμε να είμαστε ειλικρινείς! Πρωτίστως με τον εαυτό μας.Πονάς; Κλάψε. Νιώθεις χαρά; Γέλα! Άνοιξε τα χέρια σου, κοίτα τον ουρανό και εκφράσου! Και προσευχήσου... Ό,τι και να πω για τη δύναμη της προσευχής είναι λίγο...

Έκτακτη Είδηση! Ο Σαμαράς καταργεί τα Σάββατα!!!

Σε αντίθεση με την εικόνα που μας έχει συνηθίσει να τον βλέπουμε, ο πρωθυπουργός έκανε μια εμφάνιση στο Μέγαρο Μαξίμου, που αν δεν τον γνώριζε κανείς, σίγουρα δεν θα τον περνούσε για πρωθυπουργό  της χώρας. Αξύριστος και με πόλο μπλουζάκι ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου:
Δημοσιογράφος: κύριε Πρόεδρε, Σάββατο μεσημέρι στο γραφείο σας;
Αντώνης Σαμαράς: Δεν υπάρχουν Σάββατα. Υπάρχει πολλή δουλειά και λίγος χρόνος. Και θα τα καταφέρουμε.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχουν Σάββατα. Είναι προφανές πως -μετά τους μισθούς και τις συντάξεις- άρχισαν οι περικοπές και στις ημέρες. (Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά – δηλαδή το κείμενο που διαβάσατε πιο πάνω- υπάρχει αυτούσια στο site του πρωθυπουργού. Το σχέδιο αποβλάκωσης των πολιτών συνεχίζεται.)
Δείτε και το Βίντεο

Βεροίας: ''Συνωστισμένα είναι τα μυαλά όσων μιλούν για συνωστισμό στη Σμύρνη''

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε στον ιερό ναό αγίου Δημητρίου Τριλόφου και στη συνέχεια μετέβη στον μητροπολιτικό ιερό ναό αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας όπου και τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση των θυμάτων και των πεσόντων κατά την μικρασιατική καταστροφή, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 90 χρόνων από αυτήν. Κατά την επιμνημόσυνο δέηση παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου Μικρασιατών Βεροίας και άλλων προσφυγικών σωματείων. 

Νέα απίστευτη τουρκική πρόκληση -Τούρκος βουλευτής μιλά για «κατοχή» σε νησιά του Αιγαίου!

Του Γιώργου Αδαλή
Την ώρα που εξετάζουμε μια περίπτωση σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου, όπου ένας Ελληνικός σύλλογος φέρεται να αποκάλεσε ως «διαφωτιστή» τον Κεμάλ Αττατούρκ, έσκασε άλλη μια «βόμβα» από την πλευρά της Τουρκίας! Συγκεκριμένα ένας τούρκος βουλευτής με ερώτησή του στο κοινοβούλιο των Τούρκων, κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και στο Κρητικό Πέλαγος !!! Η προκλητική όσο κι ανιστόρητη αυτή ερώτηση κατατέθηκε στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ζητώντας να απαντηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, από τον βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μπουλέντ Τεζτζάν. Το Ρ.Λ. Κόμμα αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία και δεν είναι ένα μικρό κόμμα! Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΝΚΑ ο τούρκος βουλευτής αναφέρει πως «προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έχει υψωθεί η ελληνική σημαία» σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος και στο Κρητικό Πέλαγος στα νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι.

Η Τίνα η "Παριζιάνα" με 8.500 ευρώ το μήνα

Ως η πιο ευτυχισμένη Ελληνίδα πρέπει να αισθάνεται η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία τώρα είναι εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Σύμφωνα με το...Πρώτο Θέμα, η κ. Μπιρμπίλη αμείβεται με 7.500 ευρώ το μήνα συν 1000 ευρώ που λαμβάνει για το επίδομα τέκνου, καθότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού. Τα... καλά δεν σταματούν εδώ για την κ. Μπιρμπίλη. Για τη διαμονή της στην πρεσβευτική κατοικία και σε διαμέρισμα 300τ.μ. σε μια από τις καλύτερες συνοικίες στο Παρίσι, "απαιτούνται" 8.000 ευρώ το μήνα από τα χρήματα του φορολογούμενου, ή αλλιώς 100.000 ευρώ το χρόνο. Εξοδα χρειάστηκε να γίνουν και για την οικοσκευή της κ. Μπιρμπίλη, κάτι που κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 4.428 ευρώ. tro-ma-ktiko

Τουρκία: στην παγίδα του νεοοθωμανισμού !!!

ΤΟΥ ΧΆΡΗ ΑΛΕΞΆΝΔΡΟΥ
«Αν ο Νταβούτογλου δεν φύγει ή δεν μαζέψει τα μυαλά του, θα φέρει μεγάλα ντέρτια στην Τουρκία και στον Ερντογάν. Να το θυμάστε…», καταλήγει ο Τούρκος αρθρογράφος της Milliyet Μετίν Μουνίρ σε πρόσφατο άρθρο του. Ο Μετίν Μουνίρ χαρακτηρίζει βλακώδη την πολιτική του Τούρκου ΥΠΕΞ, τον οποίο κατηγορεί πως μέσα σε ελάχιστα χρόνια κατάφερε να κάνει όλες τις χώρες εχθρικές απέναντι στην Τουρκία. Και δεν είναι το μόνο δημοσίευμα που καταφέρεται με βαριούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Αχμέτ Νταβούτογλου, μάλιστα δεν λείπουν και φήμες για αντικατάστασή του. Ένας από τους γνωστότερους στρατηγικούς αναλυτές, ο Έντουαρντ Λούτβακ, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή του για τη σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία και τις επιδιώξεις της Άγκυρας απάντησε: «Η Χίλαρι Κλίντον και το επιτελείο της δεν είναι χαζοί. Οπότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είναι βλάκας. Τον ξέρω προσωπικά. Ο άνθρωπος είναι ηλίθιος».